Стив Сисолак и съпругата му наскоро бяха тормозени и сплашвани в ресторант в Лас Вегас

Човек, който твърди, че е истински патриот, тормозен и заплашван наскоро Губернаторът на Невада Стив Сисолак и съпругата му Кати в ресторант в Лас Вегас. Твърди се, че човекът е направил снимка с губернатора, преди да направи расистки и политически нечувствителни забележки срещу Сисолак и съпругата му. Човекът принуди губернатора да си тръгне, но продължи да го заплашва пред ресторанта. Събитието беше заснето на филм, а кадрите бяха широко разпространени в социалните медии. Сисолак разгледа въпроса, но не навлезе в голяма дълбочина поради текущото разследване.

Разследване на инцидента с ресторант Steve Sisolak

Губернаторът Стив Сисолак посети ресторант Lindo Michoacan в Съмърлин със съпругата си Кати и едно от децата им в неделя, 27 февруари 2022 г. Вътре в заведението обаче той беше посетен от друг клиент. Човек се приближава до Сисолак за селфи във вирусно видео, показващо събитието. Малко след заснемането на снимката, лицето чува унизителни изявления за губернатора и съпругата му. Във видеото човекът може да бъде чут да заявява,

Не мога да ти кажа какъв глупак си.По време на срещата губернаторът запази спокойствие, но лицето продължи да прави обидни изявления за политика. Освен това той каза, че Сисолак е бил на мястото без защита и го е заплашил да го върже за стълб. Сисолак напуснал ресторанта, без да реагира на момчето, но словесната атака продължила извън заведението. Индивидът в крайна сметка беше разпознат в социалните медии като самопровъзгласилия се дигитален дизайнер Джъстин Андерш. В изявление за Newsweek кабинетът на губернатора каза, че Стив Сисолак е дълбоко натъжен от събитието, особено от расистко обидните коментари, използвани към съпругата му. Стив каза,

Можем да обсъждаме идеите, но личните нападения и заплахи са неоправдани, нежелани и неподходящи за жителите на Невада.

  Стив Сисолак

Губернаторът също каза, че работи от името на всички жители на Невада, дори и тези, които не са съгласни с него, и че ще продължи да служи на своя щат. Сисолак също похвали професионализма на персонала на ресторанта и призова жителите на Невада да бъдат учтиви. Междувременно говорителят на щатската полиция на Невада Ким Йоко Смит каза, че агенцията е запозната със случая и е започнала разследване на обстоятелствата. Няма повече информация за текущото състояние на разследването.

Губернаторът Стив Сисолак: Всичко, което трябва да знаете

Стив Сисолак е американски политик и предприемач, който е бил 30-ият губернатор на Невада от 2019 г. насам. Той е роден в Милуоки на 26 декември 1953 г. в семейство от работническата класа и е израснал в Вауватоса, Уисконсин. Сисолак завършва Wauwatosa West High School през 1972 г. и получава бакалавърска степен по бизнес от Университета на Уисконсин-Милуоки през 1974 г. През 1978 г. той получава магистърска степен по бизнес администрация от Университета на Невада.

Твърди се, че когато бил на 13 години, политикът започнал работа като кади в кънтри клуб Триполи. Участвал е и в баскетбол и е бил член на студентското правителство. През 1996 г. Сисолак се кандидатира за Сената на Невада в 5-ти конгресен окръг на Лас Вегас. По това време той беше победен от титулярката Ан О’Конъл. След като работи по различни граждански и правителствени инициативи, губернаторът е избран за първи път в Съвета на регентите на Невада през 1998 г. Той заема поста от 1999 г. до 2008 г. Сисолак е избран в комисията на окръг Кларк през 2008 г. и е преизбран през 2012 и 2016 г.

  Стив Сисолак

От 2011 г. до 2013 г. е заместник-председател на комисията, а от 2013 г. до 2019 г. е неин председател. Стив Сисолак беше избран за губернатор на Невада през 2018 г., побеждавайки комисаря на окръг Кларк Крис Джунчиляни и републиканския претендент Адам Лаксалт. Освен това 68-годишният стана първият губернатор демократ на Невада след Боб Милър през 1999 г. Сисолак е богат бизнесмен в допълнение към политическата си кариера. Работил е като партньор в American Distributing Company и Associated Industries.

Според официалния му уебсайт Сисолак е горд да нарече Невада свой дом и смята за чест да служи на щата като губернатор. Той твърди, че целта му е да поддържа Невада силна и да върви напред чрез инвестиране в образование, осигуряване на качество, предоставяне на достъпни здравни грижи и генериране на работни места чрез икономическа диверсификация. Стив Сисолак се жени за Лори Ан Далас Гарлан през 1987 г. и има две деца, Ашли и Карли. Губернаторът и съпругата му обаче се развеждат през 2000 г. и той отглежда децата си като самотни родители.

Популярни Публикации