Пат Бенатар - Wiki, възраст, етнос, съпруг, височина, нетна стойност, кариера

Патрисия Мей Хиралдо е рожденото име на тази американска певица, текстописец, актриса и четирикратна носителка на награда Грами. Пат Бенатар е псевдонимът. По същество тя е американка. Нейният роден град е Грийнпойнт, Ню Йорк, САЩ. Бенатар беше един от петнадесетте изпълнители, номинирани за въвеждане в Залата на славата на рокендрола през 2020 г., но въпреки че завърши на второ място в гласуването, тя не беше въведена. Тя беше номинирана за втори път през 2022 г. Бенатар ще бъде въведен в Залата на славата през 2022 г., според съобщение, направено от Залата на славата на 4 май 2022 г. Вижте раздела по-долу за повече информация.

Бързи факти

Оригинално име Патрисия Мей Хиралдо
Празнувано име Пат Бенатар
Мъж Жена Женски пол
Професия Американска певица, текстописец, актриса и четирикратен носител на награда Грами
Гражданство американски
Родно място Грийнпойнт, Ню Йорк, Съединени американски щати
рожден ден 10 януари 53 г
Възраст като през 2022г 69 години
Височина 1,52 м
Височини във футове 4 фута и 11 инча
Височина(и) см 152 см
Тегло(а) 58 кг
Тегло в фунтове 127 паунда
История на запознанствата Да се ​​актуализира
Семейно положение Женен
Съпруг Нийл Хиралдо († 1982), Денис Т. Бенатар († 1972-1979)
Син дъщеря Да (Хейли Хиралдо, Хана Хиралдо)
Печелене N/A
Нетни стойности 50 милиона долара

Биография на Пат Бенатар

На Пат Бенатар рожден ден е на 10 януари 1953 г. Сега тя е на 69 години. Родена е в Грийнпойнт, Ню Йорк, САЩ.

Височина и тегло на Пат Бенатар

На Пат Бенатар ръст 1,52м. В момента е 58 кг. Теглото варира от време на време; тук ще намерите най-новото тегло.  Пат Бенатар

Пат Бенатар (Източник: Instagram)

кариера

Всичко се промени, когато тя срещна Нийл Хиралдо, твърд рок китарист, чиито песни осигуриха на Бенатар точния звук, който тя търсеше. През 1979 г. Benatar издава дебютния си албум In the Heat of the Night, с Giraldo като подгряваща група. Албумът беше хит с два чудовищни ​​хит сингъла, Heartbreaker и I Need a Lover.

С втория си албум, Crimes of Passion, издаден година по-късно, Benatar затвърждава позицията си на водеща вокалистка в рока. Албумът веднага стана платинен, благодарение на три големи сингъла: Hit Me With Your Best Shot, Treat Me Right и You Better Run. Кариерата на Бенатар расте през десетилетието. Имаше още албуми и популярни сингли, като Love is a Battlefield и We Belong, чиито видеоклипове бяха силно рекламирани по MTV.

Нейният статут на икона от 80-те години обаче не се пренесе добре в 90-те години. Докато Benatar продължава да издава музика, включително албуми като Gravity’s Rainbow (1993) и Innamorata (1997), тя се бори да достигне предишния си успех.

Семейният й живот също попречи. Бенатар се жени за своя китарист Нийл Хиралдо през 1982 г. Двойката има две дъщери, Хейли и Хана, и поддържат силно партньорство както на сцената, така и извън нея. Benatar, чийто последен албум, Go, беше издаден през 2003 г., наскоро се включи в носталгията около 80-те години на миналия век. Тя продължава да свири на живо и през 2009 г. тръгва на турне с друга пионерска рок музикантка, Деби Хари.

Кариерата на Бенатар включва 10 платинени албума, осем номер едно сингъла и четири награди Грами.

Съпруг Пат Бенатар, брак

Пат Бенатар беше омъжена за първи път за любовта си от гимназията. След развода Пат Бенатар работи на клубната сцена в Ню Йорк, където среща своя китарист и бъдещ съпруг Нийл Хиралдо. Benatar стана известна през 80-те години след издаването на втория й албум, Crimes of Passion, който включва хитове като Hit Me With Your Best Shot.

Нетната стойност на Пат Бенатар

Пат Бенатар има нетна стойност от 50 милиона долара. Тя спечели всички тези пари чрез певческата си кариера.

Популярни Публикации