Мерилин Менсън съди бившата си годеница Евън Рейчъл по обвинения в малтретиране

Според докладите, Мерилин Менсън съди бившата си годеница Евън Рейчъл Ууд за клевета заради обвинения в злоупотреба, които е повдигнала срещу музиканта. По същия начин, според Deadline, на 1 март 2022 г. художникът заведе дело срещу Ууд и Ашли Илма Гор във Върховния съд на Лос Анджелис. Според художника предишните обвинения на Ууд и Гор са били злонамерени лъжи, които са провалили процъфтяващата му музикална, филмова и телевизионна кариера. Според делото, дамите са измислили заговор, за да свалят Менсън. Случаят идва след излизането на Phoenix Rising на HBO Max, документален филм, който подчертава твърденията на Ууд срещу Менсън около десетилетие след връзката им. Тази статия съдържа препратки към емоционално и сексуално насилие.

Разследване на делото, заведено от Мерилин Менсън срещу Евън Рейчъл Ууд

Мерилин Менсън съди Евън Рейчъл Ууд за клевета, емоционална болка, представяне под чужда самоличност и нарушаване на Закона за измамите с компютърни данни и достъп. Жалбата идва почти година след като актрисата обвини бившия си годеник в домашно нападение и малтретиране. Според делото, Ууд и нейният любовен спътник Ашли Гор се представят за реален агент на ФБР. Това беше направено, за да създаде погрешното впечатление, че предполагаемите жертви и семейството на Менсън са в опасност и че певецът е обект на текущо федерално разследване.

Менсън твърди, че дамите са предоставили на потенциалните обвинители списъци и сценарии. Той заяви, че преди това са изброили конкретни случаи на предполагаемо насилие срещу него, включително клеветническо твърдение, че е заснел на видео атака на непълнолетно лице. Жалбата също така твърди, че Гор е създал фалшив имейл акаунт, за да демонстрира, че Менсън споделя неподходящи медийни файлове с други. По-нататък се казва, че тя се е опитала да получи идентификационните му данни за вход, като е хакнала неговия компютър, телефон и имейл.Вижте тази публикация в Instagram

Публикация, споделена от Мерилин Менсън (@marilynmanson)

Според адвоката на Менсън, Хауърд Кинг, твърденията на Ууд и Гор са разпространявали отмъстителна и явно невярна информация за певеца:

Изявленията на Ууд може да резонират заради шокиращия тон на „Мерилин Менсън“, но те просто не отразяват фактите. Изфабрикуваните факти, които тези конспиратори написаха десетилетие по-късно, никога не се случиха.

Според адвоката, Гор е вербувал други жени и ги е убедил да направят неверни твърдения срещу Менсън години след края на връзката му с Ууд:

Най-малко през последните две години Гор и Ууд тайно набираха, координираха и оказваха натиск върху потенциални обвинители да се появят едновременно с обвиненията срещу Уорнър и те нагло твърдяха, че са били необходими 10 или повече години, за да „осъществят“ своите взаимоотношения по взаимно съгласие с Уорнър се твърди, че са злоупотребявали.

  Мерилин Менсън

Жалбата също така подчертава минали интервюта, в които Ууд призна, че е доволна от връзката си с Менсън. Твърди се, че след като се запознала с Гор, тя решила да започне кампания срещу певеца. Менсън каза, че Гор е използвал неправителствената организация на Ууд, The Phoenix Act, и нейното участие във Phoenix Rising, за да накара други жени да повдигнат фалшиви обвинения срещу него. В момента Мерилин Менсън съди Ууд и Гор за неуточнени щети и забрана на дамите да участват в допълнително незаконно поведение срещу него.

Междувременно адвокатът му заяви, че задълбоченото съдебно дело е заведено, за да сложи край на поредица от враждебни и неоправдани нападения срещу Браян Уорнър (истинското име на Мерилин Менсън). Въпреки че му беше казано за неправомерните действия, Кинг каза, че продуцентите на HBO Max и Phoenix Rising са избрали да продължат с продукцията. Към момента на писане не бяха направени промени в датата на премиерата на документалните филми.

Поглед към претенциите на Евън Рейчъл Ууд срещу Мерилин Менсън

Евън Рейчъл Ууд се срещна за първи път с Мерилин Менсън през 2005 г., а връзката им беше официално обявена през 2007 г. Двойката имаше кратка раздяла през 2008 г., но след това се събра отново. Те бяха сгодени през 2010 г., но се отказаха едва осем месеца по-късно. Няколко години след развода им, Ууд каза пред The ​​Rolling Stone, че е била малтретирана по време на връзка от половинка. Въпреки че тогава не е идентифицирала нападателя, актрисата каза, че са й отнели години, за да разбере тежестта на нападението. Актьорът от Westworld свидетелства за нападението пред съдебната комисия на Камарата през 2008 г.:

Започна бавно, но бързо ескалира, включвайки заплахи за живота ми, интензивно запалване с газ и промиване на мозъка.

Актрисата разказа, че често е била вързана по време на нападението и подложена на психическа и физическа агония, за да покаже любовта си към насилника си:

Честно казано чувствах, че мога да умра, докато бях вързан, измъчван и ми казваха ужасни неща. Не само защото моят насилник ми изкрещя: „Мога да те убия точно сега“, но защото се чувствах сякаш съм напуснал тялото си по това време и бях твърде ужасен, за да си тръгна.

  Мерилин Менсън

Ууд участва в онлайн движението #IamNotOkay през 2019 г. Тя разкри снимки от сесията си за списание Elle през 2010 г., припомняйки как е била отслабена по това време от насилствена връзка. Същата година актрисата говори в подкрепа на Закона за Финикс пред комисията по обществена безопасност на Сената на Калифорния. Въпреки че Ууд не идентифицира насилника си, тя посочи, че той я е разделил от нейните приятели и семейство:

В крайна сметка прегърнах характера на човека, когото той искаше да бъда, напълно губейки себе си.

След това Ууд твърди, че съпругата й е следила телефона й и я е подлагала на глад, лишаване от сън и заплахи. Твърди се, че той е заплашвал близките й и я е принуждавал да извършва болезнени, агонизиращи, унизителни дейности. Ууд също така каза, че тя е била диагностицирана със сложен посттравматичен стрес, включително дисасоциация, пристъпи на паника, нощни ужаси, агорафобия, контрол на импулсите и хронична болка в резултат на малтретиране с нея в миналото. През февруари 2021 г. актрисата от Милдред Пиърс най-накрая разкри самоличността на своя насилник, обвинявайки Мерилин Менсън в малтретиране и нападение. Въпреки опроверженията му, последният беше уволнен от звукозаписната си компания Loma Vista Recordings.

По време на връзката им Ууд дори обвини Менсън в антисемитски дейности. Тя също така твърди, че е била неправилно заснета на видео, докато е работила върху видеото на песента на певицата от 2007 г. Heart-Shaped Glasses. В двусерийния документален сериал на HBO Phoenix Rising, актрисата навлезе в допълнителни подробности за предполагаемото нападение. Мерилин Менсън продължава да отрича обвиненията срещу него миналата седмица, завеждайки дело за клевета срещу Евън Рейчъл Ууд.

Популярни Публикации