Кашмира Булсара - по-малката сестра на Фреди Меркюри

Кашмира Булсара е по-малката сестра на Фреди Меркюри (Фарок Булсара). Фреди Меркюри е британски певец, автор на песни, звукозаписен продуцент и водещ вокалист на рок групата Queen. Известните брат и сестра имаха шест години разлика и двамата станаха успешни деца на имигранти сами по себе си.

Докато други Bulsaras може да са живи, Kashmira е единствената, която сподели и преживя детството на Фреди. И тя непрекъснато защитава наследството на брат си по всякакъв начин.

И така, научете за всички неща, които Булсара е направила за покойния си емблематичен брат до този момент. В подробностите, които следват, можете също да прочетете за нейните собствени борби, семеен, професионален и личен живот.  Кашмира Булсара

Kashmira Bulsara (Източник: Pinterest)

Биография на Кашмира Булсара

Кашмира е родена през 1952 г. в Стоун Таун, Занзибар, британски протекторат, който сега е част от Танзания. Родителите й бяха от общността на парсите в Западна Индия, Боми (1908–2003) и Джер Булсара (1922–2016). Булсарите са били първоначално от гуджаратския град Булсар (сега Валсад).

Семейството на Кашмира се е преместило в Занзибар, за да може Боми да продължи да работи като касиер в британския колониален офис. Булсарите са практикували зороастризма, една от най-старите непрекъснато практикувани религии в света, като парси. Той се придържа към ученията на Зороастър, ираноезичния пророк.

Кшмира е родена като британски поданик, точно като известния си брат, тъй като Занзибар е бил британски протекторат до 1963 г. След като семейството й емигрира в Англия, тя в крайна сметка става гражданин на Обединеното кралство и неговите колонии.

Семейството на Кашмира Булсара преживя войната

Семейството на Кшмира избяга в Англия от Занзибар през пролетта на 1964 г., за да избяга от насилието на революцията срещу султана на Занзибар, султан Сайид Баргаш, и неговото предимно арабско правителство. Конфликтът отне живота на хиляди етнически араби и индийци.

Те се преместват в 19 Hamilton Close, Feltham, Middlesex, град на 13 мили (21 километра) западно от централен Лондон, след като бягат от Занзибар. Тогава родителите и братята и сестрите на Кашмира временно пребивават на 122 Hamilton Road. В края на октомври те се преместиха в малка къща на авеню Гладстон 22.

Кашмира изповядва зороастризма.

Родителите на Кашмира са били зороастрийци, както беше посочено по-рано. Баща й, Боми, беше предан последовател на иранския пророк Зороастър, както и на религията и нейните практики.

Всъщност и Кашмири, и нейният брат, Фреди, трябваше да участват в церемонията на Навджоте, ритуал за почистване на Парси. Практиката осигурява индоктриниране на зороастрийската вяра.

Булсара също така твърди, че стриктното спазване на това от семейството й изисквало тя и брат й да се молят всеки ден. Тя също така твърди, че брат й, Фреди, обичал да работи усилено в живота си заради принципите му.

Кашмира Булсара споделя истории за покойния си брат

Кашмира, 69-годишната сестра на Меркюри, се появи в няколко документални филма за покойния си брат. Сред забележителните й роли са The One Show (2006), Freddie Mercury: Magic Remixed (2006) и Freddie Mercury: The Untold Story (2006). (2000).

Междувременно тя често се появява в телевизионни интервюта на живо, за да обсъжда Фреди Меркюри. Кашмира присъства на откриването на синя плоча на английското наследство през септември 2016 г. Това беше просто още една почит към покойния й брат в бившия дом на семейството във Фелтам, 22 Gladstone Avenue.

Кашмира Булсара е последното оцеляло дете на нейния родител

Братът на Булсара, Фреди, почина през ноември 1991 г. от пневмония, причинена от усложнения от СПИН. Боми, бащата на Кашмира и Фреди, почина през 2003 г., 12 години по-късно. През 2016 г. майка им Джер Булсара почина. В резултат на това Кашмира стана/е единственият оцелял член на първоначалното четиричленно семейство на Фреди Меркюри.

История на връзката с Кашмира Булсара

Кашмира, сестрата на Фарух, се омъжи за г-н Роджър Кук, певец-композитор и звукозаписен продуцент, през 1972 г. Главният мъж на кралицата присъства на сватбата на сестра си. Това беше и годината, в която Queen подписаха първия си продуцентски договор с Trident Productions.

Булсара и Кук се женят и се преместват в квартал Шерууд в Нотингам. По-късно Кашмира разкри, че е трябвало да се преместят на север поради тогавашната й работа. на съпруга

След това Кашмира и съпругът й живееха в дома си в Шерууд през 70-те и 80-те години на миналия век, докато славата на брат й растеше с всеки изминал ден. Фреди, от друга страна, винаги отделяше време за сестра си. Той често посещаваше нея и своите племенници и племенници в дома им в Шерууд.

Булсара и нейният бивш съпруг Кук имат две деца, син на име Джамал Зук (Сам) и дъщеря на име Натали. Кашмира и Кук се разведоха в края на 2010 г., след като отгледаха две деца заедно.

Фреди Меркюри е възхваляван от бившия си съпруг

Бившият съпруг на Булсара, Роджър Кук, често хвали покойния си зет. По същия начин, по време на едно интервю, Кук заяви:

Той беше нормален член на семейството и вярвам, че се радваше на нормалността на семейния живот, защото това временно го отстраняваше от понякога изкуствения свят, от който беше заобиколен. Той беше предан чичо на децата. Когато беше техният рожден ден, той им правеше огромна персонализирана торта, а за Великден им даваше гигантски великденски яйца.

Въпреки че легендарният певец не беше активен, той беше много щедър, според Роджър. Освен това бившата съпруга на Булсара твърди, че никой от обкръжението му не е говорил лошо за него.

Защото той беше наистина приятен човек, който също беше много интелигентен, чувствителен и културен. Той беше темпераментен, както са склонни да бъдат артистите, но никога не го показваше в семейството. Бившият на Касмира описа покойния парси-индийски художник просто като страхотен човек. Семейството й посещава редовно концерти на Queen, включително представление през 1977 г. в Earl’s Court за празненствата по случай сребърния юбилей на Queen.

Въпреки тяхната близост, Фреди се чувстваше неспособен да разкрие сексуалната си ориентация пред семейството си, включително сестра си Кашмира.

Кашмира Булсара е милионер

Изпълнителят на Bohemian Rhapsody завеща значителна част от състоянието си на семейството си. Мери Остин, неговата най-добра приятелка и бивша приятелка, получи половината от нетната му стойност. Една четвърт от него беше дадена на родителите му, а останалата част беше дадена на сестра му Кашмира. След смъртта на родителите му приходите бяха разпределени на Мери Остин в съответствие със завещанието на покойния Меркюри.

Освен това приходите от боксофиса от 890 милиона долара на сестрата на Фреди, Кашмира, от филма „Бохемска рапсодия“ от 2018 г. донесоха чиста сума. Тя получи 25 милиона долара от печалбите на филма.

Освен това, година след успеха на филма, Кашмира обяви своя пентхаус в Лондон за продажба през април 2019 г., като поиска £4,75 милиона (US,24 милиона). Апартаментът с три спални е разположен на тераса от градски къщи с мазилка близо до градините на Хайд Парк в Лондон. Освен това имотът предлага гледка към Хайд парк и силуета на централен Лондон.

Кашмира Булсара запази любовта на брат си към бижутата.

Колекцията на сестра Кашмира е създадена като специална почит към любовта на Фреди към красивите неща. Покойният член на Залата на славата на рокендрола обичаше най-добрите модни аксесоари със скъпоценни камъни и изящни несесери от ерата на джаза от 20-те и 30-те години на миналия век. Имайки това предвид, A Kind of Magic е книга за арт деко несесери, която включва информация за предмети, притежавани от починалия брат на Булсара.

Популярни Публикации