Ривърс Куомо- Нетна стойност, възраст, етническа принадлежност, съпруга, височина, кариера

Ривърс Куомо е американски музикант, певец, автор на песни и продуцент, най-известен като вокалист, китарист, кийбордист и композитор на рок групата Weezer. На 10 май 1994 г. той издава първия си студиен албум Weezer (Blue Album) чрез DGC Records. Албумът беше хит, достигайки номер 16 в US Billboard 200 и получавайки троен 'платинен' сертификат от RIAA.

През 1994 г. той прави своя дебют по телевизията в 120 Minutes. Той има тринадесет колекционни CD-та с домашни демо записи: Alone: ​​The Home Recordings of Rivers Cuomo (2007), Alone II: The Home Recordings of Rivers Cuomo (2008), Alone III: The Pinkerton Years (2011), Alone IV: Преди Weezer (2020), Alone V: The Blue-Pinkerton Years (2020), Alone VI: The Black Room (2020), Alone VII: The Green Years (2020), Alone VIII: The Maladroit Years (2020), Alone IX : The Make-Believe Years ( (2020). Работил е с различни артисти, включително B.o.B и Todd Rundgren. Под псевдонима Scott & Rivers, Cuomo и Scott Murphy са записали два компактдиска на японски език. Ace, Varz и Weezer са някои от неговите псевдоними.

Бързи факти

Празнувано име Ривърс Куомо
Възраст 51 години
Псевдоним Ace, Vaz, Weezer
Рождено име Ривърс Куомо
Рождена дата 13.06.1970 г
Пол Мъжки
Професия Музикант
Място на раждане Ню Йорк Сити, Ню Йорк
Родена нация елен
Националност американски
състезание Бяло
Етническа принадлежност Смесени
баща Франк Суомо
Майка Уейвърли Суомо
Братя Напуска Куомо
Братя и сестри 1
Хороскоп зодия Близнаци
Гимназия Е.О. Ѕmіth Ніgh Ѕсhооl
университет Харвардски университет
Семейно положение Женен
Съпруга Киоко Ито
деца две
Дъщеря Моят Куомо
са Лео Куомо
Сексуална ориентация Направо
Нетна стойност 40 милиона долара
Източник на богатство Музикална индустрия
Височина 5 фута 7 инча или 170 см
Тегло 70 кг или 154,5 фунта
Цвят на очите Тъмно кафяво
Цвят на косата Тъмно кафяво

Биография на Ривърс Куомо

Ривърс Куомо е роден на 13 юни 1970 г. Той е американски гражданин. Що се отнася до родителите му, той е роден от майка си, еvеrlу uоmо, и баща, Frаnk uоmо. Ривърс Куомо е истинското му име и е известен също като Питър Китс. Куомо е кръстен на трима известни футболисти: Ривелино, Луиджи Рива и Джани Ривера, всички от които са играли на Световното първенство през 1970 г., според баща му, музикант, който е свирил на барабани в албума Odyssey of Iska на джаз саксофониста Уейн Шортър от 1971 г.Майка му се омъжи за Стивън Китс, след като родителите му се разведоха. Освен това той има брат на име Lеаvе Cuomo. E rаеd n оnnесtсуt аt Yоgаvllе, аn аhrаm оwnеd bу Yоg аtсhdаnаndа аrаwаt. Неговият етнически произход е смесен, тъй като има италиански произход от страна на баща си и немски и английски произход от страна на майка си. Неговата зодия е Близнаци, а религиозните му убеждения все още не са известни. Към 2021 г. той е на 51 години.

Ривърс Куомо завършва гимназия. След развода на баща си той се записва в.. mth gh chооl. Тогава еnrоllеd ntо аrvаrd Unvеrtу. През семестъра на 1997 г. той свири в Бостън с нова група, наречена Homie. През юни 2006 г. той завършва с отличие Харвард с бакалавърска степен по английски език и е въведен във Phi Beta Kappa. е а trаnеd gutаrt аnd раnt. Куомо също промени името си на Питър Китс, преди да се дипломира; след дипломирането си той се връща към предишния си мандат.

Ривърс Куомо Височина, Тегло

Ривърс Куомо е прекрасен мъж с перфектната височина от 5 фута 7 инча или 170 см. Теглото му е 70 кг или 154,5 паунда. Той има чифт тъмнокафяви очи и цветът на косата му също е в същия нюанс, т.е. тъмнокафяв. Освен това той носи и очила. Като цяло той има здраво тяло със среден тип тяло. През март 1995 г. той претърпя сериозна операция за разтягане на левия си крак, който беше с 44 мм по-къс от десния.

Това включва хирургично раздробяване на костта на крака, последвано от месеци на носене на стоманена скоба и изтощителни рехабилитационни сесии. Операцията възпрепятства писането на песните му, тъй като той прекарва продължителни периоди в болница под въздействието на болкоуспокояващи. На 6 декември 2009 г. Куомо беше на борда на своя туристически автобус, пътуващ за Бостън от Торонто със семейството и асистента си, когато превозното средство се натъкна на заледен път в Глен, Ню Йорк, и се срути. Имаше счупени ребра и вътрешен кръвоизлив. Поради това Weezer отмени останалите дати от турнето през 2009 г., като планира да ги пренасрочи за следващата година. Той практикува медитация Випасана и е ученик на С. Н. Гоенка.

 Ривърс Куомо

Ривърс Куомо (Източник: Pinterest)

кариера

 • Ривърс Куомо навлиза в музикалната индустрия в началото на 1989 г. През 1992 г. той съосновава рок групата Weezer с барабаниста Патрик Уилсън, басиста Мат Шарп и китариста Джейсън Кропър.
 • След това, на 25 юни 1993 г., той подписва с DGC, дъщерно дружество на Geffen Records, и техният едноименен първи албум, известен като Blue Album, е издаден през май 1994 г. На 1 януари 1995 г. албумът е сертифициран платина за продажби от над един милион копия.
 • Вторият албум на Weezer, Pinkerton, беше издаден през септември 1996 г. и беше комерсиален и критичен провал по това време, но по-късно получи похвала от критиците. Weezer си взе тригодишна пауза след Pinkerton. Той каза още, че по-късните албуми на Weezer, Maladroit (2002) и Green Album (2001), съвсем нарочно не са за мен. Не за това, което се случва в живота ми, поне не изрично.
 • През март 2008 г. той пусна видео поредица в YouTube, в която написа песен с помощта на потребители на YouTube.
 • През декември 2007 г. той направи дебют an olo artt с lone: ​​he ome Recording of Rver uomo, който беше последван от lone: ​​he ome Recordng of Rver uomo. Той също така се появява в няколко музикални видеоклипа, включително The Crystal Method's Murder и The Кокаиновият блус на Warlocks.
 • Куомо записа едноименен албум на японски език под името Scott & Rivers със Скот Мърфи от групата Allister през 2012 г., който дебютира на #1 в алтернативните класации на iTunes Japan.
 • Куомо обсъди процеса, който е използвал, за да напише записи като White Album на Weezer в подкаста Song Exploder през 2016 г. (
 • През 2018 г. той участва в написването на две песни, Clock Work и Dancing Girl, за албума на Asian Kung-Fu Generation от 2018 г., Hometown.

Ривърс Куомо Съпруга, брак

Ривърс Куомо е съпруг. Той имаше тайна връзка с дългогодишната си приятелка Киоко Ито. През март 1997 г. той среща Kyoko Ito за първи път на солов концерт в Middle East Club в Кеймбридж, Масачузетс. Той предложи брак в Токио малко преди Коледа на 2005 г. и те се ожениха на 18 юни 2006 г. на плажа в Paradise Cove в Малибу. Всички членове на Weezer присъстваха, включително фронтменът на Ridel High Кевин Ридел и звукозаписният продуцент Рик Рубин. Двойката има две деца: син Лео Куомо и дъщеря Миа Куомо. Той не е гей и има чиста сексуална ориентация.

Нетната стойност на Ривърс Куомо

Ривърс Куомо is оnе оf thе mоst роrulаr rосk muсаn. От октомври 2022 г. Rіvеrѕ Сuоmо е оценен на нетна стойност от над милиона. Неговият най-значим източник на пари идва от музикалната индустрия, като работи с групата си и като китарист и композитор—в допълнение, той също прави някои ехтрa dоllаrѕ, работейки в multіrlе еndоrѕеmеntі dеаlѕ саndеmеlѕ саndеmеlѕ tеlеs. С издаването на над дузина албуми той спечели голямо признание и слава.

Любопитни факти

 • Rivers Cuomo е работил само с един етикет в кариерата си, наречен Gеffеn.
 • Rіvеrѕ hаѕ bееn аѕѕосіаtеd wіth ѕtаrѕ lіkе Ѕсоt & Rіvеrѕ, Аvаnt-Gаrdе, Ѕіхtу Wrоng Ѕаuѕаgеѕ, Vіg Dаtа, В.о.В, Nomiе аnd Goat Рunіѕhmеnt.
 • Той разпознава Beach Boys като огромно влияние върху ранните му песни.

Популярни Публикации