Прити Чокси- Нетна стойност, възраст, етническа принадлежност, съпруга, височина, кариера

Priti Choksi (родена между 1966 и 1976 г.) е индийска бизнесдама, най-известна като съпругата на Мехул Чокси. Тя привлича вниманието в резултат на ареста на съпруга й от чуждестранна полиция през юни 2021 г.

Мехул е известен бизнесмен и основател на конгломерата Gitanjali. Според докладите той е обвинен в измама с 13 000 крори INR на Punjab National Bank. Във връзка с тази измама е издадена заповед за арест. През 2013 г. съпругът й също беше обвинен в борсови манипулации.

Той е гражданин на Антигуа и Барбуда. Мехул е изправен пред редица криминални обвинения. Според други доклади Мехул има приятелка на име Барбара Джарабица, която също е заподозряна като ключова фигура в измамата.Мехул е в неизвестност от Антигуа и Барбуда от края на май 2021 г. На 27 май 2021 г. той беше задържан в Доминика, докато се опитваше да избяга в Куба с лодка. Гастън Браун, министър-председателят на Антигуа и Барбуда, също направи няколко изявления за Мехул. Прити също разкри, че животът на Мехул е в опасност.

Бързи факти

Пълно истинско име Priti Choksi.
Година на раждане 1966-1976 г.
Възраст (към 2020 г.) 45-55 години.
Известен с Да бъдеш съпруга на Мехул Чокси.
Място на раждане Индия.
Националност индийски.
Професия Домашен майстор.
Нетна стойност (към 2021 г.) рупии 25 Lakh индийски рупии, прибл.
Религия индуизъм.
каста Покрива.
Височина (прибл.) Във футове инчове: 5′ 5″.
В метри: 1,65 m.
В сантиметри: 165 см.
Цвят на очите Тъмно кафяво.
Цвят на косата черен.
Тегло (прибл.) В килограми: 68 кг.
В паундове: 149 lbs.
Семейно положение Женен.
Съпруг Мехул Чокси.

Прити Чокси Биография

Priti Choksi е моден дизайнер. Прити е роден в красивия град на Индия между 1966 и 1976 г., според Wikipedia. Нейната зодия е неизвестна поради липса на рождение и лична информация. Към 2021 г. нейната възраст се оценява на между 45 и 55 години.

Нямаме потвърдена информация за нейните образователни документи. Прити завършва ранното си образование в местното частно училище в родния си град.

Чокси никога не разкрива нищо за родителите си. Всъщност тя избягва светлините на прожекторите и предпочита да стои далеч от тях. Може да е от съображения за сигурност. Прити и нейното семейство са индуисти, а тя принадлежи към кастата Бания.

  Priti Choksi

Прити Чокси (Източник: Twitter)

Прити Чокси Съпруга, брак

Прити е омъжена за Мехул Чокси , известен бизнесмен. Мехул също е бижутер, специализиран в полирането на диаманти. Той също така притежава групите Gitanjali. Датата на сватбата им все още не е ясна. Твърди се, че сватбата им е уредена.

Двойката има две дъщери и един син, Рохан Чокси. Една от дъщерите им, Приянка Чокси, е омъжена за търговеца на диаманти Акаш Мехта. Акаш и Приянка се ожениха на шестдневна сватба в Джодпур. Повече информация за Прити и Мехул все още не е достъпна в интернет. Нирав Моди е свързан със семейство Чокси.

Любопитни факти

  • Прити Чокси ги отказа, след като министър-председателят на Доминика Гастън Браун заяви, че Мехул Чокси има политически връзки в опозиционните партии и ги е подкупил.
  • Според Прити Чокси тя последно е видяла съпруга си Мехул Чокси в 17:11 часа. в неделя, преди да си тръгне.
  • Четан Чинубхай Чокси, по-малкият брат на Мехул, притежава Diminco NV, компания за диаманти, базирана в Антверпен, Белгия.
  • През март 2018 г. беше създаден и специален PMLA съд за заповеди за арест без гаранция (NBW) срещу Чокси и неговите племенници Нирав Моди и Нишал Дийпак Моди, които притежават Firestar Diamonds.
  • Мехул напусна Индия за Антигуа и Барбуда в Карибите. Чокси беше арестуван на 7 януари 2018 г.
  • Според най-новите доклади снимките на Мехул са били показани в медиите на Антигуа на 29 май 2021 г. Лявата ръка на Чокси беше подута и натъртена на снимките, а лявото му око беше подуто и насинено.

Популярни Публикации