Йоханес Радебе беше затворил част от това, че е гей за най-дълго време

Най-дълго време Йоханес Радебе беше запазил част от себе си скрита в сенките. Неговите далечни роднини от далечни краища на Южна Африка, както и неговите последователи, отдавна се чудят дали той има жена. Тези, които разбраха, че той няма жена, биха задали още по-труден въпрос: Защо? Е, по-рано тази година южноафриканският танцьор и риалити личност отговори на всякакви съмнения относно брака си или липсата на такъв, като облече чифт черни кожени ботуши на висок ток и превзе сцената на Strictly Come Dancing.

 Йоханес Радебе

Йоханес Радебе танцува в хълмове

Бързи факти

Пълно име Йоханес Радебе
Псевдоним Йоханес
Рождена дата 27 април 1987 г
Възраст 34 години
Родно място Замдела, Южна Африка
Известен като Строго елате да танцувате
Професия Танцьорка
Националност Южноафрикански
гей ли е да
Е женен? не

Защо Йоханес Радебе няма жена?

Не само, че бях първият мъжки танцьор в историята на шоуто, който се представяше на токчета, но този танц беше и моят метод за излизане, написа Радебе в ексклузивно издание на Metro. Израснал в Южна Африка, танцьорът каза, че семейството му винаги е било наясно с неговата специалност, но никога не са се държали така, сякаш има нещо нередно в начина, по който е бил. Той беше благодарен, че семейството му не му натрапи своите възгледи за сексуалността, независимо дали е хомосексуален или хетеросексуален. Винаги са го оставяли да бъде млад и е бил добре дошъл такъв, какъвто е.Докато хомофобията преобладаваше във външния свят и той беше подложен на тормоз, домът, семейството и танцовото студио му осигуриха сигурно убежище. Беше сигурно място, където можех да бъда себе си, пише той. Радебе никога не е изпитвал необходимост да излиза публично пред майка си или приятели, тъй като е бил отгледан в грижовна и грижовна атмосфера. Все пак Радебе знаеше, че в момента, в който излезе на сцената с тези токчета с ветрилото си в Поза, танцувайки на изпълнение на Blondie’s Rapture, това ще изпрати силно и очевидно послание до земното кълбо. Всеки би разбрал, че е хомосексуалист.

Йоханес Радебе имаше късмета да получи непоколебима подкрепа.

От друга страна, въпреки постоянната подкрепа на майка му за него през целия му живот, той все още се чувстваше виновен, като призна, че е хомосексуален. Опасенията му се дължат на факта, че другите в квартала не са имали късмета да бъдат посрещнати от семейството си. Гледах моите приятели да излизат пред родителите си и да бъдат изоставени и отхвърлени, каза той, и видях младежи да стават бездомни за една нощ, защото бяха открити да правят нещо с някой от същия пол.

 Йоханес Радебе

Йоханес Радебе

Радебе побърза да се прибере при майка си след грандиозното представление, за да си поговорим. Той я настани и каза, че не иска да засрамва нея или семейството си, като признае, че е хомосексуалист. Обожаващата майка информира сина си, че той греши да вярва, че ще бъде смущаващо да бъде такъв, какъвто е. В момента на приемане Радебе не си затваря очите за другите, които не са имали този късмет. Бих им казал, че кръвта не означава непременно семейство, потвърди той. Той напомни на другите, други затворени ЛГБТК+ хора, че ако семейството им не приема кои са, има цяла общност, която ги чака с радушни ръце.

Популярни Публикации