Жо Соарес, комик, почина на 84-годишна възраст

Джо Соарес , известен комик и певец, почина на 5 август на 84-годишна възраст. Флавия Педра, бившата му съпруга, съобщи новината в социалните медии, като написа:

Гордеете се с всеки, който е споделил живота ви по някакъв начин. Благодаря на Господарите на времето и пространството, че позволиха пътищата ни да се пресекат. Благодаря ви за астматичния смях, нашите къщи по пътя ми, посещенията на най-елегантните и най-баналните места, броя на филмите, които смятахте за щастие, че не си спомням да съм ги гледал отново, и неприлично количеството сладолед, което гледахме .

Подробностите за погребението на Джо все още не са публикувани. Жо Соареш има пневмония и е бил на лечение в болницата Сирио Либанес в Сао Пауло от 28 юли 2022 г. Точната причина за смъртта обаче не е разкрита. Членовете на семейството не са разкрили откога Соарес е имал заболяването или дали е имал някакви други здравословни проблеми в миналото. Джо Соарес

Животът и кариерата на Жо Соареш накратко

Соареш, който е роден на 16 януари 1938 г., е известен комик, водещ на токшоу, автор и музикант. Говореше свободно пет езика: португалски, английски, френски, италиански и испански. Първоначално Жо планира да стане дипломат, следвайки стъпките на своя прадядо, но вместо това се завръща в Бразилия, за да учи актьорско майсторство. Завършва образованието си в швейцарски пансион през 50-те години. Соарес се появява за първи път в музикални филми през 1954 г., а телевизионната му кариера започва през 1958 г. Той работи по филми като O Homem do Sputnik и Vai Que e Mole. През 1967 г. той е избран за участие в популярния телевизионен сериал A Familia Trapo, последван от още три комедийни програми – Face Humor, Nao Faca Guerra, Satiricom и Planeta dos Homens.

 Джо Соарес

Джо продуцира, режисира и участва във филма от 1976 г. O Pai do Povo. През 1970 г. той се присъединява към Globo TV и изиграва множество роли във Viva o Gordo. След това се присъединява към SBT, където продуцира друга програма, Veja o Gordo, в допълнение към водещото на разговорното шоу Jo Onze e Meia. Соарес се върна в Globo TV, за да разработи Programa do Jo. Той също така е автор на редица романи, включително O Xango de Baker Street, O Homem Que Matou Getúlio Vargas и Murder in the Brazilian Academy of Letters.

Потребителите на Twitter отдават почит

Многобройните изяви на Жо Соареш в киното и телевизията го направиха домакинска фигура в развлекателния бизнес през последните години. Когато новината за смъртта му се разпространи, Twitter беше залят от почит:

Популярни Публикации