Yao Ming- Wiki, възраст, етническа принадлежност, приятелка, височина, нетна стойност, кариера

Яо Минг е бивш китайски баскетболист. Яо Минг е играл в Китай, както и в НБА за отбори като Шанхай Шаркс и Хюстън Рокетс. Той също е бил председател на Китайската баскетболна асоциация.

Бързи факти

Пълно име: Яо Минг
Дата на раждане: 12 септември 1980 г
Възраст: 41 години
Хороскоп: зодия Дева
Късметлийско число: 3
Щастлив камък: Сапфир
Щастлив цвят: зелено
Най-доброто съвпадение за брак: Телец, Козирог
Пол: Мъжки
Професия: Баскетболен играч
Държава: Китай
Височина: 7 фута 7 инча (2,31 м)
Семейно положение: женен
Дата на сключване на брак: 6 август 2007 г
Съпруга Йе Ли
Нетна стойност милион – милиона щатски долара
Цвят на очите кафяво
Цвят на косата черен
Родно място Шанхай
Националност Китайски
Етническа принадлежност азиатски
Религия християнството
образование Antai College of Economics & Management на Шанхайския университет Jiao Tong
баща Яо Джиюан
Майка Фанг Фенгди
деца Яо Куинлей

Биография на Яо Мин

Яо Минг е роден в Шанхай, Китай на 12 септември 1980 г. Към днешна дата той е на 41 години. Yao Zhiyuan е името на баща му, а Fang Fendi е името на майка му. Майка му беше бивш член на китайския национален отбор. Няма много налична информация за имената и професиите на неговите родители и братя и сестри. Той е от китайски произход и следва християнската вяра. Освен това той е от азиатски произход. Зодията му е според астрологията.

Образование на Яо Минг

По отношение на формалното образование той завършва образованието си в местно училище в родния си град. Той също така завършва следдипломното си обучение в колежа по икономика и управление Antai на Шанхайския университет Jiao Tong.Яо Минг Височина, Тегло

Яо Минг е много добре изглеждащ и има невероятна личност. Бившият баскетболист е висок около 7 фута и 6 инча. Докато той тежи 141 кг. Освен това, като говорим за цялостното измерване на тялото, числото варира до 42 инча гърди, 36 инча талия и 16 инча бицепс. Цветът на очите му е кафяв, а косата му е черна.

  Яо Минг

Яо Минг със съпругата си (Източник: Pinterest)

кариера

Яо Минг е добре известен баскетболист в китайската история. Той се интересуваше от спорт от ранна възраст, което може да се отдаде на влиянието на родителите му. Той беше благословен с голяма височина, както и със страхотно телосложение. Следвайки своя интерес и страст към баскетбола, той се присъединява към младежкия отбор на Шанхай на 17-годишна възраст и става звезда на Шанхайската акула. Той беше член на отбора на Китайската баскетболна асоциация в продължение на четири години.

След изключителното си представяне в CBA, той беше избран от Хюстън Рокетс. В резултат на това той стана първият международен играч, играл в НБА, който никога не е играл колежански баскетбол в Съединените щати. Освен това, той е представлявал Китай в различни турнири като Световното първенство на FIBA, Летните олимпийски игри в Пекин и т.н.

По-късно той се оттегли от играта през 2011 г. поради поредица от контузии през годините. Бяха му присъдени няколко титли като признание за изключителното му представяне. Той беше единодушно избран и за председател на Китайската баскетболна асоциация. Той също така е публикувал автобиография, озаглавена Yao: Живот в два свята.

Нетна стойност на Яо Минг

Яо Минг се радва на комфортен начин на живот със семейството си. Към днешна дата той е известен и богат в резултат на работата си. Освен това към 2022 г. общата му нетна стойност се оценява на между милион и милиона щатски долара.

Yao Ming приятелка, запознанства

Преминавайки към романтичния и личен живот на Яо Минг, той е женен. На 6 август 2007 г. той се жени за Йе Ли. Те живеят охолен живот с дъщеря си Яо Куинли. Освен това той няма други връзки. Докато той е открит относно предпочитанията си по пола. И той няма никакви противоречиви събития до днес.

Популярни Публикации