Vipul Chaudhary - Wiki, възраст, съпруга, брак, нетна стойност, височина, кариера

Випул Чаудхари е известен индийски политик, бизнесмен, бивш председател, медийна личност и предприемач от Махесана, Гуджарат. Той е добре известен в цялата страна като бивш ръководител на Гуджаратската кооперативна федерация за маркетинг на мляко (GCMMF). Той също така е бил предишен председател на Dudhsagar Dairy, известен също като Mehsana District Cooperative Producers Union Ltd. Vipul също е бил министър на вътрешните работи в кабинета на Shankarsinh Vaghela през 1996 г., според News 18.

Бързи факти

Истинско име Випул Чаудхари.
Също известен като Випулбхай Чаудхари.
Професия Председател, бизнесмен, медийно лице, политик и предприемач.
Възраст (към 2022 г.) 56 години.
Рождена дата 1 ноември 1966 г. (вторник).
Родно място Махесана, Гуджарат, Индия.
Сегашен адрес Махесана, Гуджарат, Индия.
Зодия Скорпион.
Нетна стойност INR 8-10 Crores (приблизително)
Квалификация Завършил специалност механик.
Алма матер Реномиран университет.
каста кшатрии.
Националност индийски.
Религия индуизъм.
Тегло В килограми: 80 кг
В лири: 176,37 паунда
Височина Във футове инчове: 5′ 7″

Vipul Chaudhary Възраст и ранен живот

Випул Чаудхари е роден в Махесана, Гуджарат, Индия, в добре установено семейство. След задълбочено проучване открихме, че Випул е роден във вторник, 1 ноември 1966 г. от баща си. Випул е на 56 години към рождената си дата (към 2022 г.). От малък се занимава с политика. Според медийни сметки Чаудхари е посещавал реномирана институция и е получил бакалавърска степен по машинно инженерство. По-късно се концентрира върху бизнеса.

Випул Чаудхари Височина и тегло

Vipul Chaudhary е висок 5 фута 7 инча . Тежи около 80 кг. Той има прекрасни топли черни очи и черни кичури. Няма информация за неговите измервания на гърдите, талията и бедрата, размера на роклята, размера на обувките, бицепсите и т.н.  Випул Чаудхари

Нетната стойност на Vipul Chaudhary

Колко е нетната стойност на Vipul Chaudhary? Чаудхари изкарва солиден прехраната си от професионалната си работа. Той също така генерира пари чрез странични бъркотии. Випул има типичен живот в Махесана, Гуджарат, Индия. Според слуховете той има и движими вещи на стойност над 1-2 крори. Счита се, че нетната стойност на Чаудхари е между 8-10 крори INR (приблизително). ACB го задържа през септември 2022 г. за измама със 750 крори рупии.

кариера

Випул е успешен предприемач. Чаудхари започва кариерата си в кооперативния сектор, според докладите. Той стана известен като ръководител на Мехсана област кооперативен съюз на производителите ООД (Dudhsagar Dairy). Позволете ми също да спомена, че той е бивш председател на Гуджаратската кооперативна федерация за маркетинг на мляко (GCMMF), по-известна като „Амул“. Випул също е бивш министър на вътрешните работи в кабинета на Шанкарсин Вагела от 1996 г.

Не само това, но Чаудхари е и политик. Той също така принадлежи към Bharatiya Janata Party (BJP). Той заема и поста лидер на BJP. Випул е присъствал на няколко политически митинга и лекции. Той също така е основател и президент на Arbuda Sena Gujarat, според страницата му в Instagram.

Vipul Chaudhary Съпруга и брак

Коя е съпругата на Випул Чаудхари? Що се отнася до семейното му положение, Випул е женен. Випул се ожени за булката си Гитабен Чаудхари, според News 18. Той обаче не публикува никакви снимки със съпругата си в социалните медии. Според докладите той също има син на име Паван Чаудхари.

ACB го арестува през септември 2022 г. по подозрения за корупция. Да добавя, че той е политик. Според News 18 съпругата му Гитабен и синът му Паван са включени като съобвиняеми във FIR, тъй като са директори в няколко от фирмите, които той основава.

Популярни Публикации