Виктория Тристан беше обвинена в престъпление от първа степен, след като бебето й се удави

Виктория Тристан, 21-годишна майка от Тексас, беше арестувана и обвинена в причиняване на вреда на дете, престъпление от първа степен, на 22 юни 2022 г., след като новороденото й се удави във ваната. Според People News Виктория Тристан е оставила бебето си без надзор във ваната на техния апартамент Round Rock на 18 януари, което е довело до смъртта им. Според клетвената декларация Тристан е изпращал съобщения, когато младежът е загинал. Съобщава се, че Тристан е оставила водата да тече, докато детето й е било във ваната, според Daily Beast. Говори се, че е изпратила SMS на роднини, преди да заспи и да позволи на младежа да се удави. Според докладите тя е спала поне 10 минути, преди да открие младежа, който не реагира под водата. Тя информира служителите, че е опитала CPR, но не е подействало.

Разследването на Виктория Тристан

Смъртта на бебето се счита за злополука в първоначалния доклад от аутопсията от съдебния лекар на окръг Травис. Случаят обаче е разследван от властите и Виктория Тристан е арестувана 5 месеца след смъртта на детето си. Според People News опасенията на полицията бяха повдигнати, когато детективите проучиха данните от мобилния телефон на Тристан и използването на интернет. Тя явно е писала съобщения в продължение на 5 минути, докато детето й е под душа, след което е неактивна за 8-10 минути.

Според Daily Beast Виктория Тристан е търсила в YouTube в продължение на 4 минути, преди да се обади на 911, за да разбере как да спаси детето си, което е намерено удавено в препълнената вана. Според полицията, въпреки че Виктория Тристан не е имала злонамерени намерения, нейната твърдяна небрежност е основната причина за смъртта на детето. Тя е задържана в затвора на окръг Уилям. Властите все още не са публикували информация за нейния адвокат или молба. Сега тя е в затвора срещу гаранция от 300 000 долара.

 Виктория Тристан

Случайни смъртни случаи на бебета в Съединените щати

Според Центровете за контрол и превенция на заболяванията (CDC), около 3400 смъртни случая на новородени се случват в Съединените щати всяка година, като водещите причини са Синдромът на внезапна детска смърт (SIDS) и неволното задушаване. Според CDC смъртните случаи от удавяне сред новородените също са сериозен проблем. Беше казано, че това е най-честата причина за неволна смърт на деца на възраст 1-4 години.

Според организацията всяка година в страната се случват около 3960 удавяния, със средно 11 смъртни случая от удавяне на ден. Всяка година се наблюдават около 8080 нефатални удавяния, което се равнява на средно 22 нефатални удавяния на ден. Докато много жертви на удавяне, лекувани в болници, оцеляват, последствията може да променят живота им, което води до увреждане на мозъка и други проблеми.

Популярни Публикации