Валдир Сегато почина на 55-годишна възраст

Валдир Сегато , бразилски културист, почина на 55-ия си рожден ден. Той беше добре известен с широкото си използване на инжекции със синтол за увеличаване на обема. Сензацията на TikTok беше обявена за мъртва на 26 юли в Рибейро Прето, югоизточна Бразилия, според бразилския онлайн сайт Universo Online (UOL). Според UOL Сегато съобщава, че се чувства зле у дома и е бил отнесен до съседното медицинско заведение на UPA Nelson Mandela – UPA Norte от Бразилската мобилна служба за спешна помощ (SAMU). Тъй като нито един доклад не уточнява причината за смъртта на Валдир Сегато, не е известно дали прекомерната употреба на инжекции Синтол в мускулите му е причинила някакви последствия. Според UOL News, докладът може да не бъде потвърден, тъй като трупът на Сегато преди това е бил погребан в гробището Bom Pastor. Тъй като е бил погребан ден след смъртта му, най-вероятно не е извършена аутопсия.

Валдир Сегато е работил в строителството

Валдир Сегато , роден в Бразилия, също беше известен в социалните медии като Валдир Синтол заради постоянната си употреба на масло от Синтол, за да постигне необичайно обемист вид. Сегато беше от Сао Пауло и се предполага, че е работил като строителен работник в Рибейро Прето. Segato стана известен, когато DailyMail UK го подчерта в края на октомври 2016 г. Ентусиастът на бодибилдинга спомена в интервюто:

Харесва ми да ме наричат ​​Хълк, Шварценегер и Хей-Мен. Бицепсите ми се удвоиха, но все пак искам да стана по-голям.  Валдир Сегато

По това време той имаше 23-инчови бицепси и възнамеряваше да порасне с 4 инча с инжекции със синтолово масло. Валдир Сегато по-рано каза, че е бил повлиян от Арнолд Шварценегер и героя от комиксите Невероятният Хълк. Segato информира DailyMail UK за своя произход и как се е забъркал с инжекции със синтол. Той призна, че в миналото е бил наркоман. Segato заяви:

Започнах да се занимавам с наркотици и започнах да отслабвам, тъй като не ядеш... Живееш грешен живот.

Валдир Сегато се присъедини към фитнес залите по време на възстановяването си от пристрастяването, но беше разочарован от мускулите, които разви от тренировъчната си програма. След това той започна да инжектира синтолово масло в бицепсите, гръдните мускули и задната част, за да придобие този изключително обемист вид. Въпреки факта, че инжекциите със синтол представляват значителен риск от инсулт, инфекция и ампутация, Сегато упорства с тях до смъртта си. Трябва да се подчертае обаче, че обемистият вид, причинен от инжекциите със синтол, не насърчава истински мускулното развитие и следователно е просто повърхностен. Според Daily Mail UK през 2016 г. лекарите са го препоръчали да не злоупотребява със синтоловото масло и са го предупредили за опасностите, които включват ампутация или най-малкото увреждане на нервите и мускулна деформация, ако продължи с лечението. Валдир Сегато, от друга страна, избра да продължи с опасните инжекции.

Какво точно представлява синтоловото масло и какви опасности крие то за бодибилдъри като Валдир Сегато?

Според уебсайта за здравна информация Healthline,

Synthol се състои от 85% масло от средноверижни триглицериди (MCT), 7,5% лидокаин и 7,5% алкохол.

Компонентите на това масло често се използват от бодибилдъри за генериране на обемен външен вид. Лидокаинът например е анестетик, който облекчава дискомфорта, свързан с мускулните инжекции със синтол. Междувременно алкохолът изглежда помага за дезинфекция на региона и предотвратяване на инфекции. Те все пак могат да се появят, тъй като пиенето на алкохол не е сигурна стратегия за предпазване от болести. Междувременно MCT започва да расте, след като се инжектира дълбоко в мускулите, което води до обемист вид. Инжекциите със синтол могат да предизвикат сериозни заболявания, които имат дългосрочно въздействие върху тялото. Има потенциала да обезобрази мускулите. Може също така да развие мускулна фиброза, която може да доведе до ампутация.

  Валдир Сегато

Миналата година, в отговор на видеоклипа на Валдир Сегато в YouTube, онлайн знаменитост и специалист по семейна медицина д-р Михаил Варшавски, известен още като д-р Майк, каза:

Нямате представа колко опасно е това за вашето здраве. Васкулит, разкъсване на мускула, инфекция и също изглежда глупаво. Не съм сигурен дали забелязвате това.

Segato имаше над 1,7 милиона последователи в TikTok към момента на смъртта си.

Популярни Публикации