Върджил Абло- Биография, възраст, височина, нетна стойност, съпруга, брак

Върджил Абло е американски моден дизайнер, предприемач и DJ. Върджил Абло е артистичен директор на линията за мъжко облекло на Louis Vuitton от март 2018 г. Той е и главен изпълнителен директор на Off-White, базиран в Милано моден бизнес, който основава през 2013 г. Научете всичко за Върджил Абло- Биография, възраст, височина, нетна стойност, съпруга, брак

Бързи факти

Пълно име: Върджил Абло
Дата на раждане: 30 септември 1980 г
Възраст: 41 години
Хороскоп: Паунд
Късметлийско число: 3
Щастлив камък: Перидот
Щастлив цвят: Син
Най-доброто съвпадение за брак: зодия Близнаци
Пол: Мъжки
Професия: Моден дизайнер, DJ, архитект, певец, предприемач, музикален продуцент
Държава: Америка
Височина: 6 фута 2 инча (1,88 м)
Семейно положение: женен
Съпруга Шанън Сундберг
Нетна стойност 4 милиона долара
Цвят на очите черни очи
Цвят на косата Черна коса
Родно място Рокфорд, Илинойс
Националност американски
Етническа принадлежност листо
Религия Кристиян
образование Технологичен институт на Илинойс
Братя и сестри 1 сестра
деца две

Биография на Върджил Абло

Върджил Абло е роден в Рокфорд, Илинойс на 30 септември 1980 г., на родители от Гана. Той беше син на управител и шивачка. В ранна възраст тя учи Абло как да шие. Сестра му и той са отгледани в Рокфорд, Илинойс, от родители имигранти от Гана. Той е от етническата група Ewe от района Волта в Гана.

Освен това няма налична допълнителна информация за неговите родители, братя и сестри или преживявания в ранна детска възраст. Като се има предвид успехът му, можем да заключим, че е отгледан добре в родния си град от родителите си.Върджил получава диплома за средно образование от католическата гимназия Бойлан през 1998 г. Завършва Университета на Уисконсин, Медисън през 2002 г. с бакалавърска степен по строително инженерство. Той получава магистърска степен по архитектура от Технологичния институт на Илинойс през 2006 г. (IIT).

Височина и тегло

Върджил е висок 6 фута и 2 инча и тежи 85 кг. Освен това няма никакви конкретики относно физическите му характеристики. Чертите на лицето му, от друга страна, показват, че има черни очи и коса. Сега той избира да запази бръсната глава.

кариера

Абло започва кариерата си като стажант във Fendi през 2009 г., когато среща Кание Уест. След това станаха близки приятели и започнаха да си сътрудничат. След това той започва да създава няколко грандиозни шедьовъра, които привличат вниманието на главния изпълнителен директор на Louis Vuitton. Година по-късно Уест наема Абло за творчески директор на лейбъла. Кание също посочи Абло като артистичен дизайнер на корицата на албума си от 2011 г. Ye.

След като усъвършенства дизайнерските си способности, Абло купува фирма за 40 долара и създава своя собствена дизайнерска агенция. Въпреки това, след една година, той го продаде, защото искаше да експериментира с идеи вместо печалба. Абло току-що беше назначен за артистичен директор на отдела за мъжка мода на Louis Vuitton.

Кариерата му в областта на модния стил е невероятно разнообразна, започвайки с въже за дрехи и преминавайки към интериорен дизайн и накрая до дизайн на мебели. Иновативните възли на Abloh са достатъчно очевидни, за да привлекат вниманието на практически всеки, който ги види. Това привлече Louis Vuitton и IKEA в района. По-конкретно, той проектира минималистична серия мебели за IKEA, която ще бъде пусната по-късно тази година.

Нетна стойност на Върджил Абло през 2022 г

Според докладите, Abloh има нетна стойност от милиона към 2022 г . Човек с нетна стойност над 10 милиона долара е вероятно да работи за престижна компания за облекло, да управлява собствена линия за облекло, да практикува архитектура и да има международен музикален рекорд. Нетното състояние на Абло, от друга страна, е само 6 милиона долара.

Върджил Абло Съпруга, брак, деца

През 2009 г. Абло се жени за Шанън, неговата любовница от гимназията. Оттогава те живеят заедно и са закупили дом в Чикаго, Илинойс. Освен това двойката е родител на две деца.

Абло беше изправен пред противоречия, след като пусна екранна снимка в социалните медии по време на протестите срещу Джордж Флойд в средата на 2020 г. Той показа плащане от 50 долара към базирания в Маями арт колектив Empower, което ще бъде използвано за покриване на съдебните разходи на демонстрантите, и заяви, че е лудо мотивиран.

Популярни Публикации