Ума Пемараджу, водеща на новини, почина на 64-годишна възраст

a Pemmaraju , 64-годишна водеща на Fox News, почина на 8 август на 64-годишна възраст. Сузане Скот, главен изпълнителен директор на Fox News Media, изрази скръбта си, като заяви:

Ние сме много наскърбени от смъртта на Ума Пемараджу, която беше една от първоначалните водещи на FOX News Channel и започна да излъчва в деня, когато излязохме в ефир. Ума беше известна с щедростта, която проявяваше към всички, с които работеше, в допълнение към журналистическите си способности. Нашите най-дълбоки съболезнования към цялото й семейство.

Причината за смъртта на Пемараджу не е разкрита и подробностите за погребението към момента не са известни.Ума Пемараджу беше един от основателите на Fox News.

Ума е родена в Раджамандри, Андхра Прадеш, Индия, на 31 март 1958 г. Тя е в Сан Антонио, Тексас, където посещава университета Тринити и получава бакалавърска степен по политически науки. Учи международни отношения в продължение на една година в Американския университет като част от програма за обмен с университета Тринити.

 a Pemmaraju

По време на ранните фази на кариерата си Пемараджу се присъединява към KENS-TV и San Antonio Express-News съответно като продуцент и репортер. Тя беше редактор на студентския си вестник, преди да стане водеща на новини и репортер за KTVT-11. След това работи за WMAR-TV в Балтимор, WLVI и WBZ-TV в Бостън. Тя беше продуцент и репортер за вечерното списание на WBZ.

След това тя стана известна като водеща и водеща на щаба на американските новини с Ума Пемараджу във Fox News. Освен това тя беше репортер за Bloomberg News. Тя беше част от екипа на Fox News през октомври 1996 г., когато мрежата дебютира. Тя представи разнообразни събития и специални предложения и проведе интервюта с известни личности като Далай Лама, Бъз Олдрин, Карли Саймън и Упи Голдбърг, наред с други.

 a Pemmaraju

Списание Boston определи Pemmaraju като най-добрата водеща в Бостън през 1996 г. и 1997 г. Тя получи много награди Еми за своите репортажи и разследваща журналистика, в допълнение към наградата Texas AP, наградата Жена за постижения от Организацията на големите сестри на Америка и Матрицата Награда от Жените в комуникациите.
Смята се, че нетната стойност на Ума е около 4 милиона долара. Като водещ и телевизионен оператор тя спечели най-много от доходите си.

Популярни Публикации