Уилям Салиба- Wiki, възраст, височина, съпруга, нетна стойност, етническа принадлежност, кариера

Уилям Ален Андре Габриел Салиба (роден на 24 март 2001 г.) е френски професионален футболист, който в момента играе за Арсенал от Висшата лига, както и за националния отбор на Франция.

Бързи факти

Празнувано име: Уилям Салиба
Истинско име/пълно име: Уилям Ален Андре Габриел Салиба
Пол: Мъжки
Възраст: 22-годишен
Рождена дата: 24 март 2001 г
Родно място: Франция
националност: Френски
Височина: 6 фута 4 инча
Тегло: 85 кг
Семейно положение: Неженен
Съпруга/съпруга (име): N/A
Професия: футболист
Нетно състояние през 2022 г.: милион до милиона

Биография на Уилям Салиба

Уилям Салиба е роден на 24 март 2001 г. във Франция. Той е на 22 години към 2022 г. Уилям Ален Андре Габриел Салиба е пълното му име. Той е израснал във Франция, заедно със своите родители и братя и сестри. По същия начин той е френски гражданин. Той е от смесен етнос. Неговата вяра е християнството. Говорейки за неговите образователни подробности, Уилям Салиба е учил в местна гимназия. По същия начин подробностите за висшето му образование все още не са разкрити.

 Уилям СалибаВисочина и тегло на Уилям Салиба

Уилям Салиба е висок 6 фута 4 инча. Тежи около 85 кг. Той има прекрасни топли черни очи и черни кичури. Няма информация за неговите измервания на гърдите, талията и бедрата, размера на роклята, размера на обувките, бицепсите и т.н.

кариера

 • Салиба започва да играе футбол на шестгодишна възраст, трениран от бащата на Килиан Мбапе. Той най-накрая се премести в Сент Етиен през 2016 г. и подписа първия си договор през май 2018 г. на 17-годишна възраст.
 • Салиба направи професионалния си дебют на 25 септември 2018 г. при победа с 3-2 в Лига 1 срещу Тулуза. В дебютния си сезон в Сент Етиен той направи 13 титуляри.
 • Салиба беше повикан в старшия отбор на Франция за първи път на 21 март 2022 г. като контузен заместник на Бенджамин Павар, за да играе в приятелските мачове срещу Кот д'Ивоар и Южна Африка.

 Уилям Салиба

Записи

 • Миналия сезон Уилям Салиба постави рекорд в Лига 1, като направи най-много подавания за един сезон (2834).
 • След фантастичен сезон 2021/22 г. във Франция, Салиба беше избран за Млад играч на сезона в Лига 1.

Нетната стойност на Уилям Салиба

Колко е нетната стойност на Уилям Салиба? Уилям Ален Андре Габриел Салиба има приблизителна нетна стойност от ,00 милиона, които е спечелил като спортист. Известен разговорно като спортиста на Франция. Често е смятан за един от най-успешните спортисти. Да бъдеш успешен френски спортист е основният източник на доходи на Уилям Ален Андре Габриел Салиба.

 Уилям Салиба

Потвърждение на марката

АРСЕНАЛ не иска да търгува Уилям Салиба, въпреки че Марсилия проявява постоянен интерес към него. Необичаен източник е дал на Арсенал положителна препоръка за способностите и бъдещето на Уилям Салиба.

Имоти и автомобили

Французинът притежава екстравагантен дом и много луксозни автомобили. Мерцедесът е предпочитаното превозно средство на Уилям Салиба. Истината е, че той се стреми да води охолен начин на живот. Младата френска звезда, от друга страна, не изпитва удоволствие да парадира с активите си.

Уилям Салиба Гадже и запознанства

С кого се среща Уилям Салиба? В момента той няма романтична връзка с никого. Той е необвързан мъж, който е много фокусиран върху кариерата си. Освен това той не разкрива предишните си връзки или история на запознанства в публичното пространство. той пази личния си живот скрит от папараците. Уилям не е обект на никакви слухове или противоречия. Той се пази от слуховете, които могат да застрашат кариерата му. Той обаче има чисто досие и никога не е участвал в противоречия.

 Уилям Салиба

Постижения и награди

2021-22 UNFP Ligue 1 Млад играч на годината
2021-22 Отбор на годината в Лига 1 на UNFP

Интересни факти

 • Когато беше на шест години и започна да играе уличен футбол, той беше намерен от бащата на Килиан Мбапе и в резултат на това Салиба влезе в академията на Бонди. Години по-късно той официално заяви пред медиите, че всичко, което има, е заради Уилфред Мбапе.
 • Футболната кариера на Уилям Салиба започва през 2008 г. Както беше посочено по-рано, той прекара младежката си кариера в AS Bondy (2008-2014), FC Montfermeil (2014-2016) и Saint-Etienne (2016-2018).
 • Уилям Салиба е член на младия отбор на националния отбор на Франция. Всъщност той започна международната си кариера преди четири години, през 2017 г.

Популярни Публикации