Уилям Айгър: Запознайте се със сина на Боб Айгър (главен изпълнителен директор на компанията Уолт Дисни)

Уилям Игер е син на известния Боб Игър. Баща му, Боб, е председател и главен изпълнителен директор на Walt Disney Company.

Бързи факти

Пълно име Уилям Игер
Първо име Уилям
Фамилия Игер
Професия Дете на знаменитост
Бащино име Боб Игер
Баща професия оператор и режисьор
Име на майката Уилоу Бей
Професия майка Бивш модел
Полова идентичност Мъжки
Семейно положение Неженен
братя и сестри Робърт Максуел Макс Игър, Кейт Игер и Аманда Игър
Дата на раждане 2002 г

Бракът на родителите му

Той е син на известните актьори Робърт Игер и Уилоу Бей. На 7 октомври 1995 г. двамата се женят на грандиозна сватбена церемония малко след развода на Робърт. Сватбата се проведе в Бриджхамптън, Ню Йорк, в присъствието на преподобния Роланд Гирландо, римокатолически свещеник. Канторът Уилям Уолтън ръководи сватбената церемония. Те са заедно от 24 години и връзката им е все още силна, без признаци за разпадане.

  Уилям Игер

Уилям Айгер (Източник: Google)Първият брак на баща му

Баща му има два брака. Преди Уилоу баща му е бил женен за Сюзън Игър. Любовната им връзка обаче не продължи дълго и те се разведоха през 1994 г.

Неговите братя и сестри

Той има общо трима братя и сестри, двама от които са от първия брак на баща му. По-големият му брат се казва Робърт Максуел Макс Айгер. Ето снимка на него с по-големия му брат. Той също има две полубратя и сестри, Кейт Игър и Аманда Игер. Кейт се омъжи за дългогодишния си приятел, Джарод Кушинг, през 2005 г. В Роуд Айлънд двойката се ожени в имението Blithe Old Mansion, Gardens и Arboretum.

Каква е нетната стойност на баща му?

Баща му е мултимилионер с нетно състояние от около 690 милиона долара към 2021 г. . През 2018 г. заплатата му се повиши от 2,5 милиона долара на 2,9 милиона долара. През 2015 г. той спечели 44,9 милиона долара. Неговото натрупване от 8,3 милиона долара в опции и 18 милиона долара възнаграждение извън собствения капитал също добави към богатството му. Боб, който започна кариерата си като местен телевизионен метеоролог, сега е главен изпълнителен директор на Disney. Да бъдеш мултимилионер трябва да е бил труден път. Нека надникнем в неговата професионална история.

Той се присъединява към American Broadcasting Company през 1974 г. (ABC). От 1993 до 1994 г. той е президент на телевизионната група ABC Network. През март и юли 1993 г. той е номиниран съответно за старши вицепрезидент и изпълнителен вицепрезидент на ABC. Той е назначен за президент и главен оперативен директор на Capital Cities/ABC година по-късно, през 1994 г. През 1999 г. той е назначен за президент на Walt Disney Company. По време на неговия мандат корпорацията плати съответно 7,4 милиарда долара, 4,06 милиарда долара, 4 милиарда долара и 71,3 милиарда долара за Pixar, Lucasfilm, Marvel Entertainment и 21st Century Fox. В допълнение, бизнесът отбеляза увеличение на приходите и стойността на пазарната капитализация се увеличи от ,4 милиарда на 7 милиарда

Постиженията на Робърт

Той спечели много признания до този момент. Той току-що беше награден с Time за бизнесмен на годината през 2019 г. Следните са някои от отличията, които е получил: Награда за почетен член на DGA 2010 г., 2012 г. Награда DGA Milestone Award 2014 г. Награда PGA Milestone Award 2018 г.

  Уилям Игер

Уилям Айгер (Източник: Google)

Баща му притежава скъпи имоти.

Боб е горд собственик на къща за 19 милиона долара в Брентуд, Калифорния. Домът разполага с пет спални, девет бани, къща за гости, тенис корт и басейн. Преди това той е имал дом с четири спални и пет бани в Горен Ийст Сайд на Ню Йорк. Той беше за 18,75 милиона долара.

Любопитни факти

  • Уилям е роден през 2002 г., което го прави на 18 години.
  • Боб, неговият баща, посещава колежа Итака.
  • Уилоу, майка му, е бивш моден модел.
  • Имената на неговите баба и дядо са Артър Игер и Мими Игер.

Популярни Публикации