Уил Бътлър се сбогува с групата Arcade Fire, след като бяха заедно 20 години

Уил Бътлър каза последното си сбогом на Arcade Fire. На 19 март 39-годишният мъж обяви новината в Twitter. Мултиинструменталистът посочи в поредица от туитове, че ще напусне групата в края на 2021 г. Той написа:

Здравейте, приятели. Вече не съм с Arcade Fire. Заминах в края на миналата година, когато беше готов новият албум. Нямаше убедителна причина освен факта, че се бях променил – и групата се беше развила – през предходните почти 20 години. Време е да опитате нещо свежо.

Бътлър дори отдаде почит на д-р Пол Фармър, основателят на организацията с нестопанска цел Partners in Health. През предходните пет години групата беше значително ангажирана в работата на организацията.Бътлър заяви:

Ще продължа да работя с PLUS1 и Partners in Health – и многото активисти, прекрасни личности и избрани длъжностни лица, които срещнах – за да предоставя на хората осезаема помощ; за изграждане на по-добри системи за здраве, правосъдие и управление; и да се опитаме да живеем според примера на Павел по някакъв начин.

Причините на Уил Бътлър да напусне

Уил Бътлър напусна Arcade Fire, въпреки че причините за напускането му не са ясни. Според туитовете му той сега работи върху нов албум, създава музика за пиеса на Дейвид Аджми и се подготвя за концерти през лятото на 2022 г.

 Уил Бътлър

Той завърши публикацията си в Twitter с думите:

Благодарим на всички, които са посетили AF събитие, закупили са запис или просто са се наслаждавали на нашата музика. Означава много да бъда част от живота ти. Благодарим на екипа, персонала, ръководството, хората от лейбъла, групите, артистите и приятелите, които работиха неуморно, за да осъществят нашата визия през годините. Аз ще бъда там! До скоро!

 Уил Бътлър

Уил Бътлър се присъединява към Arcade Fire през 2003 г., след напускането на мултиинструменталиста Брендън Рийд. От дебюта на групата с Funeral през 2004 г. той участва във всеки албум. Бътлър работи по следващия албум на Arcade Fire, The Lightning I, II, който трябва да излезе на 6 май 2022 г. Бътлър има три солови албума в допълнение към участието си в Arcade Fire. На 3 март 2015 г. той издаде първия си солов албум, Policy, който беше подкрепен от световно турне с барабаниста на Arcade Fire Джереми Гара.

Популярни Публикации