Топ 5 на най-скъпите ретро Батман колекционерски предмети

Като един от най-известните герои в комиксите и поп културата, Батман създаде един от най-разнообразните и печеливши франчайзи. Включва комикси, играчки, филми и различни стоки.

С такава тясна връзка поддръжниците на Черния рицар със сигурност ще бъдат сред най-отдадените. В резултат на това хората са готови да платят най-високата цена за произволен брой ретро играчки, които говорят за дълбочината на тяхната преданост.

Пропуснахме модерни колекционерски предмети в тази публикация и се съсредоточихме върху пет ретро играчки, които са много търсени и трудни за намиране. Батман

Топ 5 на най-скъпите колекционерски ретро Батман

Пет колекционерски предмета на Батман на прекомерни цени

1) Captain Action Batman (,860) е идеалният капитан.

Captain Action е играчка, която може да се превърне в някои супергерои, включително Аквамен, Спайдърмен и Супермен. През 1966 г. е въведен най-популярният костюм. Капитан Екшън бързо се превърна в любимец сред колекционерите на фигури и супергерои с пелерини, благодарение на многобройните му приставки, които обогатиха целия комплект.

Този пакет на стойност 60 включва класическо наметало, качулка, полезен колан и символ на стикер на Батман за бодито. Полезният колан съдържаше батаранги, въжета за прилепи, куки за захващане, бормашини, прожектори и малко двупосочно радио.

2) Трансограма на Batmobile (,290)

Колелата на Caped Crusader, които той използва, за да преследва и преследва противниците си, са едни от най-разпознаваемите в комиксовата индустрия. Почти всеки Батмобил е създаден или проектиран уникално, показвайки идеята на конкретния режисьор или илюстратор за коня на Батман.

Когато Transogram, американски производител на играчки, пусна една от първите играчки Batmobile, базирана на телевизионното шоу от 60-те години на миналия век, тя незабавно се изкачи на върха на списъците на колекционерите, които трябва да имат, с възможна стойност от 90 в зависимост от състоянието на опаковката.

3) Перфектният полезен колан на Батман ( 000)

Както беше посочено по-рано, компанията Ideal Toy Company разработи линия играчки на тема прилеп. Официалният полезен колан беше направен в тандем с потопа от други екшън играчки на Ideal и включваше много уникални функции, с които беше известен Caped Crusader. Бяха включени куки за захващане, маншети за прилеп, фенерче за прилеп, батаранг и манекен предавател.

Като се има предвид, че това беше една от най-ранните, ако не и първата реплика на играчка на прословутия полезен колан, тя е значително по-ценна от предишните копия, достигайки 000, след като беше продадена в телевизионното шоу Pawn Stars.

4) Marx Batman Bagatelle Game ( 825)

През 1966 г. Louis Marx and Company пуснаха тази лито-багателска игра, която по същество е синоним на флипер. Подобно на тяхната фигурка с воден бластер, това се превърна в много търсен артикул, продавайки се за близо 000 по-късно.

Той изобразява Dynamic Duo, който се бие с Blockbuster, както и различни противници и съюзници, литографирани във фона. Съобщава се, че Кармайн Инфантино, художник от DC, е получил поръчка да създаде първоначалното произведение на изкуството.

5) Batgirl Ideal Super Queens ( 925)

Comic Heroines, понякога известен като Super Queens, стартира през 1967 г. като продължение на Captain Action на Ideal. Четирите кукли бяха Supergirl, Batgirl, Mera и Wonder Woman. Тъй като са първите кукли на героите, те са доста скъпи. Фен плати приблизително 18 000 долара за този рядък колекционерски предмет. Дълъг е 11,5 инча и включва наметало, качулка, полезен колан, Batarang и боди на Batman/Batgirl.

Популярни Публикации