Tommy Hilfiger е гост съдия на финала на Project Runway

Tommy Hilfiger е добре известен моден дизайнер и марка, която доминира световните пазари от десетилетия. Той ще участва като гост съдия във финалния епизод на сезон 19 на Project Runway. 70-годишният предприемач е натрупал нетна стойност от 450 милиона долара през цялата му кариера.

Оценката може да е била в милиарди, но през 1989 г. Хилфигер продава по-голямата част от акциите на компанията си на финансистите Сайлъс Чоу и Лорънс Строл. Това беше разумна инвестиция, тъй като двойните милиардери изнесоха марката на световния пазар и тя постигна огромен успех през 90-те години. Отличителното мъжко облекло на марката дебютира през 1992 г., последвано от дамско облекло през 1996 г. С над хиляда локации по целия свят продажбите през 2000-те надхвърлиха 1,9 милиарда долара. След шест години Apex Partners закупи Tommy Hilfiger за 1,6 милиарда долара, след което Phillips-Van Heusen го закупи за 3 милиарда долара през 2010 г.

Как Tommy Hilfiger започва своята корпорация?

Модният дизайнер, роден като Томас Джейкъб Хилфигер, започва бизнеса си на 18-годишна възраст. Той купуваше дънки и след това ги продаваше, след като бяха персонализирани. През лятото на 1969 г. той работи в Кейп Код, бизнес за дрехи. След две години той основава People’s Place, бутик за дрехи, само със 150 долара. Първоначално той продава модни дрехи в магазина си, но в крайна сметка започва да проектира свои собствени. Hilfiger добави няколко допълнителни магазина, но People’s Place фалира малко след това. Tommy Hilfiger

След като учи бизнес, той работи за няколко дизайнерски фирми в Ню Йорк, преди да стартира Tommy Hill (1979). Не върви по план, затова той създава 20th Century Survival (1981) и Click Point (1982). Накрая, през 1985 г., той основава The Tommy Hilfiger Corporation със съдействието на бизнесмена Мохан Мурджани.

Tommy Hilfiger Личен живот

Хилфигър се жени за Сюзън Сирона през 1980 г., но двойката се разделя през 2000 г. Те имат четири деца заедно: Али, Ричард, Елизабет и Катлийн. След осемгодишен развод дизайнерката се омъжи повторно за бившия модел Dee Ocleppo. Те имат дете на име Себастиан и все още са женени. Hilfiger също работи активно с недвижими имоти. Той е обърнал и продал много домове, включително пентхаус за 25,5 милиона долара в хотел Plaza в Ню Йорк, имот в Маями за 23,5 милиона долара и имение в Палм Бийч за 35 милиона долара. Hilfiger се е появявала в няколко модни издания, включително GQ и Marie Claire, и е получавала множество дизайнерски отличия. Той също така е филантроп и музикален ентусиаст, който подкрепя различни музикални и благотворителни дейности.

 Tommy Hilfiger

Томи Хилфигер и съпругата му

Hilfiger се появява като специален гост съдия за финала на Project Runway.

Вижте тази публикация в Instagram

Публикация, споделена от Tommy Hilfiger (@thomasjhilfiger)

Във финала на Project Runway модната легенда ще се присъедини към нормалния съдийски състав като гост. На Седмицата на модата в Ню Йорк четири жени финалистки ще представят своите колекции. Менторът и водещ на шоуто, Кристиан Сириано, ще се присъедини към журито от Брандън Максуел, Нина Гарсия и Илейн Уелтерот. Кристина Харлашкина, Корал Кастило, Чесити Сериал, и Шантал Лакай o са финалите. Финалът на сезон 19 на Project Runway ще бъде излъчен в четвъртък, 3 февруари, от 21:00 часа. ЕТ включен ABC .

Популярни Публикации