Timbaland и Swizz Beatz съдят Triller за нарушаване на договора

Timbaland и Swizz Beatz съдят Triller, приложение за кратко музикално видео, за 28 милиона долара в нарушение на договора, след като приложението закупи музикалната платформа Verzuz на дуото. Според Washington Post жалбата е подадена във вторник, 16 август, във Върховния съд на Лос Анджелис. Адвокатите на Timbaland и Swizz Beatz твърдят, че Triller е пренебрегнал исканията за плащане и вече ги е просрочил.

Двойката е била изплатена през януари и април миналата година, според жалбата, но плащанията са били дължими през януари тази година и все още чакат. Въпреки факта, че всички страни се съгласиха на ново споразумение за плащане, парите не дойдоха навреме. Междувременно представители на Triller, Swizz Beatz и Timbaland все още не са реагирали. Swizz Beatz и Timbaland твърдят, че процент от техните дялове ще бъдат разпределени между изпълнители на Verzuz като DMX, Jeezy, Gucci Mane, Gladys Knight и други.

Triller плати значителна цена за Verzuz.

Triller обяви през 2021 г., че ще закупи Verzuz за неизвестна сума. Това също сигнализира за края на партньорството им с Apple Music. Според сделката Timbaland и Swizz Beatz ще се присъединят към мениджърския екип на Triller и ще станат акционери в Triller Network. Те ще предоставят част от инвестицията си в собственост на 43 музиканти, свързани с Verzuz, което им позволява да продължат работата си в музикалния бизнес.

 Swizz Beatz

Въпреки че спецификите на транзакцията не бяха публикувани по това време, впоследствие беше открито, че тя е в осемцифрен диапазон. Трябваше да се плати на вноски, като първата трябваше да се дължи в момента на приключването, последвана от друга и още две, дължими на първата и втората годишнина от сделката.

Въпреки че Triller не успя да извърши плащания, беше сключено ново споразумение, в което Triller се съгласи да плати 9 милиона долара до 17 март и 500 000 долара на Timbaland и Swizz Beatz поотделно през следващите десет месеца. Triller пак не плати, а след връчване на предизвестие не отговарят. Timbaland и Swizz Beatz съдят Triller за 095 000 компенсаторни щети, както и правни такси и разноски и лихва преди присъдата.

Относно Triller и Verzuz

Triller е сайт за социални мрежи, където потребителите могат да правят и споделят кратки филми, включително такива, които са настроени или автоматично свързани с музика с помощта на изкуствена технология. Програмата, която беше пусната през 2015 г., първо беше използвана предимно за редактиране на видео, преди да се развие в платформа за социални мрежи. Трилър стана известен в Индия, когато TikTok беше забранен, и впоследствие той разпространи боксови събития с плащане за гледане.

 Swizz Beatz

Timbaland и Swizz Beatz продуцираха уебкаст сериала Verzuz. Дебютира по време на епидемията от COVID-19, когато двойката се състезава в DJ дуел в Instagram Live. Програмата за стрийминг на рап битка на Timbaland и Swizz Beatz се превърна в успешна поредица, с няколко музиканти от висок профил като John Legend, 2 Chainz, Alicia Keys и други, участващи в шоуто.

Популярни Публикации