Тим Сейл, художник на комикси от Batman: The Long Halloween на DC, почина на 66-годишна възраст

Тим Сейл, известен художник на комикси, почина на 16 юни на 66-годишна възраст. Неговият акаунт в Twitter беше първият, който съобщи новината. Сейл стана известен в резултат на работата си с писателя Джеф Льоб. Според главния творчески директор и издател на DC Джим Лий, той е бил хоспитализиран миналата седмица и е починал по неизвестни причини. Погребението му все още се уточнява.

Тим Сейл има приключенско съществуване, пълно с любимите ни супергерои.

Тим Сейл е роден на 1 май 1956 г. в семейството на литературния критик Роджър Сейл. Семейството му се премества в Сиатъл, Вашингтон, когато той е на шест години, и в крайна сметка той посещава Университета на Вашингтон. Впоследствие се премества в Ню Йорк, за да посещава училището за визуални изкуства. Той се завръща в Сиатъл и посещава комикс семинара на Джон Бушема, преди да завърши SVA.

 Тим СейлСейл започва кариерата си като илюстратор за фентъзи поредицата MythAdventures от 1983 г. и фентъзи поредицата за споделен свят Thieves World от 1978 г. Характерът и личността на MythAdventures бяха възхвалявани. Пътят към... е вдъхновен от поредицата комедийни филми. Thieves’ World дебютира през 1979 г. и е отменен през 1989 г. По-късно той работи с Джеф Льоб за създаването на Batman: Year One. През 2011 г. той беше трансформиран в анимационен филм за първата година на Батман като борец с престъпността. Той също така навлиза в живота на Джеймс Гордън, кулминирайки в първата им среща и партньорство срещу престъпния подземен свят на Готъм.

Цветни серии за Marvel Comics като Daredevil: Yellow, Spider-Man: Blue и Hulk: Grey също са създадени от Sale и Loeb. Captain America: White, ограничена поредица, беше обявена през 2008 г., като първият брой беше издаден същата година, а останалите през септември 2015 г. Captain America: White събра положителни отзиви от рецензенти и беше разказана от Стив Роджърс, който си спомни мисия с Бъки Барнс по време на Втората световна война. През 2007 г. Сейл създадоха поредицата Superman Confidential с Darwyn Cooke. Разказваше приказки за супергероя от детството му. На следващата година шоуто беше отменено.

 Тим Сейл

Captain America: White събра положителни отзиви от рецензенти и беше разказан от Стив Роджърс, който си спомни мисия с Бъки Барнс по време на Втората световна война. През 2007 г. Сейл създадоха поредицата Superman Confidential с Darwyn Cooke. Разказваше приказки за супергероя от детството му. На следващата година шоуто беше отменено.

Потребителите на Twitter отдават почит

Тим Сейл стана известен в резултат на изключителната си работа в комиксите. Когато новината за смъртта му се разпространи, Twitter беше залят от почит:

Подробности относно личния живот на Сейл все още не са публикувани.

Популярни Публикации