Терънс Хауърд обяви, че е напуснал комплекта 'Железният човек 2' поради несъгласие в заплатата

Терънс Хауърд беше сред първите изпълнители, участвали в предаването на живо на Железния човек на Marvel през 2008 г., когато MCU все още не беше известно име. Екшънът със супергероя имаше съкрушителен успех, не само стартирайки кинематографичната вселена на Marvel, но и задавайки тона и формулата за много бъдещи начинания на MCU.

Железният човек утвърди Робърт Дауни Джуниър като глобалната знаменитост, която е днес. За съжаление Терънс Хауърд, най-добре платеният актьор в Железния човек, не повтори ролята си на приятеля на Тони Старк Джеймс Роудс в продължението, принуждавайки продуцентите да го заменят с Дон Чийдъл. Предполагаемото намаление на заплатите беше основата за уволнението на Хауърд.Терънс Хауърд напусна Iron Man 2 поради неразбирателство в заплатите.

Много хора бяха шокирани от изчезването на Терънс, особено след като злополучният му диалог Следващият път, скъпа, погрешно предвещаваше костюма му от War Machine. Отстраняването му от Iron Man 2 се дължи на неразбиране на заплащането с продуцентите. Твърди се, че след популярността на Железния човек Хауърд е бил помолен да работи за по-малко от договорената по-рано сума. Освен конфликта със заплатите, няколко издания твърдяха, че заместването на Терънс като War Machine се дължи на работа. Според вътрешни хора Хауърд е бил труден изпълнител и е имал разногласия с режисьора на филма Джон Фавро. Никоя от страните обаче не потвърди подобни твърдения и проблемът с намаляването на заплатите остана през цялото време.

 Терънс Хауърд

Според източници конфликтът възникнал, когато продуцентите се обърнали към Хауърд, за да предложат намаляване на заплатата, тъй като Фавро и сценаристът Джъстин Теру обмисляли да намалят участието на актьора. Съобщава се, че Терънс Хауърд е напуснал проекта поради намаление на компенсацията, вариращо от 50% до 80%. Изненадващо, спорът предизвика кавга между Хауърд и Робър Дауни младши, като първият обвини втория, че не се застъпва за него.

На въпрос за спора по време на появата му в Watch What Happens Live With Andy Cohen, Терънс каза:

Оказва се, че човекът, на когото помогнах да стана Железният човек, прибра парите, които трябваше да отидат при мен, и ме избута, когато дойде време да кандидатствам отново за втория.

Когато Анди Коен го притисна още повече, питайки дали проблемът се дължи на желанието му за същото възнаграждение като на Дауни, Терънс Хауърд уточни:

Направихме споразумение за три снимки. Това показва, че сте планирали предварително. Щеше да бъде определена сума за първия, определена сума за втория и определена сума за третия. Те се обърнаха към мен за второто и казаха: „Ще ви платим една осма от това, което имахме по договор за вас, тъй като вярваме, че второто ще бъде успешно със или без вас.“ И когато се обадих на моя приятел, който ми помогна да придобия първата работа, той не ми се обади три месеца.

На въпроса за приятелството на Терънс Хауърд с RDJ, актьорът от затворниците отговори саркастично:

О, как го обожавам. Бог ще го възнагради.

 Терънс Хауърд

Терънс Хауърд дори заяви в интервю за списание Rolling Stone, че се е обаждал на Дауни 17 пъти без успех. През 2008 г. обаче Робърт Дауни-младши отрече да е замесен в отстраняването на Хауърд от филма и отказа да говори повече.

Личността на Тони Старк/Железния човек на Дауни стана главният герой на франчайза до смъртта му във вселената в края на Сагата за безкрайността в Отмъстителите: Краят. Дон Чийдъл, от друга страна, играе War Machine от 2010 г. и вероятно ще повтори ролята си в предстоящи проекти като Secret Invasion и Armor Wars.

Популярни Публикации