Tequila 512 заведе дело срещу Кендъл Дженър за кражба на дизайна на тяхната компания

Tequila 512 заведе дело срещу своята конкуренция в Окръжния съд на Съединените щати за Централния окръг на Калифорния на 16 февруари. Tequila 512 обвини марката 818 Tequila на американския модел Кендъл Дженър в безсрамно копиране на името и дизайна на тяхната компания. Те обвиниха компанията в нарушаване на търговска марка, подвеждащо наименование за произход и нелоялна конкуренция.

Текила 512, за която се твърди в съдебни документи, придобити от E! Новини, че 818 Tequila е откраднал логото си нагло и лесно. Адвокатите посочват, че марката на Jenner използва трицифрен телефонен код (818 е долината Сан Фернандо в Калифорния и 512 в Остин, Тексас). Те също така твърдят, че 818 Tequila е избрала да клонира отличителните черни надписи на марката в жълт правоъгълник.

Двата елемента се сравняват. Клиентите могат погрешно да приемат, че стоките са свързани.Според забележки, придобити от Daily Mail, 818 Tequila отхвърли всякаква основателност на обвиненията на конкурентната марка. Представителите на Tequila 512 казаха, че алкохолната компания на Дженър е имала достатъчно време да поправи грешките си, тъй като приликата между двете имена се появи в медиите през 2021 г.

 Кендъл Дженър

Ние не само имаме правото, но и законовата отговорност да запазим нашите търговски марки. Те са наясно с това и ни поставиха в ситуация, в която нямаме друг избор, освен да предприемем действия, за да защитим нашата отличителна идентичност на марката.

Вижте тази публикация в Instagram

Публикация, споделена от Kendall (@kendalljenner)

Кендъл стартира своята компания през май 2021 г., като я кръсти на кода на долината Сан Фернандо, където е израснала.

Полусестрата на Кендъл Дженър Ким Кардашиян също беше посочена в жалбата.

Въпреки че Кендъл Дженър е посланик на марката, сестра й Ким Кардашиян също е спомената в случая. Според съдебните документи 818 Tequila продава своята напитка като виртуален продукт в играта за мобилно приложение „Kim Kardashian: Hollywood“. Вместо графиката и дизайна на 818, играта показва бутилка 512 Tequila.

 Кендъл Дженър

Ищецът по никакъв начин не е разрешил това използване. Или ответникът е използвал бутилката на ищеца нарочно, за да заличи още повече разликите между двата артикула, или ответникът не е бил наясно с разликата между двете марки.

Tequila 512 донесе забележими паралели между двете фирми в Instagram през май 2021 г., когато първоначално стартира 818 Tequila. Петстотин и петнадесет сравняват марката с новата текила на Кендъл Дженър в надписа. Техният алкохол се дестилира само два пъти, но тя струва два пъти повече на бутилка.

Популярни Публикации