Tara VanDerveer- Wiki, възраст, етническа принадлежност, съпруг, височина, нетна стойност, кариера

Тара Ван Дервеер е бивш американски баскетболист и треньор. Тара Ван Дервеер е старши треньор на женския баскетболен отбор на Станфордския университет. Тя също е добре известна с това, че изведе женския баскетболен отбор на САЩ до олимпийско злато. Освен това тя е петкратен национален треньор на годината и е въведена в Залата на славата на женския баскетбол през 2002 г.

Бързи факти

Пълно име: Тара Ван Дервеер
Дата на раждане: 26 юни 1953 г
Възраст: 68 години
Хороскоп: Рак
Късметлийско число: 5
Щастлив камък: Лунен камък
Щастлив цвят: Сребро
Най-доброто съвпадение за брак: Телец, Риби, Скорпион
Пол: Женски пол
Професия: Треньор по баскетбол
Държава: Америка
Височина: 5 фута 8 инча (1,73 м)
Семейно положение: единичен
Нетна стойност 4 милиона долара
Цвят на очите кафяви очи
Цвят на косата Светлокафява коса
Родно място Мелроуз, Масачузетс
Националност американски
Религия Кристиян
образование Държавен университет на САЩ.
баща Дънбар Ван Дервеер
Майка Рита Ван Дервеер

Биография на Тара ВанДервеер

Тара Ан Ван Дервеер , по-известна като Тара Вандервир, е родена на 26 юни 1953 г. в Мелроуз, Масачузетс, САЩ. В момента тя е на 68 години и е гражданин на Съединените щати. По отношение на родителите си тя е дъщеря на Дънбар ВанДервир (баща) и Рита ВанДервир (майка) (майка). Тя е израснала в малкото градче Уест Хил, близо до Скенектади, Ню Йорк.

Tara VanDerveer Образование

Що се отнася до академичните й квалификации, тя се записва в гимназия на шестнадесетгодишна възраст. Тя получава бакалавърска степен от публичен държавен университет в САЩ след завършване на гимназия.Tara VanDerveer Височина, Тегло

Тара Ван Дервеер е висок 5 фута 7 инча и тежи приблизително 66 килограма. Освен това тя има кафяви очи и светлокафява коса. Тя не е споменавала публично другите измервания на тялото на VanDerveer, освен тях.

  Тара Ван Дервеер

Tara VanDerveer (Източник: Pinterest)

кариера

Що се отнася до кариерата й, тя е старши треньор на американски баскетболен отбор. Тя беше и главен треньор на американския баскетбол в продължение на осем години, от Олимпийските игри през 1986 г. до Игрите през 1996 г. Тя изведе Съединените щати до четири златни медала, един бронзов медал и общ рекорд 88-8. През 1990 г. тя води избран отбор на САЩ до рекорд 2-3 срещу Югославия и Съветския съюз.

Тя също изведе САЩ до рекорд 6-1 и златен медал на квалификационното събитие за Световното първенство на COPABA през 1993 г. Златният медал класира Съединените щати за Световното първенство по футбол през 1994 г. и тя се върна да води отбора през същата година.

Тя беше старши треньор на легендарния женски национален отбор на САЩ през 1995-96 г., който отбеляза 52-0 за десет месеца, и тя пропътува повече от 100 000 мили, докато се състезава в седем държави. Shooting From the Outside, книга за кампанията от 1995-96 г., е публикувана през септември 1997 г.

Тя е главен треньор в Станфордския университет от 1985 г. Тя е помогнала на отборите да достигнат 13 финални четворки на NCAA в 32 участия в турнири на NCAA и е водила отбори до 23 редовни сезона на конференцията Pacific-12 и 13 шампионата на Pac-12 турнири. До 2019 г. Станфорд спечели две шампионати на NCAA и се появи в 12 финални четворки.

Рекордът на Тара от 900–192 в Станфорд я прави едва петият треньор в Дивизия I в историята, който печели 900 мача за един сезон. Тя изведе Cardinal до третата им титла на NCAA с победа с 54-53 над съперника на Pac-12 Arizona Wildcats през април 2021 г. Те спечелиха турнир за първи път от 29 години.

Tara VanDerveer Нетна стойност

По отношение на нетната стойност, Tara VanDerveer получава множество награди и отличия като треньор по баскетбол. Тара е печелила наградата Нейсмит за национален треньор на годината четири пъти: през 1988, 1989, 1990 и 2011 г. През 1989 и 2011 г. тя е обявена за национален треньор на годината на WBCA. Тя също беше обявена за Треньор на годината по баскетбол в AP College през 2011 г. и получи много други отличия. Нетната стойност, доходите и заплатата на Tara VanDerveer не са оповестени публично. Според някои източници тя има нетна стойност от 4 милиона долара.

Tara VanDerveer Съпруг, брак

Tara VanDerveer в момента е необвързана и неомъжена. Освен това няма новини за връзката й. Тя беше замесена в слухове, когато я свързваха с Ейми Тръкър. Ейми беше бивш асоцииран старши треньор на женския баскетболен отбор Станфорд Кардинал под ръководството на Тара, но слуховете бяха неверни. Освен това тя предпочита да избягва слуховете и да се концентрира върху треньорската си кариера.

Популярни Публикации