Талита До Вале, бразилски модел, който помагаше на Украйна по време на война, беше убит

Талита До Вале, бразилски модел, превърнала се в снайперист, която се присъедини към силите за сигурност на Украйна, за да се бие с руснаците, беше убита на 30 юни. 39-годишната жена е ходила на хуманитарни мисии по целия свят и също се е сражавала срещу ISIS в Ирак .

Според Daily Mail До Вале е била убита, след като ракета е ударила бункера й в Харков, североизточния регион на Украйна. Дъглас Буриго, бивш ветеран от бразилската армия, също беше убит при същия инцидент, след като се върна в бункера, за да открие Талита. Талита До Вале, която наскоро се присъедини към украинската армия, очевидно беше единственият войник, останал след първото попадение на ракета.

Всичко за Thalita Do Valle

Според Daily Mail Талита До Вале е учила право, след като е работила като актриса и модел. Покойният 39-годишен също беше силно ангажиран с организации за спасяване на животни. Докато се биеше с ISIS, професионалната стрелецка качи филми в профила си в YouTube, демонстриращи обучението й за снайперист, след като се присъедини към въоръжените сили на Ирак. Нейните видеоклипове бяха доста успешни, с над 31 000 гледания. Братът на Вале, Тео Родриго Виера, я определи като герой заради нейните усилия и успех в спасяването на човешки животи чрез хуманитарни пътувания. Вале, твърди той, не само е действала като снайперист, но и като спасител по време на краткия си престой в Украйна.

 Талита До Вале

Преди това Талита До Вале е избягала от нападение в Киев, столицата на Украйна. Тя беше говорила със семейството си седмицата преди да се премести в Харив, но се колебаеше да каже много, тъй като руски дронове наблюдаваха телефонната им активност. Преди смъртта си Вале си сътрудничи с автор върху книга за нейния украински опит.

Конфронтацията между Русия и Украйна започна на 24 февруари, като засега нито една от страните не е призовала за прекратяване на огъня. Напрежението между двете страни се повиши заради украинския град Донецк. В последните новини руската столица Москва обяви победа над украинския град Луганск. Донецк се намира в района на Донбас в Украйна, който е предимно рускоезичен и е дом на по-голямата част от най-опитния военен персонал в страната.

Според Ройтерс руснаците са използвали военна сила, за да нанесат щети на жилищен и търговски район на Донецк, убивайки двама души и ранявайки много други. В отговор на ситуацията губернаторът на Донецк Павло Кириленко предупреди, че градът е застрашен от широкото използване на ракетни установки:

 Талита До Вале

Тази седмица не е имало ден без обстрел. Противникът обстрелва безразборно, с цел да унищожи местното население.

На 5 юли руските власти приеха два закона, които разрешават на правителството да убеждава фирмите да предоставят на военните необходимите стоки по време на кризата.

Популярни Публикации