Тала Сафван беше арестувана в Саудитска Арабия за споделяне на сексуално провокативно съдържание

Тала Сафван, египетска TikToker, наскоро беше задържана в Саудитска Арабия за публикуване на сексуално провокативна информация в своите акаунти в социалните медии. Влиятелната Сафван беше задържана на 25 юли, след като публикува видео на живо, в което се вижда да разговаря с позната саудитска жена. Сафван се чувстваше самотна, затова тя кани приятелката си да я посети рано сутринта.

Когато приятелят на Тала каза, че е твърде късно за нея да я види и тя няма да може, TikToker според съобщенията отговори:

Още по-добре, никой няма да чуе какво ти правя, тъй като всички ще спят. Вашите викове няма да бъдат чути, защото ние ще се забавляваме толкова много, че те няма да го направят.Видеото стана популярно, след като беше споделено, което доведе до огромен отзвук в социалните мрежи. В Twitter също беше популярен хаштаг с превода Tala обиди обществото. Инфлуенсърът има значителни последователи в социалните медии, с пет милиона последователи в TikTok и повече от 80 000 абонати в YouTube. Нейният материал е насочен предимно към младите хора, а арабските младежи харесват нейния модерен, странен стил.

  Тала Сафван

Инфлуенсърът комбинира забавни заглавия, предизвикателства и практични шеги в своите видеоклипове, за да обсъжда телевизионни сериали, връзки и неудобни социални ситуации. През 2021 г. Тала Сафван стана добре известна в социалните медии и започна да публикува видеоклипове, в които обсъжда арабски суперзвезди като Ясмин Сабри. Тя има музиканти от A-списъка като Ники Минаж и Били Айлиш в танцуващите видеоклипове на нейния TikTok акаунт.

Според Тала Сафван видеото й е било погрешно разбрано от зрителите.

В отговор на критиките Тала Сафван наруши мълчанието си по време на видеото и каза, че в забележките й няма лесбийски нюанс. Тя продължи, като каза, че много онлайн са изтълкували погрешно казаното от нея. TikToker продължи да казва, че частта е целенасочено изтеглена от цялото видео, за да разпали полемика. Важно е да запомните, че хомосексуалността все още е табу в Саудитска Арабия.

Властите в Рияд обявиха в профила си в Twitter, че са задържали местен жител, след като видеото стана вирусно и предизвика критики в социалните мрежи. Те обаче скриха имената на Сафван и нейния приятел. Лицата на Тала и нейния спътник бяха скрити на кадрите, които властите качиха.

Автоматичният превод на туита цитира полицията в Рияд, която казва:

Полицията в Рияд задържа лице, което е видяно да говори с друг в предаване, съдържащо сексуални материали и внушения, които са обидни за обществения морал.

  Тала Сафван

Тала Сафван не е единственият саудитски инфлуенсър, изправен пред критика.

Всеки инфлуенсър се е сблъсквал с критики и преди заради строгите забрани на хомосексуализма в Кралството. През 2018 г. полицията задържа група млади мъже, за които каза, че участват в сценарий за гей сватба в друг широко споделян видеоклип. Властите задържаха и депортираха Мохамад ал-Бокари за имитиране на жени две години по-късно, през 2020 г. След публикуването на видеоклип, застъпващ се за равни права на LGBTQIA+ общността, блогърът Yemini беше задържан за подкрепа на хомосексуалността в социалните медии.

Популярни Публикации