Тайсън Чандлър - Wiki, възраст, височина, нетна стойност, съпруга, етническа принадлежност

Тайсън Чандлър е известен баскетболист от Съединените щати. Играл е за някои известни отбори от НБА, включително Хюстън Рокетс и Лос Анджелис Лейкърс. Известен е и като треньор. В момента работи като треньор на един от бившите си отбори Далас Маверикс. Този талантлив баскетболист е носител на множество престижни награди.

Бързи факти

Празнувано име: Тайсън Чандлър
Истинско име/пълно име: Тайсън Клиотис Чандлър
Пол: Мъжки
Възраст: 39 години
Рождена дата: 2 октомври 1982 г
Родно място: Ханфорд, Калифорния, Съединени американски щати
националност: американски
Височина: 2,13 м
Тегло: 109 кг
Сексуална ориентация: Направо
Семейно положение: Разведена
Съпруга/съпруга (име): Кимбърли Чандлър (м. 2005-2021)
Деца/деца (син и дъщеря): Да (Sayge Jozzelle Tyson, Sacha-Marte Chandler, Tyson Cleotis Chandler II)
Запознанства/приятелка (име): N/A
Тайсън Чандлър гей ли е?: не
Професия: Баскетболист, треньор по баскетбол
Заплата: 15 милиона долара
Нетно състояние през 2022 г.: 100 милиона долара

Биография на Тайсън Чандлър

Тайсън Клиотис Чандлър е роден през 1982 г. Тайсън е роден в Калифорния и семейството му се премества в Сан Бернардино, когато той е на девет години. Чандлър започва да играе баскетбол на тригодишна възраст с помощта на дядо си. Той е работил във ферми като дете, като доене на крави или отглеждане на култури. В резултат на това той беше по-мускулест от другите деца на неговата възраст. Тайсън посещава гимназия Домингес в Калифорния, която е добре известна с това, че преподава спорт на учениците.

Тайсън е играл с много бъдещи играчи от НБА по време на студентските си дни. Популярни играчи като Brandon Jennings и DeMar DeRozan бяха впечатлени от представянето му. Той е бил нает от редица университети, включително Аризона, Мемфис, Кентъки и UCLA.Тайсън Чандлър Възраст, височина, тегло

Тайсън Чандлър е роден на 2 октомври 1982 г. и към 2022 г. е на 39 години. Висок е 2,13 м и тежи 109 кг.

  Тайсън Чандлър

Тайсън Чандлър

кариера

Първоначално Тайсън беше поканен да играе за Лос Анджелис Клипърс, но беше продаден на Чикаго Булс през 2001 г. в замяна на марката Елтън. Това се случи след избора му като втори избор в драфта на НБА през 2001 г.

С умелите си движения той бързо се утвърди като най-добрия дефанзивен играч на Чикаго Булс по това време. Чикаго Булс му предложиха шестгодишен договор през 2004-2005 г. заради изключителните му дефанзивни стратегии през четвъртото тримесечие. Той не остана дълго в Чикаго Булс, вместо това избра да се присъедини към Ню Орлиънс Хорнетс. Неговите защитни стратегии, техники за отбиване и изключителна игра помогнаха на отбора да постигне някои грандиозни победи.

Отново той не издържа дълго в този отбор. Той бързо се присъедини към Charlotte Bobcats и им помогна да спечелят 44 игри. Той беше привлечен като заместник на Емека Окафор. Tyson помогна на Charlotte Bobcats да спечелят първото си място след сезона. Чандлър взе решението да се присъедини към Далас Маверикс през 2010 г. Чандлър настоя отбора по-силно и те в крайна сметка стигнаха до финалите на НБА и спечелиха първия си мач. Тайсън подписа четиригодишен договор с Ню Йорк Никс на следващата година и се представи възхитително.

Тайсън се завърна в Далас Маверикс две години по-късно и в 14-ия си професионален сезон той направи 31 дабъл-дабъла. Тайсън също се завърна във Финикс Сънс през 2015 г. Тайсън игра за Лос Анджелис Лейкърс от 2018 г. до 2019 г. Той беше член на Хюстън Рокетс от 2019 г. до 2020 г. Въпреки че не е направено официално съобщение за пенсионирането му, няма новини от него да играе за всички отбори след 2020 г.

Постиженията и наградите на Тайсън Чандлър

Тайсън спечели наградата за защитник на годината в НБА през 2012 г. Той спечели шампионата на НБА през 2011 г. Той беше играч на звездите на НБА през 2011 г. и 2013 г.

Нетната стойност на Тайсън Чандлър през 2022 г

Към юни 2022 г. този успешен и талантлив баскетболист има нетна стойност от около 100 милиона долара. Неговата изключителна кариера в баскетбола значително увеличи нетната му стойност. Той имаше много многогодишни договори с различни отбори, което увеличи нетната му стойност.

Тайсън Чандлър е бивш баскетболист от НБА, който е играл за някои от най-успешните отбори в лигата, включително Лос Анджелис Лейкърс. Тайсън Чандлър за последен път беше чут като треньор по развитие на играчи за Далас Маверикс през 2021 г. Той също така участва в мисия на UNICEF Kid Power в Уганда. В бъдеще се надяваме да научим повече за знаменитостите.

Съпругата на Тайсън Чандлър, брак

Тайсън Чандлър е женен за Кимбърли Чандлър от 2005 г. Съпругата му е писател по професия, а двойката има три деца. Двойката реши да се разведе през 2021 г., посочвайки като причина непреодолими различия в брака си.

Извън съответните си професионални кариери, двойката участва в благотворителни дейности и филантропски организации. Двойката е доброволец за УНИЦЕФ и Delete Blood Cancer DKMS.

Популярни Публикации