Таби Даймънд, реге изпълнител, почина на 67-годишна възраст

Таби Диамант почина наскоро, след като беше смъртоносно обстрелян в автомобилен автомобил в Ямайка. На 29 март се случи инцидент на McKinley Crescent в Сейнт Андрю, Кингстън, убивайки един човек и ранявайки други трима. Втората жертва, Оуен Бекфорд, се смята за братовчед на Даймънд. Според съобщенията двама мъже и една жена са настанени за лечение с огнестрелни рани. Според Loop News старшият началник на полицейското управление на Сейнт Андрю Кърк Рикетс каза, че предварителното разследване разкрива, че стрелбата вероятно е свързана със съперничеството на местна банда.

Рикетс каза, че полицията разследва дали заподозрените престъпни действия на сина на Таби, който в момента е в полицейския затвор за убийство, може да са довели до набелязването на певеца. Даймънд и Бекфорд стояха с група хора в бизнес на McKinley Crescent, когато неидентифициран стрелец откри огън, ранявайки петима души, според изявлението. Твърди се, че музикантът е бил удрян в лицето много пъти, преди да бъде откаран в близката болница, където е обявен за мъртъв.

Всичко, което трябва да знаете за Tabby Diamond и Mighty Diamonds.

Tabby Diamond беше член на The Mighty Diamonds, добре позната ямайска реге хармонична тройка. Подробности относно неговото семейство, работа и образование все още не са публикувани. Групата е създадена през 1969 г. от трима приятели, които са заедно оттогава. Те са най-известни с първия си албум, Right Time, издаден през 1976 г., и тяхното издание от 1979 г., Deeper Roots.  Таби Диамант

В средата на 60-те години Таби Даймънд, Фицрой Симпсън и Лойд Фъргюсън са приятели в училище и създават The Limelight. Техните копринени хармонии и оркестрираният театрален спектакъл са повлияни от вокалните групи Motown от 60-те години на миналия век. Pat Francis, Stranger Cole, Derrick Harriott, Bunny Lee, Lee Scratch Perry и Rupie Edwards продуцираха първите си записи. Те имаха най-големия си пробив в средата на 70-те години, благодарение на сътрудничеството си с продуцента Джоузеф Ху Ким. Virgin Records подписаха с тях и дебютният им албум, Right Time, беше издаден през 1976 г. Албумът беше хит и беше последван от следващото им издание, Ice on Fire, което не удиви публиката.

  Таби Диамант

Групата скоро издава песни на собствения си лейбъл Bad Gong, а вторият им албум, Deeper Roots, има търговски успех. В началото на 80-те те работят с продуцента Gussie Clarke и продуцират втория си албум, Changes, през 1981 г. Pass the Kouchie, една от песните на Changes, се превръща в световен хит. Изпълнението на групата на Reggae Sunsplash през 1982 г. е записано и публикувано в албум на следващата година. Те продължиха да издават албуми и се адаптираха към преобладаващите дигитални ритми от 80-те и след това. На 59-ата годишнина от независимостта на Ямайка през 2021 г. групата беше призната в Националните отличия и награди.

Потребителите на Twitter отдават уважението си.

Таби Даймънд, като член на The Mighty Diamonds, остава добре позната фигура в очите на обществеността. Когато новината за смъртта му избухна, мнозина се обърнаха към Twitter, за да изразят скръбта си:


Така че все още няма известни оцелели от Таби и допълнителна информация относно личния му живот все още не е разкрита.

Популярни Публикации