Swati Singh- Wiki, възраст, височина, нетна стойност, съпруг, брак

Свати Сингх е известен индийски политик, филантроп, социален работник, бизнесдама, влиятел в социалните медии и предприемач от Бокаро, Джаркханд. Swati е член на Bhartiya Janata Party, който е харесван в цялата нация (BJP).

Бързи факти

Пълно истинско име Свати Сингх
Възраст (към 2021 г.) 43 години.
Професия Политик, филантроп, адвокат, бизнесдама, влиятел в социалните медии и предприемач.
Дата на раждане 1 август 1978 г. (вторник).
Място на раждане Бокаро, Джаркханд, Индия.
Сегашен адрес Лакнау, Утар Прадеш, Индия.
образование Следдипломен.
Алма матер Университетът на Алахабад.
Университетът на Лакнау.
Нетна стойност INR 5-6 Crore (приблизително).
Националност индийски
Етническа принадлежност Смесен (азиатски произход).
каста Раджпут.
Религия индуизъм.
Зодия Лео.
Височина (прибл.) Във футове инчове: 5′ 5″
Тегло (прибл.) В килограми: 60 кг

Възраст и ранен живот на Свати Сингх

Свати Сингх е роден в индийския щат Джаркханд. Сингх е роден във вторник, 1 август 1978 г , според Wikipedia. Нейната възраст е около 43 години (към 2021 г.). Тя е добре образована жена. Свати получава магистърска степен по мениджмънт (M.M.S.) от университета в Алахабад. След това Свати се записва в университета в Лакнау, където получава магистърска степен по право L.L.M през 2007 г. След това започва да работи върху кариерата си. Сега тя е известен политик и бизнесдама.

Височина и тегло на Свати Сингх

По отношение на измерванията на тялото, тя е красиво момиче с невероятна и готина личност. Свати Сингх е висок 5 фута 5 инча и тежи около 60 килограма. Тя има хубава фигура и е в добро здраве. Косата й е черна и има черни очи.  Свати Сингх

Swati Singh Нетна стойност

Колко е нетната стойност на Свати Сингх? Свати Сингх изкарва прехраната си от политическата си кариера. Тя е добре компенсирана за позицията си. Освен това тя е успешен предприемач. Към октомври 2022 г. нетната стойност на Swati Singh се оценява на около 5-6 крори INR. Тя също притежава земеделски и неземеделски стопанства. Тя води типичен живот в Лакнау със семейството си.

кариера

Свати Сингх влезе в политиката през септември 2016 г. Нейният съпруг беше изгонен от вицепрезидентското място на Bhartiya Janata Party по това време. Swati беше избран в Законодателното събрание на Утар Прадеш от Сарожани Нагар в Лакнау, след като се присъедини към BJP. Нека ви информирам, че тя получи 108 506 гласа и беше избрана в Законодателното събрание на Утар Прадеш. Освен това, Свати беше назначен за държавен министър (без разходи) в правителството на Йоги Адитянат. От 19 март 2017 г. тя е държавен министър (индивидуален отговорник) към правителството на Утар Прадеш.

Преди нея дойде Шарда Пратап Шукла, член на Законодателното събрание. Сингх също така е назначен в министерствата на NRI, контрол на наводненията, благосъстояние на майката и детето, селскостопански маркетинг и износ и благосъстояние на жените. Swati също е бил президент на BJP Mahila Morcha в Утар Прадеш от октомври 2016 г. до февруари 2018 г. Позволете ми да ви информирам, че Swati също е социален работник, който помага на нуждаещите се.

Съпруг и брак на Свати Сингх

Кой е съпругът на Свати Сингх? Свати Сингх е съпруга на политик. Нейният съпруг Дая Шанкар Сингх също е политик и член на Bhartiya Janata Party. Според някои разкази Дая е бил уволнен от позицията си на вицепрезидент на BJP през септември 2016 г. BJP е отменил изключването му през март 2017 г. Според определени източници Дая Шанкар Сингх и Свати Сингх са се оженили през 2001 г. Действителната им дата на сватбата обаче , не е известно. Двамата са женени от дълго време. Сега тя живее щастливо семеен живот в Утар Прадеш със съпруга си.

Популярни Публикации