Supriya Shrinate- нетна стойност, биография, възраст, етническа принадлежност, височина, кариера

Храм Суприя е известен политик от Утар Прадеш, лидер и говорител на Индийския национален конгрес, бивш водещ на новини, журналист, бивш изпълнителен редактор на Times Group, медийна личност и звезда в социалните медии. Тя е добре известна като говорител и представител на INC.

Освен това тя влезе в политиката през 2019 г., след като напусна 17-годишна кариера като журналист. Тя последва стъпките на баща си и стана политик.

Суприя също е работила като журналист и редактор за редица новинарски издания. Работила е за NDTV, Times Now и ET Now. Тя също беше домакин на няколко дебатни предавания и интервюира известни хора.Бързи факти

Пълно истинско име Храм Суприя.
Дата на раждане 27 октомври 1977 г.
Възраст (към 2020 г.) 43 години.
Националност индийски.
Място на раждане Махараджгандж, Утар Прадеш, Индия.
Професия Политик, медийно лице и говорител на Конгреса.
Нетна стойност INR 10-12 Crores (приблизително).
Зодия Скорпион.
Религия индуизъм.
каста Раджпут.
Най-висока квалификация 1. Дипломиране по история, икономика и политически науки.
2. Магистърска степен по история на света.
Алма матер 1. Училище Loreto Convent, Лакнау.
2. Университетът в Лакнау.
3. Lady Shri Ram College For Women, Ню Делхи.
Височина (прибл.) Във футове инчове: 5′ 6″
Тегло (прибл.) В килограми: 62-67 кг
Цвят на косата черен.
Дължина на косата Среден.
Цвят на очите Тъмно кафяво.

Биография на Supriya Shrinate

Според нейния акаунт в Twitter Суприя Шринат е родена на 27 октомври 1977 г. в Махараджгандж, Утар Прадеш, Индия . Тя се премества в Делхи заради кариерата и работата си, но по-късно се завръща в родния си град, за да започне политическата си кариера.

Шринат завършва средното си образование в Loreto Convent School в Лакнау. Тя завършва обучението си по химия, биология и математика през 1996 г. Тя се записва в университета в Лакнау през 1996 г., за да получи степен по политически науки, история и икономика.

Според нейния профил в LinkedIn тя се е записала в колежа за жени Lady Shri Ram в Ню Делхи за магистърската си степен по световна история. Завършва аспирантура през 2001 г.

Харш Вардхан (баща) и Вишну Сингх (майка) отгледаха Суприя Шринат (майка). Харш Вардхан беше член на парламента от Утар Прадеш и лидер на Индийския национален конгрес. Умира на 4 октомври 2016 г. след кратко боледуване.

Суприя обожава родителите си. Майка й, Вишну Сингх, също почина през 2015 г. Причината за смъртта на майката на Суприя все още не е разкрита. Шринат е единствената дъщеря на родителите си. Чичо й се грижи за нея, след като баща й и майка й умират. Нейната религия е индуистка, а кастата й е раджпут.

Суприя е омъжена, според профила й в „Избирателната комисия на Индия“. Тя не е разкрила името или самоличността на по-добрата си половина. Съпругът й работеше във финансова и застрахователна фирма. Тя също не е публикувала снимка на съпруга си в нито един от акаунтите си в социалните мрежи.

  Храм Суприя

Supriya Shrinate (Източник: Twitter)

кариера

Суприя започва кариерата си в India Today през 2001 г. като специален кореспондент. Основните й отговорности включваха корекция и репортажи на новини. От профила й в LinkedIn научихме, че е работила тук три години. По-късно тя работи като помощник-редактор за NDTV в продължение на четири години, от 2004 до 2008 г. Работила е и като главен редактор на Economic Times.

Чрез работата си тя се опитва да поеме проблемите и да намери решения за тях. Shrinate беше тук около десет години. Работила е едновременно и като изпълнителен редактор за ET Now и Times of India Group. До 2019 г. работи като журналист, редактор и изследовател. Тя също така разговаря с редица известни политици и политици. Тя също беше домакин на шоу, наречено „Дебатът за развитието на Индия“, което се излъчи в 21:00 часа.

През 2019 г. Суприя се присъедини към Индийския национален конгрес (INC), известен като основната опозиционна партия в Индия. Тя напусна работата си като журналист и редактор, за да се кандидатира. През 2019 г. тя се кандидатира за парламента като кандидат на Конгресната партия.

Шринат се кандидатира за длъжност в квартал Махараджгандж в Утар Прадеш. От 2019 г. тя служи като представител на Конгреса в Maharajganj. Тогава тя загуби изборите с около 2 лакха гласа и стана говорител на партията.

Supriya Shrinate Net Worth 2022

Колко струва нетната стойност на Supriya Shrinate? Кариерата на Суприя Шринат би й осигурила комфортен живот. Тя печелеше около 30-40 000 INR (приблизително) на месец от журналистическата си работа. Shrinate печели приблизително 45-55 000 INR от политическата си кариера (приблизително). Според източници тя има активи на стойност Rs. 8 крори, включително движимо и недвижимо имущество. Нетната стойност на Supriya Shrinate се оценява на между 10 и 12 крори INR към 2022 г.

Факти

  • Суприя се обяви против поскъпването на стоките за бита.
  • Тя направи публикация на страницата си във Facebook в чест на „Международния ден на жената“.
  • Тя отдаде почит на мъченика Чандрабадан Шарма и се срещна със семейството му.
  • Известният политик се срещна и с Приянка Ганди, генерален секретар на Индийския национален конгрес.
  • Тя често изнася речи в подкрепа на Конгреса и в опозиция на Bhartiya Janata Party (BJP).
  • Shrinate се опитва да се справи с икономическите, женските и младежките проблеми.

Популярни Публикации