Strahinja Jokić- Wiki, възраст, приятелка, етническа принадлежност, нетна стойност, височина, кариера

Страхиня Джоки е брат и сестра на знаменитост от Сърбия. Страхиня Джоки е известен и като по-големият брат на сръбския професионален баскетболист Никола Джоки. Никола е професионален баскетболист, който в момента играе център за Денвър Нъгетс от Националната баскетболна асоциация.

Бързи факти

Пълно име Страхиня Йокич
Първо име Страхиня
Фамилия Йокич
Професия Знаменитост Брат
Националност сръбски
Град на раждане Сомбор
Държава на раждане Сърбия
Бащино име Бранислав Йокич
Полова идентичност Мъжки
Височина 7 фута 0 инча
Тегло N/A
Измерване на тялото N/A
Цвят на косата черен
Цвят на очите Син
Сексуална ориентация прав
Братя и сестри Никола Йокич и Неманя Йокич
Дата на раждане 1985 г
Нетна стойност N/A

Страхиня Йокич Биография

Страхиня Джоки е роден в Сомбор, Сърбия, и е от сръбски произход. Той е роден през 2022 г. и според рождената си дата е зодия Риби.

Освен това той е най-големият син на Бранислав Йокич (баща), а името на майка му в момента не е известно. Баща му е бил фермер и агроинженер.Освен това той има двама по-малки братя на име Никола и Неманя Йокич. Брат му също е професионален баскетболист. Освен това няма информация за точната му дата на раждане или етническа принадлежност.

Страхиня Йокич Образование

Що се отнася до академичната му кариера, Страхиня все още не е направил публично достояние своите академични пълномощия. Можем да предположим, че този човек е завършил известен университет близо до родния си град.

Височина и тегло на Страхиня Йокич

Този мъж е висок 7 фута и тежи неизвестно колко. Освен това той има черна коса, сини очи и набраздено тяло.

  Страхиня Йокич

Страхиня Йокич (Източник: Pinterest)

кариера

Що се отнася до кариерата му, Страхиня игра в Европа. Никола сравни брат си с Кендрик Пъркинс, станал шампион на НБА, превърнал се в анализатор на ESPN. Той стана известен като брат на играча от НБА Никола Йокич.

Братът на Никола го въвежда в спорта, когато е малък. Джоки игра за Войводина Сърбиягас. Мега Баскет го подписа през лятото на 2012 г. След два сезона той влезе в Драфта на НБА през 2014 г. и беше избран 41-ви.

Той беше MVP на АБА лигата през 2014-2015 г. Нещо повече, той беше избран през 2014 г., но не подписа до 2015 г. Той влезе в първия отбор на новобранците в НБА и завърши трети в гласуването за новобранец на годината.

Неговите пасове и разиграване го направиха желан център. Освен това той подписа договор за 148 милиона долара преди сезон 2018-2019. Той се отплати за вярата на отбора, като направи NBA All-Star и All-NBA. Той изведе отбора до първата титла от конференцията, откакто Мело се присъедини през 2009 г.

Екипът на Никола имаше големи надежди за 2020-2021 г. От All-NBA до MVP. Той имаше средно 26-11-8 и победи Джоел Ембийд и Стеф Къри за MVP.

Маркиф Морис и той бяха поставени на пейката по време на победата на Маями Хийт със 113-96 на 8 ноември 2021 г. Никола удари гърба на Маркиф, след като Маркиф го бутна. НБА го спря една игра без заплащане на следващия ден.

Джоки изравни връх в кариерата си с 22 борби и 26 точки при победата със 103-100 над Клипърс на 27 декември. След Чарлз Баркли през 1988 г. той е първият играч с 25 точки, 20 борби и 5 асистенции в последователни мачове. На 1 юли 2022 г. той подписа петгодишен супермаксимален договор на стойност 264 милиона долара с Нъгетс.

Награди Страхиня Йокич

В момента Страхиня няма спечелени награди или признание. Освен това част от тях са спечелени от брат му Никола. Постиженията и наградите на Никола включват MVP на ABA League (2015), ABA League Top Prospect (2015), NBA All-Rookie First Team (2016), 2 Сръбски играч на годината (2018, 2021) и 3 All-NBA First Team ( 2019, 2021, 2022).

Страхиня Йокич Нетна стойност

Нетната стойност на Страхиня и естеството на работата му са неизвестни. Брат му, от друга страна, е направил състояние като професионален баскетболист. Към октомври 2022 г. Никола има нетна стойност от 30 милиона долара от своята баскетболна кариера и одобрения на марката.

Страхиня Йокич Гадже, Запознанства

Любовният живот на Страхиня е неизвестен, тъй като той все още не се е женил. Той беше арестуван за нападение над жена, с която излизаше, но малко повече се знае за него. Можем да предположим, че този мъж е неженен и неженен.

Популярни Публикации