Стив Уо- Wiki, възраст, височина, съпруга, нетна стойност, етническа принадлежност, кариера

Стивън Роджър Уо , AO, брат близнак на играча по крикет Марк Уо, е роден на 2 юни 1965 г. в Австралия. Той беше състезател със средно темпо, както и състезател с дясна ръка. Той беше капитан на Австралия от 1997 до 2004 г. и изведе страната си до победи на Световната купа по крикет през 1999 г. и петнадесет от техните рекордни шестнадесет поредни победи в тестове.

Бързи факти

Псевдоним: Дъвча
Професия: Бивш австралийски професионален състезател по крикет
Дата на раждане: 2-6-1965 г
Възраст (от 2017 г.): 53 години
Родно място: Кампис, Австралия
Зодия/Слънчев знак: зодия Близнаци
националност: Австралия
Височина 5 фута 10 инча
Тегло 80 кг
баща: Роджър Уо
Майка: Бевърли Уо
сестра: ЧЕ
Брат: Марк Уо, Дани Уо, Дийн Уо
Семейно положение Женен
Съпруга Линет
деца да
Нетна стойност 2 милиона долара

Стив Уо Биография

Стив Уо (роден на 2 юни 1965 г.) е бивш австралийски играч на крикет, който е братски близнак на Марк Уо. Уо получи Ордена на Австралия като признание за приноса му към крикета. През цялата си кариера той беше батсман с дясна ръка, който също се отличаваше като боулинг със средно темпо. Той е роден в Нов Южен Уелс, където започва да играе първокласен крикет през 1984 г. От 1999 до 2004 г. той ръководи австралийския тестов отбор по крикет и със 168 участия държи рекорда за най-много мачове в историята на тестовия крикет до Сачин Тендулкар от Индия го изпревари през 2010 г. Той държеше рекорда за най-много участия в тестове по крикет, докато индиецът Сачин Тендулкар не го разби през 2010 г.Височина, тегло на Стив Уо

Стив Уо е висок 5 фута 10 инча. Тежи около 80 кг. Той има прекрасни топли черни очи и черни кичури. Няма информация за неговите измервания на гърдите, талията и бедрата, размера на роклята, размера на обувките, бицепсите и т.н.

кариера

 • Цялата му кариера беше в рязък контраст с началото на международната му кариера по крикет, когато той беше наивно момче, кръстено с огън срещу свирепите западни индианци. Тук имаше млад мъж, който можеше да бие доста добре и също така да хвърля ефективни средни пейсъри, за да забави скоростта на головете на противника. Той придоби псевдонима Ледения човек заради способността му да поддържа самообладание, особено докато играе боулинг с изтичащо време. Дори изправен пред трудностите, Стив беше толкова спокоен, колкото идва, и това беше очевидно в подобрението му като играч. След като направи своя международен дебют през кампанията от 1985–86 г., на Стив му трябваше известно време, за да се установи във формата на теста, но той веднага се наслади на формата ODI и също се затрудни малко при победата на Австралия през 1987 г. на Световната купа.
 • Неговият брат близнак Марк Уо се присъедини към националния отбор скоро след победата на Световната купа и братята и сестрите заедно продължиха да създават множество изключителни партньорства за отбора. Едно по-спокойно и събрано отношение започна да замества ранните мускули и суровия ентусиазъм на Стив. Кариерата на Стив тръгна нагоре и в двата формата, започвайки през 1993 г., когато той направи бягания за удоволствие, особено в по-дългия формат, докато кариерата му на бялата топка остана стабилна. Той беше ключов играч през 1995 г., когато Австралия победи Западна Индия за първи път от 20 години. Брилянтен двоен век помогна на неговата страна да спечели серията и от този момент нататък те контролираха света на крикета.
 • Стив се радваше да играе на голямата сцена точно толкова, колкото и неговият брат близнак Марк, независимо дали беше по време на Световното първенство по футбол или на Ashes. Позата и техниката на удара на Waugh не бяха особено привлекателни, но бяха доста успешни. Той винаги беше готов да се бие, дори понякога това да го караше да изглежда гаден. Докато конструираше своите удари тухла по тухла, притъпявайки съперничещите играчи на боулинг в подчинение, ефективността беше всичко, което имаше значение за него. Той беше и страхотен спинър, което беше умение, което малко играчи от други култури, особено австралийците, притежаваха. Waugh биеше методично в ODI, като наблягаше много на редуването на удара, преди да нанесе огромните удари, когато бяха готови. Кой може да забрави неговия мач от Световното първенство през 1999 г. срещу Южна Африка? След това австралийците се разплакаха, за да спечелят втората си световна купа.
 • Дори при най-предизвикателните обстоятелства, спокойното лидерство на Уо като капитан позволи на австралийците да спечелят тези игри. Отборът се превърна в най-борбения отбор в света с неговия офанзивен стил на лидерство, често влизайки под кожата на противника. Въпреки че това беше нетрадиционна стратегия, той успешно я използва и насърчи приятелите си да направят същото. Той щеше да координира операциите на отбора на терена, за да обърка противника с Шейн Уорн, въртящ се крак от световна класа. Уо беше първият капитан на Тестовете, който мислеше стратегически, насърчавайки отбора си да играе изоставено, така че играчите да имат достатъчно време да получат 20 уикета. Той напълно промени формата и в крайна сметка другите отбори последваха примера.
 • Въпреки всичките му успехи, кариерата на Стив - и в частност ODI - завърши зле. И двамата братя Уо бяха уволнени от отбора след провала на VB Series през 2002 г., при който Австралия загуби от Нова Зеландия и Южна Африка в трите серии. Незабавното освобождаване на Стив от ръководството и поставянето му в бенчмарка напусна отбора. Излишно е да казвам, че това го опустоши и въпреки решението на Марк да прекрати кариерата си в международния крикет същата година, Стив продължи да бъде капитан на тестовия отбор и отбеляза уважаван брой рънове. Тежестта обаче беше върху Стив, тъй като Рики Понтинг бързо се движеше в ранговете и също така помогна на Австралия да спечели третото си Световно първенство през 2003 г. Стив в крайна сметка каза сбогом на крикета в домакинската серия 2003–04 срещу Индия. Той завърши силно, изстрелвайки спасяващи 80, за да попречи на индианците да завършат това, което би било безпрецедентна победа в серия.
 • Уо беше пионер в благотворителната работа извън полето, създавайки много приюти в Калкута за страдащи от проказа. Той често пътува до Индия по същата причина и с течение на времето започва да разпространява това в други страни, най-вече Австралия. Въпреки че отрича слуховете, че обмисля политика, той също е бил виден социален работник в своята нация. Остин Уо, който беше член на австралийския отбор U19, който се състезава на Световното първенство през 2018 г., следва стъпките на баща си. Стив Уо беше ключова фигура в изкачването на Австралия до върха на света като лидер, упорит удар и вдъхновение за съотборниците си.

Записи

 • Стив Уо изведе Австралия до победа на Световното първенство през 1999 г.
 • В 168 тестови мача той натрупа 10 927 ръна при средно 51,06 и участва.
 • В своята тестова кариера той записва 32 сенчури и 50 половин века.
 • Освен това той беше избран за Играч по крикет на Wisden за 1989 г., Играч по крикет на годината в Уисдън Австралия за 2000–2001 г. и медал на Allan Border за 2001 г.

Нетната стойност на Стив Уо

Приблизителната стойност на нетната стойност на Стив Уо е 2 милиона долара, според taddlr.com (приблизително 14,6 крори INR). Приходите му като професионален играч на крикет за австралийската страна също бяха включени в нетната му стойност. Според domain.com.au Стив Уо и семейството му са обитатели на разкошен крайбрежен дом в Кронула. Прогнозната цена на резиденцията на Steve Waugh е 4,27 милиона долара.

Потвърждение на марката

За AVJennings, Blooms the Chemist и Canon Australia Стив Уо служи като посланик на марката. За един от най-реномираните предприемачи на домове в Австралия, AVJennings, Стив е горд говорител от 2009 г. Стив играе значителна роля в генерирането на интерес към проектите на AVJennings сред местното население чрез създаването и растежа на местните общности, организирането на местни мачове по крикет, и участие в гала дни.

Стив Уо Съпруга, брак

Стив твърди, че семейството му без съмнение е най-голямото му постижение. Стив твърди, че въпреки оттеглянето си от професионалния спорт, календарът му е по-натоварен от всякога.

Стив, който е женен за своята любов от гимназията Линет от 30 години, сега служи като главен шофьор на семейството, докато трите им деца с радост запълват свободното си време с извънкласни дейности като тренировки по крикет, уроци по конна езда и др.

Награди и постижения

 • Човекът с най-много участия в тестови крикет в историята ръководи австралийския отбор по крикет от 1999 до 2004 г.
 • Под негово ръководство австралийската страна е спечелила 67 от 106 еднодневни международни мача и 41 от 57 тестови мача.
  печели наградата Австралиец на годината за 2004 г. и е включен сред Австралийските живи съкровища за възхитителния си принос към австралийското общество.
 • Уо вкара 82 и участва в двубой от 207 бягания срещу Кения, който постави австралийски рекорд на Световното първенство по крикет през 1996 г. с брат си Марк Уо.
 • Известен като Ледения заради представянето си на Световната купа през 1987 г
  получи австралийския спортен медал за 2000 г
 • Стив беше въведен в Залата на славата на австралийския крикет през 2009 г., което го направи 30-ият играч на крикет, който го направи.

Интересни факти

 • Той беше удар с дясна ръка и състезател със средно темпо.
 • Той е роден в Нов Южен Уелс, където започва първокласната си кариера по крикет през 1984 г. Той ръководи австралийския тестов отбор по крикет от 1999 г. до 2004 г. Със 168 изяви той държи рекорда за най-много мачове по крикет, държани от играч до Сачин Тендулкар от Индия го изпревари през 2010 г.
 • Първоначално смятан за просто със среден потенциал, той в крайна сметка загуби тестовото си място от брат си Марк, но впоследствие се превърна в един от най-великите удрящи на всички времена.
 • Той изведе Австралия до петнадесет от техните рекордни шестнадесет поредни победи в тестове, до победа на Световната купа по крикет през 1999 г. и е един от само 12 играчи, които са отбелязали над 10 000 тестови ръна. Той бе обявен за австралиец на годината през 2004 г. за благотворителната си дейност и въведен в Залата на славата на крикета на ICC пред домашните си фенове на игрището за крикет в Сидни през януари 2010 г.
 • Уо е получил Ордена на Австралия и Австралийския спортен медал, а Националният тръст на Австралия го е включил сред 100-те живи съкровища на Австралия.

Популярни Публикации