Шон Кинг е изправен пред негативна реакция, след като използва пари от дарители, за да купи куче

Според скорошно твърдение в консервативния уебсайт Washington Free Beacon, групата за политическо действие на известния активист на Black Lives Matter Шон Кинг е похарчила дарителски пари за кученце на стойност 40 000 долара. Твърди се, че парите са били дадени на развъдник на кучета в Калифорния. Тези обвинения идват месеци след като Кинг обяви раждането на кученцето мастиф, наречено Марз във Facebook. След това обявата е изтрита, тъй като се твърди, че кученцето е върнато на развъдчика. Кучето беше посочено като нов член на семейство Кинг в статията на Кинг по това време. Той също беше казал, че Марз ще действа като охранително куче за семейството му.

Какви точно са обвиненията зад придобиването на кучето от Шон Кинг?

The Washington Free Beacon съобщи, че PAC на Shaun King's Grassroots Law е похарчил повече от 000 за базирания в Калифорния развъдник Potrero Performance Dogs от миналата година. Според записите на Федералната избирателна комисия, PAC е платил първите 10 000 долара като депозит за изпълнител в началото на декември. Според данните второто плащане от около 30 650 долара е обработено през февруари.

  Шон КингПубликация в Instagram от Potrero Performance Dogs по-рано този месец показва, че Marz е бил върнат поради твърде много енергия като домашно куче. Публикацията обаче вече е станала частна, както и акаунтът, и може да е била премахната. Към момента на писане не е известно дали PAC е получил възстановяване на сумата при връщането на кучето.

Няма информация дали Шон Кинг впоследствие е възстановил предполагаемите разходи на средствата на PAC. От началото на движението Black Lives Matter (BLM) през 2013 г. активистите са събрали повече от 34,5 милиона долара. Това не е първият път, когато Кинг е обвинен в участие в измамно набиране на средства чрез Grassroots Law PAC, който той съосновава с Лий Мерит.

Нетизените отговарят на съобщенията, че Шон Кинг е използвал пари от дарители на PAC, за да купи кученце за 000.

След публикуването на тези обвинения някои потребители на Twitter посъветваха други да не даряват на PAC на Shaun King. Междувременно няколко туита предполагат, че Кинг може да е излъгал за цената на кучето от 000+, за да получи парите. Шон Кинг вече се обърна към подобни искове, отправени срещу него. През 2020 г. Кинг се обърна към тези минали обвинения в гостуващ материал в The North Star. Той отбеляза в статията:

На практика съм единственият неплатен служител в екипа. Никога не съм бил компенсиран за това. Тази година събрахме почти 1 милион долара и не получих заплата или стипендия през цялата година.

  Шон Кинг

42-годишният жител на Кентъки продължи да казва:

Можете да погледнете отчетите на FEC. Отново, нашият екип понякога се смущава от това, но го правим така, че почтеността на нашата работа никога да не бъде поставена под въпрос и никой никога да не може да ме обвини, че изпълнявам тази работа за лична изгода. Често съм първият служител, който пристига, и последният, който си тръгва, но правя всичко безплатно.

Washington Free Beacon, от друга страна, твърди, че King’s Grassroots Law PAC е дал приблизително 000 на политически кандидати от 2021 г. Междувременно много интернет коментатори посочиха, че кученцето е струвало повече от 000 за закупуване. Grassroots Law PAC, Shaun King и Potrero Performance Dogs все още не са публикували публичен коментар в отговор на ситуацията.

Популярни Публикации