Шон Бийн - Възраст, съпруга, нетно състояние, височина, тегло, етническа принадлежност

Шон Бийн е известен професионален актьор, базиран в Обединеното кралство. Актьорът е най-известен с ролята си на майор Ричард Шарп в телевизионния сериал 'Шарп'. Известен е и с отрицателните си роли във филми като GoldenEye, Patriot Games и National Treasure. Може да разпознаете този прочут актьор от неговата аплодирана от критиката роля на Нед Старк в сериала на HBO Игра на тронове. Актьорът стана известен след участието си в трилогията 'Властелинът на пръстените'. Научете повече за Биография на Шон Бийн, Уики, възраст, височина, тегло, нетно състояние, връзка, приятелка, кариера и факти

Бързи факти

Истинско име Шон Марк Бийн
Псевдоним Шон Бийн
Известен като актьор
Възраст 61 години
рожден ден 17 април 1959 г
Родно място Хандсуърт, Шефилд, Западен Йоркшир, Англия
Знак за раждане Овен
Националност британски
Етническа принадлежност Английски
Религия християнството
Височина 5 фута 10,5 инча
Тегло 85 кг
Измервания на тялото N/A
Размер на бицепса N/A
Цвят на очите зелено
Цвят на косата Светлокафяво
Номер на обувка 10 (САЩ)
приятелка N/A
Съпруга/съпруга Ашли Мур
Нетна стойност милион – милиона.
Марки N/A
Хоби Актьорство, гледане на сериали

Кой е Шон Бийн?

Рожденото име на Шон Бийн е Шон Марк Бийн. Той беше роден на 17 април 1959 г , в Хандсуърт, Шефилд, Западен Йоркшир, Англия, правейки го 61 години в момента. Той е син на Рита, която е работила като секретарка, а Браян К. Бийн е собственик на производствения цех. По-големият брат на Лорейн е той.

Детство на Шон Бийн

Актьорът се стреми да бъде професионален футболист, но не успя да го направи, след като удари стъкло на прозорец в крака си. Известно време му беше трудно да ходи заради раната си. Посещава Brook Comprehensive School като дете, завършва с О нива по изкуства и отива в Rotherham College of Arts and Technology, където учи заваряване. По-късно, когато се интересува от актьорско майсторство, той е преместен в класове по драма в същия колеж.Как Шон Бийн продължи кариерата си?

Актьорът започва актьорската си кариера в театъра, където прави своя професионален дебют като Тибалт в Ромео и Жулиета през 1983 г. От 1986 до 1988 г. актьорът продължава да се появява в различни пиеси за компанията. Освен това актьорът продължава да се появява по телевизията, получавайки роли в продукции на BBC като Clarissa през 1991 г. и Lady Chatterley през 1993 г. След това той получава ролята на Ричард Шарп в телевизионния сериал на ITV Sharpe. Той стана известен в резултат на този сериал, който също се смята за един от неговите пробиви.

Актьорът никога не погледна назад, като продължи да участва във филми като Patriot Games през 1992 г., Golden Eyes през 1995 г. и National Treasure през 2004 г. Тъй като беше разнообразил кариерата си, като играеше отрицателна роля в тези филми, той спечели повече признание в неговата кариера. Актьорът имаше още една пробивна роля на Боромир във филмовата трилогия „Властелинът на пръстените“, която изстреля кариерата му до нови висоти. Може да го познаете и по ролите му във филми и телевизионни сериали като Essex Boys през 2000 г., Островът през 2005 г., Equilibrium през 2002 г., Троя през 2004 г., Пърси Джаксън и Олимпийците: Похитителят на мълнии през 2010 г., Кеш през 2010 г. и Обвинен през 2012г.

Коя е съпругата на Шон Бийн?

Шон се е разделял четири пъти и е завързал пет пъти. Първият му брак е с Дебра Джеймс, неговата любов от гимназията, през 1981 г., но се развеждат през 1988 г. Вторият му брак започва през 1990 г. с актрисата Мелани Хил и приключва през 1997 г. Той се жени за актрисата Абигейл Крутендън за трети път същата година, и се развеждат през 2000 г. В крайна сметка той се влюбва в актрисата Джорджина Сътклиф и се жени за нея през 2008 г. Те обаче се развеждат през 2010 г. От 2017 г. той е женен за Ашли Мур.

Колко висок е Шон Бийн?

Шон е от бялата раса и е от английска националност. Шон е висок 5 фута 10,5 инча (1,79 м) и тежи около 85 кг (187 фунта). Освен това косата му е светлокафява, а очите му са зелени.

  Височината на Шон Бийн

Шон Бийн (Източник: Instagram)

Социална медия

Името на Шон в Instagram е @sean bean official и има 242 хиляди последователи.

Колко богат е Шон Бийн?

Шон води охолен начин на живот. Той е добре известен актьор, който е натрупал състояние, както и слава. В момента Уилсън има между 1 и 5 милиона долара.

  Инфографика за биография на Шон Бийн

Биография на Шон Бийн

Факти

  1. Любимият му сериал е Game Of Thrones.
  2. Рядко е активен в социалните мрежи.
  3. Имал е множество връзки.

Популярни Публикации