София Сапега- Биография, Wiki, Възраст, Съпруг

софия сапега е руски студент и противоречива фигура от Вилнюс, Литва. Скорошен инцидент в Беларус, европейска страна, привлече вниманието на целия свят. На 23 май 2021 г. цивилен полет на Ryanair излетя по план.

Полетът излетя от Атина в 7:29 сутринта и трябваше да кацне във Вилнюс; обаче полетът беше пренасочен и принудително отклонен над Беларус, за да кацне в Минск.

Президентът на Беларус Александър Лукашенко е главният мозък зад този международен скандал. Той все още е първият и настоящ президент на страната. Той е на тази позиция от създаването на офиса на 20 юли 1994 г. В полета е имало над 100 пътници, но по-важното за Лукашенко е, че сред тях е руският опозиционен лидер Роман Протасевич.Беларуските власти задържаха Роман и приятелката му София Сапега. И двамата се появиха във видео в понеделник, 24 май 2021 г., записано в беларуския център за задържане, което бързо стана вирусно. Александър беше обвинен в държавен тероризъм и отвличане.

Бързи факти

Истинско пълно име София Сапега.
В новините за нейното участие в отвличането на цивилен полет на Ryanair
Професия Студент.
Възраст (към 2021 г.) на 23 години.
рожден ден 10 февруари 1998 г.
Зодия Водолей.
Гражданин на Руска федерация.
Националност Руски.
Етническа принадлежност Бял кавказец.
Религия християнството.
Сегашен адрес Вилнюс, Литва.
Цвят на косата кафяво.
Цвят на очите Син.
Височина (прибл.) Във футове и инчове: 5′ 5″
Тегло (прибл.) В килограми: 59 кг

София Сапега Биография

софия сапега е родена в Русия през 1998 г. от родителите си. Тя празнува рожден ден на 10 февруари, което я прави на 23 години през 2021 г.

Записана е в Европейския хуманитарен университет в Литва, където работи нейният приятел. Според рождената дата, която София посочи във видео, предполагам, че е зодия Водолей. Това е въздушен знак с Уран и Сатурн като управители.

Водолеят притежава черти като прогресивност, независимост, хуманност и желание да се бори за каузи, наред с други. Сапега притежава тези характеристики, защото е студентка по право, тя е независима, смела и е приятелка на социален активист.

София Сапега е отличничка. Тя е добре известна в общността на EHU със своите академични постижения и репутация. Тя е редактор на телеграм канала „Черная Кинга“, който публикува поверителна информация за служители на вътрешните работи. Това лице е активно в LinkedIn и Twitter, но и двата акаунта са лични.

София Сапега не е известна личност; тя е обикновена студентка, която изпълняваше ежедневието си, когато привлече вниманието на света. Когато двойката беше арестувана, родителите им се обърнаха към интернет за помощ за децата си.

Майката на Сапега, „Анна Дудич“, публикува видео, в което твърди, че дъщеря й е невинна и просто е била на грешното място в грешното време. Анна дори разкри, че последното съобщение, което София успя да изпрати в WhatsApp, беше „Мама“. Тя е от бял кавказки етнос и изповядва християнството.

Бащата на София, Андрей Сапега, публикува видео в YouTube, озаглавено Моля, помогнете на семейството ми. Андрей е защитавал интересите на страната си като морски пехотинец, докато е служил в армията в Африка, Индийския океан и Югоизточна Азия. В момента няма налична информация за нейните братя и сестри.

  софия сапега

София Сапега (Източник: Pinterest)

Инцидент София Сапега

Роман и София Сапега се връщаха от почивка в Гърция на 23 май 2021 г. Бяха с цивилен самолет FR4978 с други пътници. Предвидената дестинация на този самолет беше Вилнюс. Според източника полетът е бил отклонен по време на полет. В крайна сметка беше принуден да кацне в Минск.

Много новинарски медии по-късно потвърдиха, че Беларус е решила да изпрати изтребител, който да извърши принудителното кацане. Вероятността за бомба в самолета беше дадена на служители като причина за аварийното кацане. При сканирането на самолета обаче бомба не е открита. След това г-н Протасевич беше отведен от полицията, докато другите пътници останаха невредими.

По-късно се разбра, че е задържана и приятелката на Роман София. Александър използва военния си самолет, за да удари всеки човек в Беларус и Европа. Той нареди арестуването на Роман и отклонението на полета. Роман Протасевич е изправен пред екзекуция.

София, студентка в EHU, ще защити магистърската си теза във Вилнюс преди дипломирането. Нейното семейство и приятели често се свързват с университета. Видеото от затвора на Роман и София стана вирусно.

София Сапега говори във видеото. Андрю каза, че към него се отнасят любезно и няма проблеми. Той ще помогне на полицията. Бащата на Протасевич се обърна към BBC, след като видя видеото и изрази загриженост, че синът му може да бъде измъчван. Той не е сигурен дали синът му говори сам или чете от сценарий.

Родителите на София споделиха записи, за да търсят обществена и европейска помощ. Хората са възмутени и искат двойката да бъде освободена и да започне разследване.

Александър не знаеше до какво ще доведат действията му. ЕС санкционира няколко беларуски служители, включително президента.

Семейно състояние на София Сапега

София Сапега е романтично обвързана с Роман Протасевич. Роман е роден в Минск, Беларус на 5 май 1995 г. Роман, беларуски журналист и активист, е на 26 години. Преди това Протасевич е бил главен редактор на канала Telegram „Nexta“, а също така е главен редактор на друг канал Telegram, наречен „Belarus of the Brain“.

Роман призна, че е организирал масов протест в Минск във видео, разпространено от беларуски официални лица. Дълго време една жена е активистка в опозицията. Бил е член на опозиционната група „Млад фронт“.

София Сапега Нетна стойност

Нетното състояние на София Сапега е около 2 милиона долара към октомври 2022 г.

Популярни Публикации