София Джирау влезе в историята, като беше първият модел на Victoria’s Secret, който има синдром на Даун

София Жирау напоследък влезе в историята, като беше първият модел на Victoria’s Secret със синдром на Даун. Тя ще се появи със Селило Майлс, Девин Гарсия и Палома Елсесер в предстоящата включваща реклама на марката Love Cloud Collection. Моделът съобщи новината в Instagram и благодари на своите почитатели за подкрепата:

Мечтаех за това един ден, работих върху него и сега е реалност. Мога ли най-накрая да ви разкрия моята голяма тайна? Аз съм първият модел на Victoria’s Secret, който има синдром на Даун! Благодаря ви, че винаги вярвате в мен и моите инициативи. Благодаря на @victoriassecret, че ме разпозна като #NoLimits модел и ме включи в кампанията за приобщаване на Love Cloud Collection.

Джирау влезе в заглавията, тъй като беше един от редките модели със синдром на Даун, които участваха в Седмицата на модата в Ню Йорк 2020 г.Всичко, което трябва да знаете за София Жирау

София Джирау е модел, бизнесдама и влиятелна социална медия от Съединените щати. Наскоро тя нашумя в модния бизнес, когато стана първият модел със синдром на Даун, който се появи в реклама на Victoria’s Secret. През 2019 г. 25-годишната основа своята марка за дрехи и аксесоари Alavert. Името на марката й е взето от любимата й английска фраза, аз я обожавам.

 София Жирау

Джирау и няколко други модела със синдром на Даун дебютираха на Седмицата на модата в Ню Йорк през 2020 г. Тогава тя публикува в социалните медии:

За мен е чест да бъда един от малкото модели със синдром на Даун, които успяха да присъстват на това значимо модно шоу. Моделирането в Съединените щати беше първата стъпка към реализирането на цел, която имах от дете.

Откакто беше на пет години, бизнесдамата каза на Remezcla, тя се стремеше да бъде модел и предприемач. Джирау също предложи своята гледна точка за липсата на граници в живота:

Ще пътувам по целия свят. Няма от какво да се страхувате. Няма граници между вътре и вън. Не ме е страх от нищо.

 София Жирау

На въпрос за борбите си, моделът каза, че черпи вдъхновение, като се взира в огледалото:

Когато се погледна в огледалото, получавам сила.

Армандо Лоренцо, друг доброволец от екипа на Джирау, изрази подобни опасения пред публикацията:

София няма понятие за препятствия и граници. Тя гледа на всичко като на шанс да демонстрира, че има [необходимото]. Тя няма представа как да отговори, тъй като ние се стремим да държим подобни термини далеч от нейния лексикон, за да знае, че може да направи всичко, което реши… както е правила досега.

Вижте тази публикация в Instagram

Публикация, споделена от София Жирау (@sofiajirau)


Джирау е родена на 26 март 1996 г., според нейния уебсайт, и направи своя дебют на пистата през 2019 г. на двадесет и третия си рожден ден. Тя премина през месеци на обучение по дикция, танци и моделиране, преди да бъде наставлявана от Бенджамин Диас. София Джирау, в допълнение към кариерата си на модел и бизнес успеха, натрупа значителни последователи в социалните медии, с приблизително 170 000 последователи в Instagram.

Популярни Публикации