SM Entertainment представи завладяваща метавселена в K-pop индустрията

SM Entertainment допринесе с уникални идеи за K-pop бизнеса, от група с неограничен брой членове до AI герои като част от групата и създаването на метавселената на KWANGYA. Сега той се е заел да развие своята метавселена, като изгради студио, посветено изцяло на всичко това, като същевременно затвърди позицията си в развитието на метавселената. Агенцията обяви официалното създаване на STUDIO KWANGYA, фирма за производствени технологии за метавселена, на 12 юли. Тя има няколко подразделения като VFX производство, Virtual Human, Virtual Studio, VR Production и т.н. Откакто се задълбочи в SMCU (SM Culture Universe), агенцията гарантира, че всички артисти на SM са включени. Новосформираното студио ще предостави на агенцията повече автономия по отношение на нейните VR и SMCU инициативи.

KWANGYA става реалност с откриването на многофункционално VR студио, кръстено на него от SM Entertainment.

K-pop бизнесът бързо възприема идеята да предлага повече от просто музика, но и по-голям разказ, изтъкан щателно в изданията му. SM Entertainment е един от няколкото, които помогнаха за започването му и по този начин създадоха пълна метавселена на всички свои артисти. Агенцията току-що обяви официалното откриване на STUDIO KWANGYA на 12 юли. Това е студио, посветено предимно на материали, свързани със SMCU.

Освен това агенцията си сътрудничи с Amaze VR, платформа за виртуални концерти. Те разкриха съвместна компания, наречена Studio A, за която се смята, че е началото на вселената Kwangya.

Според Korea Joongang Daily, съизпълнителният директор на Amaze VR Seung-joon каза,

Създаването на Studio A ще доведе до мащабни VR концерти за изпълнители от цял ​​свят, каквито публиката никога не е виждала досега.

  SM Entertainment

Освен това възнамерява да стартира завладяващи и забавни VR концерти по целия свят. Междувременно Lee Sung-soo и Tak Young-joon от SM Entertainment предоставиха допълнителна информация за историята и ценностите на студиото.

SMCU е концепция, която свързва виртуалния и реалния свят и обхваща уникалните истории и светогледи на всеки художник. И светът обхваща идентичността на всеки художник, както и мястото, което ги надхвърля. Той също така символизира една нова вселена, в която те съжителстват без граници. Студио Kwangya е създадено, за да генерира уникално метавселенско съдържание, базирано на културна технология.

В студиото ще се помещава и проектът за хибридно съдържание на SM Entertainment, CAWMAN. Агенцията търгува с термина CAWMAN миналата година. Карикатура, анимация, уеб карикатура, движеща се графика, аватар и романи са съкращения.

  СТУДИО КВАНЯ

Lee Soo-man, основателят на SM Entertainment, каза в интервю, че иска Южна Корея да бъде лидер в света на метавселената. Фирмата често е наричана пионер, тъй като въвежда невиждани досега иновации в K-pop индустрията. Ще бъде интересно да видим как Lee Soo-man извежда STUDIO KWANGYA до нови висоти, както и разнообразието от VR проекти, които студиото работи.

Популярни Публикации