Случаят с убийството на Анджела Самота: Пет факта, които трябва да знаете

Убийството на Анджела Самота през 1984 г. ще бъде тема на следващия епизод на Убита сутринта, който ще бъде показан в събота, 16 юли 2022 г. Епизодът, озаглавен Game Over, ще описва подробно неочакваното и брутално убийство на Анджела от ръцете на сериен r*pist една съдбовна нощ. Анджела Самота беше 20-годишна студентка в Южния методистки университет в Далас, Тексас, специалност компютърни науки и електроинженерство. През октомври 1984 г. Една вечер Самота присъства на държавен панаир с приятелите си. По-късно същата нощ, когато се прибрала вкъщи, непознат я изнасилил и убил, оставяйки окървавения й труп на партньора й да го намери.

Трябва да знаете пет факта относно случая с убийството на Анджела Самота, преди да гледате програмата.

Анджела Самота е запомнена от приятелите и семейството си като прекрасна и честна млада жена. Жалко, че невинен човек като нея загина по такъв ужасен начин. Ето пет основни факта относно убийството на Самота преди излъчването на епизода на Убити сутринта.

Анджела Самота е запомнена от приятелите и семейството си като прекрасна и честна млада жена. Жалко, че невинен човек като нея загина по такъв ужасен начин. Ето пет основни факта относно убийството на Самота преди излъчването на епизода на Убити сутринта.1) Любовникът на Самота е заподозрян за нейното убийство.

Бен Маккол, любовникът на Анджела, беше един от водещите заподозрени за нейното убийство. Според докладите той е бил последният човек, с когото е говорила, преди да замълчи. Бен се свърза с полицията, след като я откри брутално убита в къщата й извън кампуса. Гърдите й са били с 18 прободни рани. По време на аутопсията на Анджела обаче медицинските власти установиха, че нападателят не е таен агент. Това елиминира Бен от списъка на заподозрените.

  Angela Samota

2) Убийството на Анджела Самота вдъхнови най-близкия й приятел да стане частен детектив.

Шийла Висоцки беше най-близката приятелка на Анджела от колежа и именно тя накара служителите да преразгледат случая 20 години по-късно. Тя проведе проучване и разпечата документация с подробности за всички случаи на изнасилване и осъдените по това време. За съжаление ченгетата отказаха да се подчинят. Затова тя реши да стане свой собствен частен детектив. Тя придоби знания за законите на Тенеси, както и за кибертормоза и разпоредбите за авторското право. Тя дори се яви на изпит, за да стане частен детектив. Но въпреки лиценза й за следовател, полицията отказа да работи с нея по убийството на Анджела, което по това време се превърна в студен случай.

  Angela Samota

3) През 2008 г. Шийла принуждава полицията да отвори отново случая на Анджела.

Отделът „Убийства“ в Далас възроди разследването на Анджела Самота и го даде на жена следовател, която нямаше търпение да работи с Шийла в отговор на упоритото подтикване на Шийла. Едва тогава бяха открити ДНК доказателства от мястото на престъплението на Анджела. Преди това Шийла беше информирана, че доказателствата са били изгубени при наводнение, така че свежата информация я изуми. ДНК доказателствата откриха съвпадение, което може да доведе до самоличността на убиеца на Анджела.

4) Съвпадението на ДНК беше със сериен сексуален престъпник.

Съвпадението беше открито, когато случаят на Анджела беше отворен отново и ДНК доказателствата бяха сравнени със съществуващите криминални досиета. ДНК данните на Доналд Андрю Бес младши съвпадат с тези на убиеца. Доналд беше на условно освобождаване, докато излежаваше 25-годишна присъда за сексуално нападение и отвличане по време на убийството на Анджела. През 2008 г., когато съвпадението беше открито, Доналд Бес излежаваше доживотен затвор за несвързана присъда за нападение.

5) Убиецът на Анджела, Доналд Бес, беше осъден на смърт.

Беше установено, че Бес е била сериен гангстер, който е излежал много присъди в затвора за нападение на множество жени. По време на процеса срещу него за убийството на Анджела, други жени, включително бившата му съпруга, свидетелстваха срещу него. Съдебните заседатели го признаха за виновен въз основа на неопровержимите доказателства срещу него и го осъдиха на смърт. Бес подаде редица жалби въз основа на лошото си здраве, пиянство и трагичен произход, но всички бяха отказани. Той продължава да бъде осъден на екзекуция в Тексаската болница Галвестън. Не е установена дата на изпълнение.

Популярни Публикации