Скот Адамс- Биография, възраст, нетна стойност, съпруга, кариера, етническа принадлежност

Скот Адамс е добре позната фигура в Съединените американски щати. Скот Адамс е карикатурист и художник. Той е най-известен като създател на комикса Дилбърт, но също така е автор на множество сатирични и бизнес произведения. Неговото творение е по-сатирично и е представено по сатиричен начин.

Бързи факти

Пълно име: Скот Адамс
Дата на раждане: 08 юни 1957 г
Възраст: 64 години
Хороскоп: зодия Близнаци
Най-доброто съвпадение за брак:
Пол: мъжки
Професия: Карикатурист, художник
Държава: Държава
Височина: 5 фута 9 инча (1,75 м)
Семейно положение: женен
Съпруга Kristina Basham
Развод Шели Майлс
Нетна стойност 75 милиона долара
Цвят на очите тъмно кафяво
Цвят на косата сиво
Родно място Уиндъм, Ню Йорк
Националност американски
Етническа принадлежност кавказка
Религия християнството
образование Windham-Ashland-Jewett Central School, Hartwick College, Haas School of Business
баща Пол Адамс
Майка Вирджиния Адамс
деца две

Биография на Скот Адамс

Скот Адамс е роден на 8 юни 1957 г. в Windham, Ню Йорк, САЩ. Към 2021 г. той ще бъде на 64 години. Пол Адамс е името на баща му, а Вирджиния Адамс е името на майка му. Въпреки това, няма много информация за неговия брат или сестра. Въпреки че е от кавказки произход, той е християнин. Освен това той е християнин.

По отношение на формалното образование той завършва гимназия в Windham-Ashland-Jewett Central School в родния си град. Hartwick College му дава бакалавърска степен по икономика. По-късно той получава магистърска степен по бизнес администрация от Университета на Калифорния, Бъркли, училището по бизнес Haas.Височина и тегло на Скот Адамс

Въпреки напредналата си възраст Скот Адамс живее здравословен и жизнен живот. Бившият банкер, превърнал се в карикатурист, е висок 5 фута и 8 инча, въпреки факта, че тежи 75 кг. Той обаче все още не е предоставил повече информация за цялостното измерване на тялото. Косата му е сива и има тъмнокафяви очи.

кариера

Скот Адамс днес е известен карикатурист и създател на съдържание. Въпреки това, той започва кариерата си в сектора на бизнеса и финансите. След завършване на висшето си образование работи за Croker National Bank в Сан Франциско. По-късно в живота си той работи за Pacific Bell в Сан Рамон. Въпреки това той стана известен като създател на комикса Дилбърт. Това е резултат от разочарован офис служител, на когото му е писнало от безсмислието на корпоративната Америка и тромавите шефове. Главният герой беше смесица от колеги през годините. Комиксът дебютира през 1989 г. Към днешна дата той е синдикиран в над 2000 вестника в много страни по света. Дилбърт работи като компютърен програмист и инженер за високотехнологична компания, за да разработи своя характер. Той няма цел и е разочарован от многото нелогични проекти и бизнес работи на своите идиотски шефове. Дразни го и ръководството на компанията.

Пътят, който започна с Дилбърт, го накара да стане карикатурист на пълен работен ден през 1995 г. И оттогава той е написал куп книги. Някои го казват така, сякаш не е, като твърдят, че нямате нужда от опит. Достъпът е отказан: Dilbert's Quest for Love in the Nineties, Work is a Contact Sport, The Dilbert Bunch, No You'd Better Watch Out, Random Acts of Catness, Work – The Wally Way, Alice in Blunderland, Dilbert Sudoku Comic Digest: 200 Пъзели плюс 50 класически карикатури на Дилбърт и други. Той е написал много други книги и компилации.

Скот Адамс Нетна стойност

Скот Адамс и семейството му живеят охолен начин на живот днес. През целия си живот той е натрупал значително състояние благодарение на кариерата си. Към октомври 2022 г. общата му нетна стойност се оценява на около 70 милиона щатски долара.

Съпруга на Скот Адамс, брак

Преминавайки към романтичния и личен живот на Скот Адамс, той е женен. Той имаше два брака в живота си. Първият му брак се случи през 2006 г. в залива на Сан Франциско с Шели Майлс. Те се разведоха през 2014 г., след осем години брак. За разлика от това, той трябва да се ожени за Кристина Башам през 2020 г. Башам е модел, както и пекар. Двойката има и две дъщери.

Популярни Публикации