Селена Куинтанила- Нетна стойност, възраст, биография, етническа принадлежност, височина, съпруг, кариера

Селена Куинтанила беше певец, автор на песни, говорител, предприемач, модел, актьор и моден дизайнер от Съединените щати. През 1994 г. тя получава награда Грами за албума си Live! Най-известните й песни са Como la Flor, Amor Prohibido, Bidi Bidi Bom Bom и Si Una Vez. Тя се превърна в един от най-продаваните испански изпълнители на всички времена. Тя също така се смята за един от най-важните латино изпълнители на всички времена, след като катапултира музикален жанр в масовия пазар. Разгледайте Wiki на Селена Куинтанила, биографията, възрастта, височината, теглото, гаджето, причината за смъртта, измерванията на тялото, нетната стойност, семейството, кариерата и много други факти в нейната биография.

Бързи факти

Пълно име Селена Кинтанила-Перес
Известен като певица
Възраст 31 години (починал)
рожден ден 16 април 1971 г
Дата на смъртта 31 март 1995 г
Родно място Лейк Джаксън, Тексас
Знак за раждане Овен
Националност американски
Етническа принадлежност Смесени
Религия християнството
Височина прибл. 5 фута 6 инча (1,65 м)
Тегло прибл. 55 кг (121 фунта)
Измервания на тялото ЧЕ
Размер на чашката на сутиена ЧЕ
Цвят на очите Тъмно кафяво
Цвят на косата черен
Номер на обувка ЧЕ
деца ЧЕ
Съпруг Крис Перес
Нетна стойност прибл. милиона (USD)
Марки N/A
Хоби N/A

Биография на Селена Куинтанила

Коя е Селена Куинтанила? Селена Куинтанила е родена в Лейк Джаксън, Тексас, на 16 април 1971 г. Тя беше най-малкото дете на наследството на чероки Марсела Офелия Кинтанила (по баща Самора) и бившия мексикански американски певец Ейбрахам Кинтанила младши. Сузет и А. Б., нейни братя и сестри, също изпълняваха като музиканти заедно с нея. Неин продуцент и мениджър беше баща й, Ейбрахам Куинтанила.  Възрастта на Селена Куинтанила

Възрастта на Селена Куинтанила

Височина и тегло на Селена Куинтанила

Тя беше жена с класа, елегантност и дързост. Тя е висока 5 фута 6 инча или 1,65 метра или 165 сантиметра . По същия начин тя тежеше около 55 кг (121 фунта). Тя имаше прекрасни тъмнокафяви очи и черна коса.

  Селена Куинтанила

Селена Куинтанила позира за снимка Източник: Instagram

Нетната стойност на Селена Куинтанила

Нейните таланти в музиката и модата й помогнаха да стане един от най-известните мексиканско-американски артисти от края на ХХ век. Списание Billboard я обяви за най-продаваната латино музикантка на десетилетието на 90-те години. Нейното нетно състояние се оценява на 34 милиона долара (USD) към 2021 г.

  селена кинтанила нетуърт

селена кинтанила нетуърт

Селена Куинтанила Маридж

На 2 април 1992 г. тя се жени за Крис Перес. Той е най-известен като главния китарист на групата Tejano Selena y Los Dinos. Той е американски музикант, композитор и писател.

Факти

  • Салдвар забави предоставянето на банковите извлечения и финансовите данни в дните, водещи до убийството на Селена, твърдейки, че тя е била физически и сексуално малтретирана в Мексико.
  • Когато Селена пристигна в мемориалната болница Корпус Кристи, тя вече беше мъртва.
  • На 1 април 3000 души се събраха в Bayfront Plaza в Корпус Кристи за бдение.
  • Смъртта на Селена имаше далечни последици.
  • В продължение на два дни смъртта й беше новина на първа страница в The New York Times.

Популярни Публикации