Seema Chisti Yechury- Нетна стойност, възраст, съпруг, етническа принадлежност, височина, кариера

Seema Chisti Yechury (роден между 1961 и 1966 г. в Ню Делхи, Индия) е известен индийски журналист, писател, редактор, създател на съдържание и предприемач. Seema работи като журналист и редактор за редица известни новинарски организации, включително BBC, The Indian Express, The Caravan, The Hindu и други. Освен това, тя е най-известна в страната като втората съпруга на Ситарам Йечури.

Ситарам е известен индийски политик и бивш член на парламента, според Wikipedia (Rajya Sabha). Той също така е генерален секретар на Комунистическата партия на Индия (марксистка) от 19 април 2015 г. Ситарам Йечури също е член на Политбюро на парламентарната група на Комунистическата партия на Индия (марксистка).

Seema Chisti Yechury в момента е нает като старши писател и журналист в TheIndiaCable, PopFoundIndia и други медии. Прочетете тази статия, за да научите повече за житейската история на Seema Chisti Yechury.Бързи факти

Пълно име Seema Chisti Yechury.
Възраст (към 2021 г.) Ч/б 55-60г.
Професия Журналист, писател и редактор.
Дата на раждане Ч/Б 1961-1966.
Място на раждане Ню Делхи, Индия.
образование Абитуриентски.
Алма матер Известен колеж в Ню Делхи.
Нетна стойност INR 4-5 Crore (приблизително).
Височина (прибл.) Във футове инчове: 5′ 5″.
В метри: 1,65 m.
В сантиметри: 165 см.
Тегло (прибл.) В килограми: 60 кг.
В паундове: 132 lbs.
Цвят на очите черен.
Цвят на косата черен.
Националност индийски.
Религия индуизъм.

Биография на Seema Chisti Yechury

Seema Chisti Yechury не съобщава на медиите точната си рождена дата. Смята се, че възрастта на Seema Chisti е между 55 и 60 години (към 2021 г.). Според източници Seema Chisti Yechury се е интересувала от журналистика и медии от дете.

Чисти получава журналистическото си образование в престижен колеж в Ню Делхи. След това тя започва да се концентрира върху медийната си кариера. Сега тя е известен редактор на новини и журналист в родната си страна.

Seema Chisti Yechury се придържа към индуизма. Според източници тя произлиза от кастата на телугу-брамин чрез съпруга си.

Няма налична точна информация за семейството на Seema Chisti. Според докладите тя идва от добре установено семейство.

Баща й (името не се споменава) е собственик на бизнес, а майка й е майка, която си стои вкъщи. Детството й преминава в Индия с нейните братя и сестри и братовчеди.

  Seema Chisti Yechury

Seema Chisti Yechury (Източник: Pinterest)

Seema Chisti Yechury Съпруг, брак

Според докладите Seema Chisti Yechury е втората съпруга на известния политик Ситарам Yechury. Нека ви кажа, че двойката се познава от доста време. Ситарам Йечури беше съпруг на дъщерята на Вина Мазумдар Индрани Мазумдар, преди да се ожени за Сиема.

Seema Chisti е мащеха на две деца, Ashish и Akhila Yechury. Според съобщенията нейният доведен син Ашиш е починал на 22 април 2021 г. на 34-годишна възраст.

Ашиш почина в резултат на COVID-19, според туита на Ситарам. Въпреки това няма точна информация за предишния любовен живот или деца на Seema.

кариера

Seema Chishti е журналист от 1990 г., според съобщения в медиите. Първоначално тя работи в печатни, телевизионни и радио медии на английски и хинди. След това е назначена като редактор в BBC (хинди служба) през 1996 г. Тя прекарва десет години в BBC.

По-късно Seema Chisti Yechury е назначена за старши редактор в The Indian Express, където публикува новинарски статии, прави репортажи и се фокусира върху основните политически събития в Индия, наред с други неща. От 2006 г. до 2020 г. тя работи за The Indian Express.

Seema Chisti, старши редактор, е добре известна с най-добрите си статии за индийската съдебна система, антикорупционното движение, технологиите и политиката, държавното наблюдение на гражданите, изборната политика и други теми.

Seema Chisti Yechury Net Worth

Seema Chisti Yechury е старши редактор и журналист в PopFoundIndia и TheIndiaCable, според официалния й акаунт в Twitter. Seema Chisti Yechury има нетна стойност от 4-5 крори INR от журналистическата си кариера (приблизително). Тя е опитен журналист. В резултат на това тя печели прилична месечна заплата от около Rs. 5 Lakh – Rs. 10 Lakh в индийски рупии (приблизително).

Популярни Публикации