Сара Блейкли- Нетна стойност, съпруг, възраст, височина, етническа принадлежност

Сара Треливън Блейкли , по-известна като Сара Блейкли, е успешна бизнесдама и филантроп в САЩ. Блейкли е основател на марката за интимно облекло Spanx в САЩ, основана в Атланта, Джорджия. Тя спечели 00 като продавач на факс машина и ги използва, за да създаде своя бизнес. Тя стартира своята индустрия и по-късно стана най-младият милиардер в света. През 2021 г. тя продаде по-голямата част от своя дял от Spanx на Blackstone.

Бързи факти

Празнувано име Сара Блейкли
Възраст 950 години
Псевдоним Сара
Рождено име Сара Треливън Блейкли
Рождена дата 1071-02-27
Пол Женски пол
Професия Бизнес дама
Място на раждане Клиъруотър, Флорида
Родена нация Съединени щати
Националност американски
Известен с Основател на американска компания за интимно облекло Spanx
баща Джон Блейкли
Майка Елън Форд
Братя и сестри 1
Братя Форд Блейкли
Етническа принадлежност Бяло
Религия Приел юдаизма
Хороскоп Риби
Гимназия Гимназия Клиъруотър
университет Държавен университет на Флорида
образование Степен по комуникация
Позиция Изпълнителен директор на Spanx
Семейно положение Женен
Съпруг Джеси Ицлер
Женен Дата 2008 г
деца 4
Височина 1,71 м (5 фута 7 инча)
Тегло 132 фунта (60 кг)
Тип тяло тънък
Цвят на очите Хейзъл
Цвят на косата Рус
Сексуална ориентация Направо
Източник на богатство Бизнес
Нетна стойност 1,2 милиарда долара

Биография и ранен живот

Сара Блейкли е роден на 27 февруари 1971 г. в Лос Анджелис, Калифорния. Сара Треливън Блейкли е нейното собствено име. Нейното родно място е в Съединените американски щати, в Клиъруотър. Тя е американска гражданка. Тя е родена от Джон Блейкли и Елън Форд. Сара има един брат, Форд Блейкли. Тя е от бял етнически произход и е приела юдаизма. Риби е нейната зодия.

По отношение на образованието, тя посещава гимназия Клиъруотър. Тя посещава държавния университет на Флорида, след като завършва гимназия. Тя получава бакалавърска степен по комуникация от университета Бригъм Йънг.Височина и тегло

Сара Блейкли е висока около 1,71 м (5 фута и 7 инча). Тя тежи приблизително 132 паунда (60 кг). Тя има стройна физика. Кафявите й очи и русата й коса допълват тена й. Нейната сексуална ориентация е на хетеросексуална жена.

Професионална кариера

 • Първоначално Сара Блейкли възнамеряваше да преследва кариера като адвокат. Въпреки това, тя получи нисък резултат на теста за прием в Юридическия факултет и избра да не упражнява юридическа професия.
 • След това тя работи три месеца в Walt Disney World във Флорида.
 • След това тя отиде от врата на врата да продава факс машини за бизнеса с доставки Danka.
 • На 25-годишна възраст тя е повишена в национален треньор по продажби.
 • На 27-годишна възраст тя се премества в Атланта, Джорджия.
 • Тя продължи да работи за Данка и натрупа 5000 долара спестявания.
 • По това време тя учи и създава своята концепция за чорап.
 • След това тя замина за Северна Каролина, за да представи концепцията си на производителите на чорапи.
 • Всяка компания, към която се обърна, я отказа.
 • Блейкли получила обаждане от оператор на мелница в Ашеборо, Северна Каролина, който одобрил нейния план.
 • В крайна сметка тя произвежда прототипа на продукта.
 • След това тя се върна при патентен адвокат, за да финализира молбата си, преди да я изпрати в Службата за патенти и търговски марки на САЩ. Господинът се съгласи да й помогне в замяна на 750 долара.
 • След това тя работи върху опаковката на продукта.
 • Използвайки кредитната си карта, тя плати 150 долара за търговската марка Spanx на уебсайта на USPTO.
 • След като се срещна с персонала на Neiman Marcus Group, тя можеше да продава продукта си в седем места на Neiman Marcus. За да демонстрира предимствата на продукта, тя се преоблече в него в дамската тоалетна.
 • Освен това тя изпрати кошница с лакомства на телевизионното шоу на Опра Уинфри, заедно с карта за подарък, обясняваща продукта, който иска да произведе.
 • Популярността и продажбите на Spanx нарастват, след като Уинфри ги нарече едно от любимите си неща през ноември 2000 г.

Нетната стойност на Сара Блейкли

Сара Блейкли е предприемач и самонаправил се милиардер. Тя натрупа богатство с линията си за облекло Spanx. Тя е една от най-успешните бизнесдами в света. Сара и нейният съпруг са притежатели на сезонен билет за Атланта Хоукс. Нейното нетно състояние се оценява на 1,2 милиарда долара към 2022 г.

Сара Блейкли Съпруг и брак

Сара Блейкли е омъжена за Джеси Ицлер. Той е съосновател на Marquis Jet. Двамата се срещнаха на турнир по покер на Net Jet и започнаха да излизат скоро след това. През 2008 г. двойката се жени. Мат Деймън беше гост на сватбата й, а Оливия Нютън-Джон изненада гостите с изпълнение. Двойката е родител на четири деца.

През 2006 г. тя основава фондация Sara Blakely. Тя създаде фондацията, за да помогне на жените да постигнат икономическа независимост чрез образование и обучение по предприемачество. Ричард Брансън я дари със 750 000 долара за основаването на фондацията. Благотворителната организация предостави стипендии на млади жени, посещаващи Градския кампус на Асоциацията за общностно и индивидуално развитие на Южна Африка.

През 2006 г. тя се появява в Шоуто на Опра Уинфри и обещава милион долара за Академията за лидерство на Опра Уинфри за момичета.

Тя плати 162 500 долара на търг през 2019 г. за клиновете на Оливия Нютън-блек Джон от Grease. Клиниката за лечение на рак на Нютон в Мелбърн, Австралия, се възползва от приходите си.

Тя отдели 5 милиона долара за подпомагане на малки предприятия, притежавани от жени, по време на пандемията от коронавирус през 2020 г.

Популярни Публикации