Самоа Джо- Wiki, възраст, етнос, съпруга, височина, нетна стойност, кариера

Село, a.k.a. Самоа Джо Джоел Синоа, е известен американски борец, който работи и като цветен коментатор. „Самоа Джо“ е името на пръстена на Самоа Джо.

Бързи факти

Пълно име: Село Саноа
Дата на раждане: 17 март 1979 г
Възраст: 43 години
Хороскоп: Риби
Късметлийско число: 10
Щастлив камък: Аквамарин
Щастлив цвят: Морско зелено
Най-доброто съвпадение за брак: Рак, Скорпион
Пол: Мъжки
Професия: Борец, цветен коментатор
Държава: елен
Височина: 6 фута 2 инча (1,88 м)
Семейно положение: женен
Дата на сключване на брак: 27 юли 2007 г
Съпруга Джесика Синоа
Нетна стойност 5 милиона долара
Цвят на очите Тъмно кафяво
Цвят на косата Тъмно кафяво
Родно място Ориндж Каунти, Калифорния
Националност американски
образование Гимназия Ocean View

Биография на Самоа Джо

Самоа Джо е роден на 17 март 1979 г. и сега е на 43 години. Той е роден в Ориндж Каунти, Калифорния, и е Риби. Той израства предимно в Хънтингтън Бийч, но също така прекарва известно време в Ева Бийч, Хавай. Що се отнася до семейството му, той основава Tiare Productions, полинезийска танцова трупа. Nuufolau Joel Seanoa е неговото име.

След това тази личност направи своя сценичен дебют на церемонията по откриването на летните олимпийски игри през 1984 г. Този борец беше само на пет години по това време. Този индивид спечели и шампионата по джудо за юноши в Калифорния. Освен това той беше футболист от цялата лига. Той ги постига, докато посещава гимназия Ocean View. Освен това той е по-известен с псевдонима си Самоа Джо.Височина и тегло на Самоа Джо

Самоа Джо е висок приблизително 6 фута 2 инча или 188 см и тежи приблизително 282 фунта или 128 кг. Този борец също има тъмнокафяви очи и коса със същия цвят. Други измервания на тялото на бореца, като размера на роклята му, размера на обувката, измерванията на гърдите, талията и бедрата, бицепсите и т.н., все още се преглеждат.

  Самоа Джо

Самоа Джо (Източник: Instagram)

кариера

Самоа Джо е професионален борец, както и цветен коментатор. Този кечист е работил за WWE, Total Nonstop Action Wrestling (TNA) и Ring of Honor през цялата си кариера (ROH). Тази личност преди това е работила като ипотечен брокер, преди да стане борец.

За да разкаже повече за професионалните си постижения, Seanoa се установи в ROH от самото начало на промоцията. Това беше през 2002 г. За рекордните 21 месеца този борец държеше световното първенство на ROH. Този период продължава от март 2003 г. до декември 2004 г.

Този кечист продължи 19-месечна серия без загуба, след като се присъедини към TNA през юни 2005 г. Той също така държеше Световния шампион на TNA в тежка категория за известно време. Той продължи да печели шампионата на TNA X Division пет пъти и TNA World Tag Team Championship два пъти. Освен това веднъж той държеше телевизионния шампионат на TNA.

Освен това, този борец завърши както TNA Triple Crown, така и TNA Grand Slam. По същия начин този борец се състезава за различни промоции както в международен план, така и в независимата верига. Той спечели редица шампионати, включително GHC Tag Team Championship с Магнус. Това беше в Noah’s Pro Wrestling.

Seanoa беше и първият междуконтинентален отборен шампион на NWA. В Pro Wrestling Zero1 той спечели това с Keiji Sakoda. Въпреки това, този борец напусна TNA през февруари 2015 г. и за кратко се състезава в ROH, преди да започне независимата си кариера.

Повече за кариерата

В допълнение, през май 2015 г. този борец направи своя официален дебют в територията за развитие на WWE NXT. През юни той подписа договор на пълен работен ден с компанията. Този кечист стана първият в историята двукратен шампион на NXT, както и съ-победител на встъпителния Dusty Rhodes Tag Team Classic с Finn Bálor.

Този кечист беше хедлайнер на няколко събития на WWE pay-per-view, след като се присъедини към основния списък през януари 2017 г. Това се случи след назначението му за марката Raw. Освен това, по време на времето си в марката SmackDown, този кечист се състезава за универсалния шампионат, както и за шампионата на WWE.

Освен това този борец спечели единствената си титла в основния списък – шампионата на Съединените щати – през март 2019 г. Този борец стана цветен коментатор на Raw, след като получи няколко наранявания. Договорът на тази личност беше прекратен през април 2021 г. Въпреки това, само два месеца по-късно, този кечист беше преподписан, за да бъде авторитетна фигура на екрана на NXT. Той се върна към състезанието на ринга малко след това, спечелвайки NXT Championship. Това беше третата победа на тази личност в кариерата му, преди да бъде освободен отново през януари 2022 г.

Съпруга на Самоа Джо, брак

Самоа Джо има щастлив брак. Съпругата му се казва Джесика Синоа и двойката се ожени на 27 юли 2007 г. Освен това няма информация за любовния живот на този борец, като децата му, извънбрачните връзки и т.н. Освен това този колосален борец е любител на животните, както се вижда от многобройните му публикации в Instagram, посветени на животни, особено кучета.

Нетната стойност на Самоа Джо

Продължавайки напред, този борец има приблизителна нетна стойност от 5 милиона щатски долара.

Популярни Публикации