Сам Елиът се извини за противоречивите си коментари относно силата на кучето

През март американският актьор Сам Елиът се извини за спорните забележки, които направи по отношение на филма на режисьорката Джейн Кемпиън The Power of the Dog. По време на дискусията си на събитието Deadline’s Contenders Television на 10 април, 77-годишната знаменитост каза, че иска да се извини на актьорския състав на филма, особено на главния актьор Бенедикт Къмбърбач:

Всичко, което мога да кажа е, че съжалявам и съжалявам. Да, аз съм.

Сам Елиът започна публичното си извинение към екипа на The Power of the Dog, докато рекламираше своя драматичен сериал Paramount+, 1883, като предупреди публиката:Първо и най-важно, не създавайте подкаст с инициалите WTF. Не бях много красноречив за това; Не бях много изразителен за това. И аз казах някои неща, които бяха наранени за хората, и съжалявам.

След това той призна успеха на кариерата си пред LGBTQIA+ общността:

Цялата ми кариера хомосексуалната общност беше невероятна за мен. Имам предвид цялата ми кариера, датираща от преди да се преместя на това място. Досега имах приятели на всяко ниво и във всяка длъжностна характеристика. Съжалявам, ако съм обидил някой от тези приятели или някой, на когото съм държал. И всички останали, които бяха повлияни от езика, който използвах.

Какво каза Сам Елиът за новия филм на Джейн Кемпиън?

Сам Елиът се обърна към наградения с Оскар филм (който 67-годишният Кемпиън написа и режисира) в шоуто на Марк Марон през март 2021 г. Елиът, който се появи в няколко западни филма и телевизионни програми, сравни външния вид на каубоите във филма на танцьорите на Chippendales.

  Сам Елиът

Всички са облечени в мъжки дрехи и без ризи. В целия шибан филм има няколко препратки към хомосексуалността.

Домакинът отговори по следния начин:

Вярвам, че филмът е за това.

Бенедикт Къмбърбач играе прошарен животновъд, който е привлечен от сина на вдовица, изигран от Кирстен Дънст, който току-що е пристигнал в ранчото му в The Power of the Dog. В епоха и общество, които наблягат на фиксираните полови норми и очаквания, героят на Къмбърбач се бори с неговата сексуалност.

Номинираният за Оскар също атакува избора на Кампиън за декорация за филма:

И защо, по дяволите, тя снима този филм в Нова Зеландия, нарича го Монтана и казва: „Ето как беше?“

Според Елиът, мястото на снимане [го] е повлияло по грешния начин, както и митът за тези мачо пичове там с добитъка.

Наскоро се върнах от шибания Тексас, където прекарах време със семейства - не момчета, а семейства. Семейства, които са големи, дълги и обширни, с няколко поколения.

  Сам Елиът

Докато говори с Deadline, Джейн Кемпиън отговори на подстрекателските изказвания на Елиът, като каза, че е изключително жалко, че той е докоснал трифекта на хомофобия, сексизъм и ксенофобия. Тя го нарече кучка и добави, че той е актриса, а не каубой.

В поредицата на Сам Елиът той представя Ший Бренън, свиреп воин от Гражданската война, който води семейство Дътън и банда европейски имигранти през границата през 1883 г.

Сам Елиът също ще бъде номиниран за Еми в категорията за най-добър актьор, докато 1883 ще се състезава в категорията Limited Series поради отмяната на драмата за втори сезон.

Популярни Публикации