Съни Хостин беше критикувана от Ники Хейли, след като направи расистка забележка

Южна Каролина политикът Ники Хейли нападна американския телевизионен оператор Съни Хостин, че е расист по отношение на името на последния. Водещият на The View направи някои спорни забележки по отношение на Хейли в изданието на 20 септември. Това стана по време на разговор за вероятни кандидати за президент на изборите през 2024 г. срещу действащия президент на САЩ Джо Байдън. След като Хостин я определи като хамелеон, Алиса Фара Грифин предложи Ники Хейли като бъдещ кандидат, като каза, че е била изключително продуктивен губернатор на Южна Каролина.

Хостин продължи да се подиграва на Хейли, като я попита какво е истинското й име. Водещият, чието истинско име е Asunción Cummings, изглежда намекна, че бившият посланик на ООН е скрила истинската си самоличност, за да спечели подкрепата на републиканците. След като Грифин каза, че много хора в Съединените щати не използват истинските си имена или имената са им дадени при раждането, Хостин отговори:

Вярвам, че това би било различно, ако тя се наведе към това да стане цветнокож. Някои от нас може да са хамелеони, отказващи да приемат нашата етническа принадлежност, за да можем да минем, за да не се налага да минаваме покрай... Слънчев Хостин

Скоро след като думите на Съни Хостин станаха вирусни, Ники Хейли дойде в Twitter, за да я заклейми и да я нарече расистка. Nimrata Nikki Randhawa Haley е пълното име на Ники Хейли. Тя е родена в Южна Каролина на 20 януари 1972 г. в семейството на индийски пенджабски сикхи, родители Аджит Сингх Рандхава и Радж Каур Рандхава. През 1996 г. Ники се жени за Майкъл Хейли.

Всичко, което трябва да знаете за Sunny Hostin

Съни Хостин е родена като Асунсион Къмингс на 20 октомври 1968 г. Тя е дъщеря на афроамериканеца Уилям Къмингс и пуерториканката Роза Беза. Хостин беше в Ню Йорк и посещаваше Доминиканската академия, институция само за момичета. След това посещава университета Бингхамтън, където получава диплома по комуникации. Съни Хостин смени името си по препоръка на бившата съдебна телевизионна водеща Нанси Грейс, според USA Today. Грейс очевидно не можеше да каже името на Хостин и каза, че никой няма да я запомни. Това накара Хостин да промени името си, за което тя съжалява, тъй като не отразява латиноамериканските й корени.

Тя заяви:

Иска ми се да мога да се върна назад във времето и да променя решението си. Ако не го бях променил, хората може погрешно да ме идентифицират като афролатина. Това е толкова важна част от това, което съм. Семейството ми не харесва прякора Съни. Особено баба ми беше бясна.

 Ники Хейли

По време на неотдавнашното си появяване в The View, ко-домакинът на Sunny Сара Хейнс каза, че тя също не е използвала истинското си име, след като последното наказа Ники Хейли за същото.

Тя се оправда с думите:

Поради недостатъчното образование в нашата страна повечето американци не могат да произнасят Asunción. Но, както посочва Алиса, хората гравитират към различни имена по различни причини.

Вижте тази публикация в Instagram

Публикация, споделена от sunnyhostin (@sunny)

Съни Хостин все още не е отговорил на туита на Ники Хейли.

Популярни Публикации