Руди Джулиани - Биография, Wiki, възраст, височина, нетна стойност, връзка, кариера

Той е бил 107-ми кмет на Ню Йорк от 1 януари 1994 г. до 31 декември 2001 г. благодарение на силните си лидерски качества. Освен това от 3 юни 1983 г. до 1 януари 1989 г. той работи като адвокат в Южния окръг на Ню Йорк. Той също така е смятан за един от най-влиятелните адвокати в американската политическа история, арестувал повечето наркодилъри и престъпници по време на управлението си. Освен това той беше широко възхваляван по време на атаките от 11 септември и беше почетен от кралица Елизабет II. Научете повече за Руди Джулиани Биография, Wiki, възраст, височина, тегло, нетна стойност, връзка, кариера и факти

Бързи факти

Пълно име Рудолф Уилям Луис 'Руди' Джулиани
Професия Политик
Рождена дата 28 май 1944 г
Родно място Ню Йорк
Зодия зодия Близнаци
родители Баща: Харолд Джулиани
Майка: Хелън
Съпруга Реджина Перуджи (разведена)
Дона Хановер (разведена)
Джудит Нейтън (разведена)
деца Андрю, Каролайн
Нетна стойност 40 милиона долара
Националност американски
Етническа принадлежност италианско-американски
Религия католик
Височина 5 фута и 11 инча (180 см/1,80 м)
Тегло 74 кг (163 фунта)
Цвят на очите Светлокафяво
Цвят на косата Бяло

Възрастта и биографията на Руди Джулиани

Рудолф Уилям Луис „Руди“ Джулиани е роден на 28 май 1944 г. в Ню Йорк, като единствено дете на родителите си. Харолд Джулиани и Хелън Джулиани са италиански имигранти. В момента той е на 78 години и е роден под знака на Близнаци.

Височина, тегло и измерване на тялото на Руди Джулиани

Руди Джулиани е с италианско-американско потекло и има американско гражданство. Той изповядва римокатолицизма като своя религия. Освен това, той е висок 5 фута 11 инча (180 см/1,80 м) и тежи приблизително 74 кг (163 фунта). Очите му са светлокафяви и има светлокафява коса.Руди Джулиани (Източник: Instagram)

Руди Джулиани Образование

Що се отнася до образованието му, Руди Джулиани посещава католическо училище и гимназия Bishop Loughlin Memorial. След това посещава Manhattan College, където получава бакалавърска степен. Той също така посещава Нюйоркския университет, където получава J.D.

Кариера на Руди Джулиани, професионален живот

Руди Джулиани беше студент по право, който работи като доброволец за Робърт Ф. Кенеди след дипломирането си. След това той разпознава лидерските си способности и кандидатства в прокуратурата на Съединените щати за Южния окръг на Ню Йорк през 1970 г. Той се издига до позицията на началник на отдела за наркотици и е назначен за изпълнителен прокурор на САЩ. През 1977 г. той решава да напусне прокуратурата на Съединените щати след седем години служба.

След това се концентрира върху личната си работа, която прави в Ню Йорк с Патерсън, Белнап, Уеб и Тайлър. След четири години борба той е назначен за помощник-главен прокурор на президента Рейгън през 1981 г. Той е бил и прокурор на Съединените щати за Южния окръг на Ню Йорк. През това време престъпността в града спадна с една трета. Той се съсредоточи основно върху борбата с корупцията, организираната престъпност и трафика на наркотици.

Руди Джулиани Запознанства, връзки и афери

Руди Джулиани има три брака. От 1968 до 1982 г. е женен за Реджина Перуджи. От 1984 до 2002 г. втората му съпруга е Дона Хановер. Той има две деца с Хановер, син на име Андрю и дъщеря на име Каролайн. Накрая през 2003 г. той се жени за Джудит Нейтън, с която наскоро се разведе през 2019 г.

Социална медия

Руди Джулиани поддържа присъствие в социалните медии. Неговият акаунт в Instagram (@therudygiuliani) има 85,8 хиляди последователи, а той има 788,4 хиляди последователи в Twitter (@RudyGiuliani). Фейсбук страницата му все още не е проверена, но той има 157 хиляди абонати в YouTube.

Руди Джулиани Нетна стойност 2022 г

Към октомври 2022 г. нетното състояние на Руди Джулиани се оценява на 40 милиона долара. Той спечели много през цялата си кариера.

Факти

  1. Той беше топ политик на своята епоха.
  2. Той обича ориз и къри.
  3. Руди чете много книги.

Популярни Публикации