Рой Прайс- Нетна стойност, Wiki, възраст, съпруга, етническа принадлежност, височина, кариера

Рой Прайс е бивш изпълнителен директор на Amazon.com, който ръководи създаването на Amazon Video и Amazon Studios по време на 13-годишния си мандат в компанията. Рой Прайс е бивш изпълнителен директор на Disney и консултант на McKinsey.

Бързи факти

Пълно име: Рой Прайс
Дата на раждане: 21 юли 1967 г
Възраст: 55 години
Хороскоп: Рак
Пол: Мъжки
Професия: Изпълнителен директор
Държава: Съединени щати
Височина: 5 фута 10 инча (1,78 м)
Нетна стойност 20 милиона долара
Цвят на очите кафяво
Цвят на косата Сив
Родно място Лос Анджелис, Калифорния
Националност американски
Религия християнството
образование Харвардски университет, Университет на Южна Калифорния
баща Франк Прайс
Майка Катрин Крауфорд
Братя и сестри Дейвид Прайс, Стивън Прайс, Франк Прайс мл

Биография на Рой Прайс

Рой Прайс е роден на 21 юли 1967 г. в Лос Анджелис, Калифорния, САЩ. Той е на 55 години към 2022 г., американски гражданин е и изповядва християнството.

По същия начин рожденото му име е Рой Ф. Прайс и е роден под знака на Рака. В момента той живее в Калифорния. Имената на родителите на Рой са съответно Франк Прайс и Катрин Крауфорд. Баща му Франк Прайс заема няколко позиции в Холивуд, включително президент на Universal TV през 70-те години на миналия век, президент на Columbia Pictures и в крайна сметка председател и главен изпълнителен директор на Columbia Pictures.Майката на Рой също беше актриса, която се появи в няколко филма. Дейвид Прайс, Стивън Прайс и Франк Прайс младши са негови братя и сестри.

Образование на Рой Прайс

По отношение на образованието си Рой посещава обществено училище в Калифорния. Освен това Рой завършва Академията Филипс и Харвардския университет, преди да посети Юридическия факултет на Университета на Южна Калифорния.

Рой Прайс Височина, Тегло

Рой е висок 5 фута 10 инча и тежи 75 килограма. Освен това очите на Рой са кафяви, а косата му е сива. В допълнение, размерът на обувките на Рой е 10. (САЩ).

  Рой Прайс

Рой Прайс (Източник: Pinterest)

кариера

По време на снимките на „Завръщане в Синята лагуна“ във Фиджи, Рой работи като асистент на снимачната площадка, по-специално като трети асистент на камерата. Рой също е работил в Allen & Company като финансов анализатор. От 1993 до 2000 г. той е и вицепрезидент по творческите въпроси на Disney TV Animation.

Рой създава или режисира телевизионни предавания като Recess (1997), Pepper Ann (1997), Hercules (1998), Timon & Pumbaa (1995), Buzz Lightyear of Star Command (2000), The Weekenders (2000) и Emmy и BAFTA победител Teacher's Pet (2000).

Въпреки това, след напускането си от Disney, Рой работи като консултант за McKinsey, голяма консултантска фирма за управление, която работи с широк набор от институции в публичния, търговския и нестопански сектори. От 2003 г. до 2004 г. той работи като бизнес съветник за медийни компании от Price Entertainment, студиото на баща му, основано в края на 80-те години.

От 2004 до 2009 г. Рой също работи като групов продуктов мениджър, режисьор и Amazon Video on Demand. Той стартира Amazon Studios през 2010 г. и Amazon Video през 2008 г. и беше директор на Amazon Video on Demand от 2009 г. до 2014 г. След обвинения в сексуално неправомерно поведение Рой подаде оставка от Amazon на 17 октомври 2017 г.

Награди Рой Прайс

Рой има 16 патента, а телевизионните му предавания са спечелили 12 Златни глобуса и Еми за най-добър сериал. Той обаче подаде оставка през 2017 г. след обвинения в сексуален тормоз.

Нетна стойност на Рой Прайс

Нетното състояние на Рой се оценява на около 20 милиона долара към октомври 2022 г. Той е бивш изпълнителен директор на Amazon.com, който отговаря за създаването на Amazon Video и Amazon Studios. В резултат на работата си той е натрупал значително състояние.

Рой Прайс Гадже, Запознанства

Рой може да е необвързан и да няма връзка в момента. Освен това, Рой няма деца и изглежда е доволен, че е сам в момента. По отношение на предишните афери на Рой, преди това той беше сгоден за годеницата си Лила Файнберг.

Въпреки това, след като Рой подаде жалба за сексуален тормоз с Иса Хакет, неговата годеница Лила отмени сватбата им на 16 октомври 2017 г.

Популярни Публикации