Роб Стърн - един от състезателите на Netflix's Blown Away

Премиерата на сезон 3 на Blown Away ще бъде излъчена в Netflix в петък, 22 юли 2022 г. Blown Away Сезон 3 ще представи 10 нови участници в духането на стъкло, които ще се състезават за парична награда от 000 и резиденция в музея на стъклото Corning в Ню Йорк. Всяка седмица на участниците в Blown Away ще бъде зададена тема и тяхната задача ще бъде да създадат уникално творение чрез издухване на стъкло. Всяка седмица един дизайн, който не отговаря на стандартите на съдиите, се премахва.

Бившият участник в Big Brother Ник Ухас ще бъде водещ на сезон 3 на Blown Away. Катрин Грей, художник по стъкло, ще се присъедини към Ухас като постоянен оценител на шоуто. Всеки състезател е експерт в своята област, а състезанието е изпълнено с високи залози и напрежение. Един такъв състезател е 53-годишният Роб Стърн, който има повече от 30 години опит.

Роб Стърн, претендент за Blown Away с 30 години опит

Роб Стърн, най-опитният кандидат за Blown Away Сезон 3, е прекарал повече от три десетилетия в работа със стъкло и е работил с най-квалифицираните и признати художници на стъкло от целия свят. Роб е роден в Маями, но е израснал в Атланта, където майка му е учителка по рисуване. Баща му работеше във филмовия бизнес и беше фотограф.  Роб Стърн

Роб израства в творческа атмосфера заради професията на родителите си. Посещава Northside High School of Performing Arts, където е активен член на международни певчески, актьорски и танцови групи. Стърн също беше спортист, който обичаше скално катерене, кънки и сърф в допълнение към редовните спортове. Неговият ентусиазъм и смел дух помогнаха значително на кариерата му в стъкларския сектор. Работата му е показвана в цяла Европа, Азия и Съединените щати, наред с други места. Rob Stern Art Glass Inc., работилницата на състезателя в Blown Away, дебютира в района на изкуствата Wynwood в Маями през 2003 г., където Роб и неговият екип произвеждат творчески произведения на изкуството, които се поръчват, излагат и събират по целия свят.

Изявление на художника от Роб Стърн

Участникът в Blown Away каза в изявлението си за артист на уебсайта си:

Моята естетика съществува в пресечната точка на хората и природата. Пропаст между органично и ъглово, което свързва създаденото от човека с предшестващата и вечна вселена. Тук започваме да оценяваме нашата гледна точка и да обмисляме усещането си за нашето местоположение в света, което винаги се променя с еволюцията на пространството, светлината и времето.

Стърн вижда своите артистични дейности като стъпала, които му помагат да разбере по-добре живота. Връзката между това, което той възприема и това, което прави, влияе върху процеса и ежедневните му избори.

Той заяви в изявлението си:

Постоянното ми внимание към детайлите ме убеждава да възпроизведа сложността на неговата простота.

образование

Кандидатът на Blown Away получава бакалавърска степен по изящни изкуства от държавния университет в Сан Франциско през 1989 г. и магистърска степен по изящни изкуства от университета в Маями през 2003 г. След това прекарва пет години като чирак в John Lewis Glass, компания за индустриално леене в Оукланд, където се научава да бъде фабрикант на метали и изключителен леяр на стъкло/студен работник.

  Роб Стърн

Той дори прекарва един семестър в Европа, изследвайки производството на стъкло, преди да се запише в Pilchuck Glass School през 1990 г. Той продължава своето приключение като чирак и асистент на много майстори и художници в Pilchuck. Той също така работи като TA за чешкия майстор Петр Новотни и прекарва две години като дизайнер и стъклар в чешките производители на стъкло Huntig и Ajeto през 1992 г.

От новак до майстор

Роб Стърн, участник в сезон 3 на Blown Away и художник на стъкло, е работил като преподавател в университета в Маями от 1998 г. до 2004 г. Той е бил и мениджър на студио в институцията, според автобиографията му. Той служи като временен професор в Тексаския университет в Арлингтън през 2010 г. През предходните 30 години кандидатът за Blown Away Сезон 3 е посетил водещи колежи по стъкло и е напреднал от студент по стъкло до майстор на медията. Той също така е провеждал семинари и демонстрации в престижни училища за стъкло, включително Penland School of Crafts, The Glass Furnace и Pilchuck Glass School.

През годините художникът на стъкло е работил и с много други артисти, включително Либенски/Бриктова през 1997 г., Итало Сканга през 1995 г. и Боб Карлсън през 2000 г. Дейл Чихули, Уилям Морис, Мартик Бланк, Ричард Роял, Ричард Джоли, Данте Мариони и много други художници, с които е работил, включват пионери на модерното студийно стъкло.

Популярни Публикации