Робърт Е. Кримо беше арестуван по подозрение за убийството на шестима души

В понеделник вечерта полицията в Илинойс арестува Робърт Е Кримо, 22-годишен рапър, заподозрян в убийството на шестима души и раняването на най-малко 30 други при масова стрелба на 4 юли. Според USA Today следователите са задържали Кримо в понеделник по време на обиск. Той е задържан малко след 19 часа. В официално изявление началникът на полицейското управление на Highland Park, Лу Джогмен, уведоми пресата за освобождаването на Кремо.

Според изявлението:

Заподозреният е задържан без инциденти.Той продължи:

Това не винаги означава, че разследването е извършено, но ние сме развълнувани, че имаме лице, което ни интересува.

Първоначално полицията се колебаеше да посочи Кримо като заподозрян, вместо това го нарече интересно лице. Обвиненията му все още не са оповестени публично.

Robert E Crimo използва псевдоним в интернет.

Робърт Е Кримо III е син на Боб Кримо, собственик на Bob’s Pantry and Deli в Чикаго. Според полицията Робърт Е Кримо е базиран в Чикаго рапър с дългогодишна интернет история. Анимационни герои са изобразени да извършват масови кланета във видеоклипове, произведени под псевдонима му Awake the Rapper.

 Робърт Е. Кримо

Служители на Highland Park, според Times of Israel, считат насилствения материал във видеоклиповете на Awake the Rapper като възможна индикация, че артистът е имал престъпни наклонности. Говорителят на оперативната група за големи престъпления в окръг Лейк, Кристофър Ковели, описа мотивите им в изявление.

Той заяви:

Смята се, че този човек е отговорен за случилото се.

Той продължи:

Съществува голямо количество цифрови доказателства.

 Робърт Е. Кримо

Разширени сцени на клане и снимка, показваща как Робърт Е Кримо стиска изображения на Лий Харви Осуалд, човекът, осъден за убийството на президента Джон Ф. Кенеди през 1963 г., са достъпни онлайн. Според източници YouTube премахна повечето от видеоклиповете на Crimo, когато той беше признат за заподозрян. Губернаторът на Илинойс J.B Pritzker излезе с официално изявление, осъждащо действията на Crimo и случаите на масови стрелби като цяло.

Той заяви:

Сърцераздирателно е, че нашата характерно американска болест разкъса празника на Америка.

Той продължи:

Ядосан съм, защото не трябва да бъде така... Докато Четвърти юли се празнува само веднъж годишно, масовите стрелби са се превърнали в седмичен - да, седмичен - американски ритуал.

Инцидентът от 4 юли в Хайланд Парк, Илинойс, е един от 309-те масови стрелби в Америка през 2022 г., според Times Now News. Той последва масови кланета в Тексас, Оклахома и Ню Йорк.

Популярни Публикации