RJ McLeod, бивш сержант от морската пехота, беше арестуван след шест години издирване

RJ Маклауд , сержант от морската пехота, който се укриваше повече от шест години и беше един от най-търсените бегълци от американските маршали, беше заловен тази седмица, на 29 август 2022 г., в Ел Салвадор. Според властите Маклауд е първият беглец, включен в списъка на 15-те най-издирвани лица на Службата на маршалите с награда от 50 000 долара, когато ловът беше увеличен миналата година. Кристъл Мичъл, новата приятелка на Маклауд, беше открита мъртва през юни 2016 г., когато двамата бяха на гости при приятели в Сан Диего, Калифорния. Говори се, че Маклауд е напуснал нацията веднага щом е разбрал за нейната смърт. RJ McLeod, 36, беше видян за последен път в Sonsonate, град с население от 71 000 души, на около 20 километра от Тихия океан, през август 2022 г.

RJ Маклауд, заподозрян в списъка за най-търсени, беше обвинен в убийството на приятелката си.

Според властите заместник-маршалите Франсиско Барахас и Луис Рамирес са пътували до Ел Салвадор в понеделник следобед, за да помогнат на местната и националната полиция при задържането му. Според сметки двамата го транспортират обратно в САЩ. Майката на Мичъл, Венцел, изрази своята благодарност към маршалите във Facebook в понеделник, 29 август 2022 г. Тя каза:

КАКЪВ ПРЕКРАСЕН ДЕН!!!! Имах вяра и доверие в тях и откакто срещнах Франсиско Барахас, знаех, че този ден ще дойде и той ще бъде този, който ще го залови.

 RJ Маклауд

Бившият директор на маршалите Даниел Вашингтон заяви:

Маклауд е огромна опасност за обществото и трябва да бъде преследван.

30-годишната Кристъл Мичъл, която Р. Дж. Маклауд е виждал по време на смъртта й, е била убита през 2016 г., според полицейските записи. Маршалската служба на САЩ откри трупа на г-жа Мичъл удушен. Мичъл и Маклауд бяха на гости при приятели в Сан Диего, когато в апартамента, в който бяха отседнали, се случи предполагаемото убийство. Те бяха отишли ​​в клуб по-рано, когато Маклауд влезе в кавга с друг бивш морски пехотинец, което накара тримата да си тръгнат . Твърди се също, че г-н Маклауд има история на насилие. Той избяга през Мексико и Централна Америка, като най-накрая се озова в Белиз през 2018 г. и Гватемала през 2017 г.

Маршалската служба на САЩ го характеризира по следния начин:

Въоръжен съм и съм смъртоносен! Културист, който пие много и има история на домашно насилие.

 RJ Маклауд

Американският маршал Стив Стафорд от Южния окръг на Калифорния заяви в изявление миналата година:

Времето никога няма да спре разследването на беглеца на Маршалите срещу Маклауд. Ако не друго, то укрепва нашата решителност. Няма да оставим камък необърнат, докато не бъде задържан.

Съобщава се, че RJ McLeod е бил задържан в 16:30 часа. в понеделник, 29 август 2022 г.

Популярни Публикации